Şimdi Ara

Orta derecede bir Bilgisayar Mühendisi maaşı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
17
Favori
125.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bilgisayar mühendisi olmayan arkadaşlardaki çekememezlik nedir birisi anlatsın. Adam 1.750 + yemek+ yol başladım diyor, başkası desen arkadaşlarını örnek gösteriyor ; meslekle ilgisi alakası olmayan birisi çıkıp adamı yalancılıkla suçluyor. Diğerlerini bilemem fakat 4 büyük üniversiteden mezun olan bilgisayar mühendisliklerinin aldıkları paralar burada yazılan paraların çok çok üstünde olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 25 Temmuz 2011; 21:38:20 >
  • Küçük - Orta ölçekli yazılım şirketlerine başvurursanız size söyleyecekleri maaş 1200-1500 TL arasıdır, turkcell,türk telekom vb şirketlere girecek kadar bilginiz ya da şansınız var ise alacağınız maaş 2000-2500TL arası olacaktır.
  • Tercih yapacağım.4-5 yıl sonra da durum bugünkü gibi olur mu sizce? daldan dala atladım, düşünmediğim meslek kalmadı.artık bir şeyi yazmam lazım
  • bende bu hafta içinde tercih yapacam

düzce-karabük gibi şehirlerde bilgisayar mühendisliği okusam iş ararken negatif etkisi olur mu?
    ne kadar maaşla başlayabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yupbiy

bende bu hafta içinde tercih yapacam

düzce-karabük gibi şehirlerde bilgisayar mühendisliği okusam iş ararken negatif etkisi olur mu?

Konuyu bi okusan?

1250-2500 arasi baslangic maasi. Ama en cok 1500 veriliyor gibi. Buna yemek yol sigorta falan ekleniyor duruma gore.

Universitenin onemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

Tercih yapacağım.4-5 yıl sonra da durum bugünkü gibi olur mu sizce? daldan dala atladım, düşünmediğim meslek kalmadı.artık bir şeyi yazmam lazım

5 yil sonrasini kimse bilemez. Ama cag bilisim cagi. Artik en ufak sirketler bile web siteleri aliyor(ki bi tarihte zorunlu olacak herkesin sitesi olmak zorunda), kullandiklari yazilimlari kendileri tasarliyor gelistiriyor falan.

E bunlarin hepsinide muhendis yapiyor. Bence gitgide dahada ilerleyecek bilg. muh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

quote:

Konuyu bi okusan?

1250-2500 arasi baslangic maasi. Ama en cok 1500 veriliyor gibi. Buna yemek yol sigorta falan ekleniyor duruma gore.

Universitenin onemi yok.

konudaki tüm yorumları okudum

ama yazdığım şehirler küçük okurken zorlanırmıyım

örn;ingilizce veya bilgisayar kursu bulmakta sıkıntı olmaz değil mi?

• quote:

quote:

quote:

Konuyu bi okusan?

Universitenin onemi yok.

Sehrin kucuk olmasi egitimi etkilemez. Aldigin egitim aynidir. Hoca iyi denk gelirse ilgilenirse seninde ilgin varsa ogrenirsin yoksa istanbulda olsan ne olacak olmasan ne olacak. Sonucta okutulan kitaplar, verilen ornekler %90 ayni.

Bilgisayar kursu bulmakta sikinti olmaza cevap veremeyiz. Nerede yasiyorsan oradaki kurslara bak ne kadar kurs var falan diye. Ama kursa niye gidiyorsun ki muhendislerden %5 i ancak gider kursa. Kendini gelistirmek istiyorsan okuldaki egitimlerde yeterli. Sen evde ornek cozersen gerek kalmaz.

Ingilizce hazirlikda 1 yil sadece ingilizce ogreniyorsun. Seviyene gore 1-2 level atlarsin gibi

• quote:

quote:

quote:

Konuyu bi okusan?

Universitenin onemi yok.

