Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben bilmiyordum şaşırdım çünkü bendeki kitap altıkırkbeşin yayını eski bir kitap. tee 14 milyon lira olarak satılan zamandan bölümlerde öyle bir şey göremedim çünkü ondan sordum ben de
  • Oromë kullanıcısına yanıt
    eywallah teşekkür ederim silmarillion a başlıyacam o zaman
  • Teşekkürler.
  • Çok başarılı bir konu olmuş
  • Dagor dogarath savasi varmi olulerin savasi. Acaba bu savasi tolkien mi yazmistir yoksa uydurma midir? Tolkien yazdiysa hangi kitapta yazmistir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeinkayaErkin

Dagor dogarath savasi varmi olulerin savasi. Acaba bu savasi tolkien mi yazmistir yoksa uydurma midir? Tolkien yazdiysa hangi kitapta yazmistir?

Gelmiş geçmiş ork insan elf herkesin dirilip savaşacağı son savaş değil miydi o ya? Dünyanın sonunun kehaneti.
  • CeinkayaErkin C kullanıcısına yanıt
    Tolkien yazmıştır.Fakat C.Tolkien babasının son notlarına dayanarak bundan vazgeçtiğini düşünüp Silmarillion'a eklememiştir bu savaşı.
  • Silmarillion bitti bitecek. Kitapta en etkilendigim bolum turin'in hikayesinin anlatildigi kisimdi.

Silmarilliondan sonra hangi kitabi okuyayim ?

• elmariacci kullanıcısına yanıt
    Hurin'in Çocukları.

Sevdiyseniz detaylı ve uzun versiyonunu okumak hoşunuza gidecektir.Ondan sonra da Bitmemiş Öyküler'e başlayabilirsiniz.
  • Hocam melkor kimdir filmde rastlayamadım kendisinede, belkide unuttum
  • quote:

Orijinalden alıntı: by oguz

Hocam melkor kimdir filmde rastlayamadım kendisinede, belkide unuttum

En kudretli Vala zaten hiçbir filmde görülmedi kısaca Sauron'un Efendisi desem kafi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 28 Ocak 2015; 19:57:30 >
  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    peki hocam melkordan daha güçlü varmı.

Birde yüzüklerin efendisinde biara gandalf bi şeytanla dövüşüyodu o şeytanda kırbaç vardı en son gandalf yendi zannederken şeytan gandalfın bacağını kırbaçla yakalayıp aşağı çekmişti. Bu şeytanın adı nedir.

Zannedersem o şeytan buydu
    www.killingtime.com/Pegu/wp-content/uploads/2011/03/gandalf_vs_balrog.jpg Birde tulkas ve kratos kimdir neyin nesidir. Bu söylediklerimin hepsi lotr kitabında geçiyormu.

Çok soru sordum galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzyCreek -- 28 Ocak 2015; 20:28:21 >

• Oromë kullanıcısına yanıt
    Hocam ithaki yayinlarinin setini almadan once hurinin cocuklarini okumustum.bitmemis oykulere baslayayim sag ol hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: by oguz

peki hocam melkordan daha güçlü varmı.

Birde yüzüklerin efendisinde biara gandalf bi şeytanla dövüşüyodu o şeytanda kırbaç vardı en son gandalf yendi zannederken şeytan gandalfın bacağını kırbaçla yakalayıp aşağı çekmişti. Bu şeytanın adı nedir.

Zannedersem o şeytan buydu
    www.killingtime.com/Pegu/wp-content/uploads/2011/03/gandalf_vs_balrog.jpg Birde tulkas ve kratos kimdir neyin nesidir. Bu söylediklerimin hepsi lotr kitabında geçiyormu.

Çok soru sordum galiba

Balrog

• O şeytanın adı bilinmiyor. Durin'in felaketi olarak bilinir .Balrog olarak ararsan bulabilirsin google da
    Balrog lotr kitaplarında var ama sadece filmde gördüğün kadar.
    Silmarillionda birçok savaşta görülürler.Gothmog , Lungorthin (silmarillion'un önceki sürümlerinde var) bilinnen balrog efendileri.
    Tulkas vala
    Kratos orta dünyada yok.
  • Peki o oyku hangi kitapta veya nerede yaziyor bilginiz var mi ?

• Yüzüklerin dövülme amacı ve süreci nasıldı ?
    Galadrieli bu kadar özel ve güçlü yapan ne ?
    Yüzük savaşlarında Thranduil ne yapıyordu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanetr -- 2 Şubat 2015; 16:01:55 >
  • Selamlar çok güzel bir konu bende orta dünya hastalarından biriyim yasım suan 19 ilk yüzüklerin efendisini gördüğümde kanal d'de reklamı 1 ay önce verilmeye başlanmıştı tvde ilk kez sene 2005 miydi 2004 mü bilemedim ama haftakarca reklamı yapıldı bilmem kaç dalda oscar almış efsane film falan gözümde okadar büyütmüştüm ki ve bir o kadarda ilgimi cekmişti ki geleceği günü 4 gözle bekeldim ve yayımlandıgında kacırma korkusu ile reklamda bile başka kanala geçmeden izlemiştim ardından gene kanal d diğer 2 filmide vermişti ve aynı şekil izlemiştim suan öyle bir haldeyim ki koyun bu 3 lemeyi sessiz oynatın kelimeleri ben doldurayım öyle böyle derken lise 4'te iken geçen sene yani kitap fuarına götürdü okul bizi bende fırsat bu fırsat diyip metis yayınlarından yüzüklerin efendisi 3 lemesini aldım ve okudum son kitap harici cok beğendim son kitabı beğenmememin sebebi ise film ile alakası olmayısı idi burada suclu peter jackson bayağı bi okurken hayret edip bi oakdarda sinirlenmiştim neyse silmarlion ve diğer kitaplarıda kısa süreler içerisnde tavsiye ettiğiniz yayınevlerinden temin etmeye calısacağım.

Benim sorum şu souron hunharca gondora saldırırken ve sarumanda urukları ile rohana saldırırken cüce ve elf diyarlarında ortam nasıldı bu ırkları gondor ve rohan savasında göremedik zaten ben bunları merak ediyorum büyük ihtimal goblin saldırıları altındadırlar diye düşünüyorum ama bunu konu eden bir kitap varmıdır acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: xDuMaNx

Selamlar çok güzel bir konu bende orta dünya hastalarından biriyim yasım suan 19 ilk yüzüklerin efendisini gördüğümde kanal d'de reklamı 1 ay önce verilmeye başlanmıştı tvde ilk kez sene 2005 miydi 2004 mü bilemedim ama haftakarca reklamı yapıldı bilmem kaç dalda oscar almış efsane film falan gözümde okadar büyütmüştüm ki ve bir o kadarda ilgimi cekmişti ki geleceği günü 4 gözle bekeldim ve yayımlandıgında kacırma korkusu ile reklamda bile başka kanala geçmeden izlemiştim ardından gene kanal d diğer 2 filmide vermişti ve aynı şekil izlemiştim suan öyle bir haldeyim ki koyun bu 3 lemeyi sessiz oynatın kelimeleri ben doldurayım öyle böyle derken lise 4'te iken geçen sene yani kitap fuarına götürdü okul bizi bende fırsat bu fırsat diyip metis yayınlarından yüzüklerin efendisi 3 lemesini aldım ve okudum son kitap harici cok beğendim son kitabı beğenmememin sebebi ise film ile alakası olmayısı idi burada suclu peter jackson bayağı bi okurken hayret edip bi oakdarda sinirlenmiştim neyse silmarlion ve diğer kitaplarıda kısa süreler içerisnde tavsiye ettiğiniz yayınevlerinden temin etmeye calısacağım.

Benim sorum şu souron hunharca gondora saldırırken ve sarumanda urukları ile rohana saldırırken cüce ve elf diyarlarında ortam nasıldı bu ırkları gondor ve rohan savasında göremedik zaten ben bunları merak ediyorum büyük ihtimal goblin saldırıları altındadırlar diye düşünüyorum ama bunu konu eden bir kitap varmıdır acaba ?

Yazdıkların hoşuma gitti soruna gelirsek yukarıda yazıyor. 41 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanetr -- 5 Şubat 2015; 17:08:34 >

• @Tanetr
    Yüzüklerin dövülme amacı ve süreci nasıldı ?
    Melkor yenildikten sonra Sauron kimliğini değiştirip Annatar olarak elflerle takılmaya başladı. Eregion'daki elfler ondan demircilikle ilgili birçok şey ögrendiklerinden onun sözünü dinlemeye başladılar.1500 yılında Sauron elfleri ikna ediyor yüzüklerin yapılması için ve Cerebrimbor (Sauron'dan yüzük yapımının inceliklerini öğreniyor ama ona tam olarak güvenmiyor) yüzükleri yapmaya başladı.Cerebrimbor Sauron'a güvenmediği için son Üç'leri ondan gizli yaptı(1590)
    Elflerin yüzükleri yaparken ki amaçları yüzüğü takanın güçlerini artırmaktı.Verilen üç yüzükte güzeli korumak ve geliştirmek için kullanıldı.Rivendell ve Lothlórien'ın muhteşem olmalarının nedeni bu yüzüklerdendir.
    Dokuzların kullanıcıları krallıklarını en güçlü hale getirdiler ve servet içinde yaşadılar.
    Cüceler ise zanaatları geliştirdiler ve zenginleşmeye başladılar.
    Her şey güzel giderken yüzüklerin yapımında kullanılan bilgiyi veren Annatar'ın planı farklıydı.Tüm yapılan yüzükleri bağlacayacak tek yüzüğü yaptı(1600) ve
    asıl kimliğini ortaya çıkardı.Sauronun amacı insanlarda başarıya ulaştı onları köle yaptı ama elflerde ve cücelerde başarısız oldu.

Galadrieli bu kadar özel ve güçlü yapan ne ?
    Galadriel, Finwe oğlu Finarfin'in ile Teleri Earwen'in kızıdır.Doriath'da Doriath Prensi Celeborn'e aşık olup Lothlorien'da yaşadı.Yani krallar ve prensler soyundan
    geliyor.Gücünün kaynağı ise -tek yüzük kaybolduktan sonra- takmaya başladığı Nenya’dır.

Yüzük savaşlarında Thranduil ne yapıyordu ?
    Kendi krallığını , Dol Guldur'a karşı korumaya çalışıyordu.Hatta orkların yaptıkları baskınlardan birinde tutsak olan minik bi dostumuz kargaşadan yararlanarak elflerin
    elinden kaçtı. :D
    Sauron gollumdan Bilbo'yu ve cücelerle olan ilişkisini öğrendi.Cücelere bir ulak gönderdi ve bilbo ile ilgili bilgi istedi , cüceler bilboyla ilgili bilgi vermediler ama bu Sauronla savaşa girmelerine neden oldu(yüzük için divan toplandığında, cücelerin Rivendell'e gelmelerinin nedeni bu savaş için Elrond'dan nasihat istemek içindir.)Mordor ,Yalnız Dağ'a saldırdı ve Vadi Savaşı'nda Dáin öldürüldü.(yukarda demişler 41.soruyu okuyabilirsin )

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.