Kursa gideceksen bilgisayar mühendisliği okumanın anlamı yokki . Mühendislik birazda aşk işidir, üretkenlik işidir. Sen işine-okuyacağın bölüme bağlı kalırsan kurslara sadece ek gelir için öğretmen olmaya gidersin. Yoksa kendi başına-üni ile çok rahat halledersin. Ayrıca ingilizce konusunda altın kadar değerli bi tavsiye vereyim. Rosette Stone ve buna benzer programlarla şimdiden ingilizcey öğrenmeye başlayabilirsin. Düzenle çalışma ile 1-2 ayda bile ingilizceyi ilerletebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

Tercih yapacağım.4-5 yıl sonra da durum bugünkü gibi olur mu sizce? daldan dala atladım, düşünmediğim meslek kalmadı.artık bir şeyi yazmam lazım

5 yil sonrasini kimse bilemez. Ama cag bilisim cagi. Artik en ufak sirketler bile web siteleri aliyor(ki bi tarihte zorunlu olacak herkesin sitesi olmak zorunda), kullandiklari yazilimlari kendileri tasarliyor gelistiriyor falan.

E bunlarin hepsinide muhendis yapiyor. Bence gitgide dahada ilerleyecek bilg. muh.

Puanları çok uçuk üniversiteler var

• @exe_genesis
    ortaokul ve lisede ingilizceyi takmadım hiç anadilim gibi konuşabilmek istiyorum bu yüzden kurs faydalı olabilir diye düşündüm

@Mc_Leopard
    programları inceleyecem

teşekkür ederim
  • quote:

@exe_genesis
    ortaokul ve lisede ingilizceyi takmadım hiç anadilim gibi konuşabilmek istiyorum bu yüzden kurs faydalı olabilir diye düşündüm

@Mc_Leopard
    programları inceleyecem

teşekkür ederim

Universitede 1 yıl devamlı ingilizce yeteri kadar özen gösterirsen seviyeni artırman çok kolay. Ama çok pratik yapman lazım. Kursa gitmeni tavsiye etmem Zaten 5 gün ingilizce görüyorsun sonra 2 günde hafta sonları kursa gidersen belki bi sıkkınlık gelir boşverirsin (:
  • Merhabalar,

arkadaşlar forumdaki yazışmalarımıza dikkat edelim.Seviye baya düşmüş, herkes birbirini iğnelemeye çalışıyor..

Nese konumuza gelelim.
    2.5 yıllık(6 ay askerlik süresini düştüm :) 2008 mezunuyum ) bilg. mühendisiyim maaşım 2500.(çalıştığım yeri sormazsanız sevinirim )Bölümümden mezun arkadaşlarım arasında en düşük maaş benimki..Cybersoft,turkcell,milsoft,tubitak,aselsan,havelsen,huawei,tai,ibtech,garantitech,siemens gibi yerlede çalışan arkadaşlarım 2700-3500 arası maaş alıyorlar..
    yeni mezun bilgisayar mühendislerinin maaşları ise genelde 2 000 - 2 500 arası olmakla birlikte bazı yerlerde 3 000'e kadar çıkıyor.

iyi günler.
  • bilgisayar mühendisiyim

vestel manisa

arge-development implementation-IT giriş 1900tl net artı 65 tl aile yardımı yol ve yemek her nisan maaş artışı oluyormuş henüz bilmiyorum. ve mühendisler kademeye göre maaş alırlar mesela yeni başlayan 4. kademeden başlar şeflerin verdiği puantaja göre bu artar haliyle maaşınızda artar..

izmir büyükşehir belediyesi (arkadaşım)

teknik kadro net 2300 tl ulaşım size verilen kartla bedava sözleşmelilerde yemek yok kadroluda yemek kartı var ama maaş düşüyor emin olmamakla beraber 1900 civarı olması gerekiyor zaten başlangıç için kadrolu girmek imkansıza yakın diyelim.. maaş artışı devletin öngördüğü oranda başlangıç hayet güzel ama 5 sene sonra piyasanın altında olabilir

netsis(arkadaşım)

c#,c++ ve java ya hakimdi orda sadece c# kullandığını söyledi(proje bazlı) net 2000 yemek ulaşım yok zaten merkezi bir yerde

daha birçoğu var ama 1800 ile 2500 arası özel şirketler belediye bi tane var örnek olsun diye yazdım ha üst düzey bir adamsınızdır oracle veya sap yani abap biliyosunuzdur daha fazlasınıda verirler ama başlangıç için bunlar makul düzeylerdir..

çok okuyamadım fakat şöyle söyliyeyim siz cv nize ASP yazarda 1000 tl maaş istersenz karşınızdaki adam ya bu gerçekten bilse 1000 tl istemiceğini bilirdi zaten der çizer üstünüzü o yüzden az maaş istemek sizi işe aldırmaz tezgahtar almıyolar çünkü onlar mühendis alacaklar ve verecekleri maaş belli sizden sadece piyasayı bilip bilmediğinizi ölçmek isterler.. siz mühendisseniz 4 senede okumuşsanız azıcık kıymetnzi bilmenizi tavsiye ederim..

bildiklerim bunlar sakın atma falan demeyin kalp kırmayın:) vesteldekilerin ortak amacı 2 sene deneyim sonrasında uçup gideym mantığı var çoğu kişide vesteln sürekli mühends aramasnn nedenide o kimse işte falan çıkarılmıyor herkes kendisi çıkıyor yani ben görmedim işten çıkarılan henüz..

• bilgisayar mühendisiyim aldığım maaşı söylemeyeceğim ancak sana çok net bir cevap veriyorum. istanbulda işbankasının genel müdürlük binalarında mülakata alındım. mülakat öncesi eğer işe alınırsam verecekleri maaşı söylediler. bu maaş brüt 5750tl idi. yeni mezun için geçerli olan bir ücret bu. ancak bu ücretten ssk ve iş bankasına ait ikinci bir emeklilik kesintisi oluyor. ssk için yaklaşık 600tl kesilir. ama iş bankasına ait olandan ne kadar kesinti olduğu konusunda bilgim yok.
  • 1900 tl alıyorum + sosyal haklar
  • Enteresan yorumlar olmuş maaşlar hakkında ancak hepsini anlayabiliyorum çünkü ben de o yollardan geçtim. Yeni mezun maaşlarına takılan çoğu arkadaşıma göre nispeten daha tecrübeli olduğumu varsayarak bikaç yorumda ben yapayım dedim.

Öncelikle meslek, iş hayatı dediğimiz şey bizim her anlamda asıl hayatımız oluyor istesekte istemesekte. Ne kadar yaptığınız işi sever,benimser ve tatmin olursanız o kadar başarılı olursunuz. kimini başarıdan,kariyerden,isimden cok para tatmin eder. yeni mezunken öğrencilik hayatı boyunca çekilen parasızlıktan kurtulmanın vakti geldi artık diye düşünülüp para hesapları yapılır. kariyer planınıza göre hareket etmekle,sevdiğiniz işi yapmakla para kazanma planı arasında hiç alaka yoktur. ha ikisi de denk gelir o ayrıdır ballı çörektir. sevmedğiniz bir işte başarılı olamazsınız. sizi neyin motive ettiğini belirlemeniz gerekir. kimini belirli bir meslek (tıp okumuştur ama hayatı boyunca müzisyen olmak istemiştir), kimini başarı (hangi meslekte olursa olsun başarıyor olmak başarmak tatmin eder kimini), kimini kazandığı para tatmin eder. her biri için hayatımda örneklerini gördüm. kombinasyonlarını da gördüm elbet. o yuzden her ne kadar gencler için hikaye gelse de (bana da geliyordu) hayatınızın geri kalanında üzerinde olacağınız işin sevdiğiniz yapmak istediğiniz idealinizdeki işe yakın bi iş olması kazanacağınız parayla ölçülemez. kaldıkı 50 yaşına gelmiş çok büyük bir firmadaki bir müdürün kafayı yiyerek "parayla yapılacak iş değil ulan bu yemin ederim bu sıcaktan değil stresten terliyorum sinirden " vs cümlelerini duymuşumdur.

yeni mezun olduğunuzda maaşın hiçbir önemi yoktur, onemli olan yaptıgınız işin sizin için değeridir. kariyer planınıza uyup uymadığıdır (tabi kariyer planınız yoksa muhtemelen ruzgarın surukledıgı yerde bulursunuz kendızı). çekilen eziyetler mezun olunca bitmiyor 5-6 sene sonrasinda bitiyor. ilk yillari da okuldan egitimden sayin.

neyse pek uzatmak istemiyorum sonra yine yazmak istiyorum. maaslardan haber vereyim.

yeni mezun elektrik -elektronik-makina-bilgisayar vs vs ler en az 1500-2700 tll arasi maaslar alirlar net. bu 1000 tl alan olmaz demek degildir ayrica garip bir durum da degildir. 500 tl den baslayip suanda 5500 tl alan yazilimci arkadasim var. bulgaristan da 5 yil tecrubeli 6000 euro maas alan bilgisayarci da var. turkcell de 6000 tl alan bikac yillik yazilimcilar da var. zaten turkcellde min 4000 tl maas alinir. dedigim gibi yeni mezun maaslarini yazmak degerlendirme icin cok sacma olur. hic onemsemeyeceginiz bir zamandir yeni mezunluk. tek dusuneceginiz sey para disindaki seylerdir.

kimsenin amerikayi yeniden kesfetmesine gerek yok. yasanmisliklardan tecrubelerden ders almak gerekir mumkun oldugunca. ancak insanlar genelde kendi yasayip ogrenir, en etkilisi budur cunku. icinizde suphe kalacagina yasayip gormek istersiniz. bu yuzden bu amerikayi tekrardan kesfetme muhabbeti her seferinde yinelenir. ztn bu kdr kolay olsaydi zirilyonlarca yildir ask acisi ceken insanlar her seferinde sanki dunyada sadece kendisi yasamis gibi kendisini kimsenin anlayamacagini dusunmesi kadar enteresan bisey yoktur.

simdi geleyim kendime, pismanliklarima ve gelecek planlarima. 28 yasindayim ins muhendisiyim. en iyi unvlerin birinden mezunum. aslen statikerlige onem verir saygi duyar ve zevk alirdim ama yeni mezunun yuksek maasa atlamasi gibi tutup yurtdisinda teknik ofise gittim. bos yere vaktimiz gitti hicbidegeri olmaayan islerin ardinda. birikmis paramiz oldu aama elimizde kalan paranin disinda da bisey olmadi. simdi tr deyim ancak yine ayni isi yaptigimdan memnun degilim. 2500 tl + yol yemek ssk + kiytirik ozel sigorta aliyorum. hayalim biriktirdigim yurtdisi paralarimla abd ye gidip 2 yillik bir bilg bolumu okuyup yazilimla ilgilenmek. microsoftta tanidiklarim (arkadas akraba) sayesinde oraya girmek ve belirli sure calisip sonunda (35 yas belki) tr ye donmek. C ye cok merakliyim ve kendimi bildim bilelei yazilimci olmak istemisimdir. icinizdeki olmak istediginiz asil yapmak istediginiz meslek asla rahat birakmaz sizi. 28 yasiniza gelseniz de..

istediklerinizin pesinden gidin. baskalarinin olmak istedigini olurrsaniz hayat boyu mutluluugu yakalayamazsiniz. en azindan ben boyle dusunuyorum.

basarilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alprens -- 26 Aralık 2011; 0:10:33 >

• 2000 tl +ssk+yol+yemek
  • :) çok tartışma olmuş :)
    internet bakancalığından hesap hareketlerimi gösteriyim yeterince açıklayıcı olur umarım.

Mezun olunan okul : Kocaeli Universitesi
    Mezuniyet Tarihi : 2011 Temmuz

şimdi şunu söyliyim yaklaşık bi 4 5 ay iş aramadım freelance olarak tabir edilen özel projelerle iş yaptım, tabi düzenli bir gelir olmuyor, sonra yine aynı üniversitede y.lisansa başladım 2011-2012 Bahar döneminde (yani bu dönem) boş kalmıyım diyerekten kafama göre bi iş buldum, proje bazlı çalışıyorum şirketle haftada 4 gün (pazar-pzrtesi-salı-çrşamba). Koç Sistemden 2500tl teklif aldım, zorlayıcı şartlar koydum önlerine, işlerine gelmedi girmedim Koç sisteme.Hesaplarım daha farklı old. içn girmek istemedim aslında.Tecrübe derseniz bilmediğimiz çok şey var sektörde,ancak bildiklerimi sayarsam, işaret görüntü ve ses işleme, network tabanlı uygulamalar,yapay zeka ,programlama dili olarak native c, assembly, C++, C#, veritabanı yönetim sistemi olarak MSSQL, ancak öncelikle şunu belirteyimki bilgisayar mühendisliği demek program yazmasını bilen kişi demek değildir.yoksa 2 yıllık bilgisayar programcılığındada gösteriyorlar bilgisayar programlama,

tavsiye olarak sizlere şunu söyleyebilirim: Kesinlikle ne olursa olsun 1.500TL'den ucuza iş yapmayın, CVler istenen maaaş kısmına ucuz maaş yazmak o işe girme seviyenizi yükseltmez, çok uçuk rakamlarda istemeyin, başvurduğunuz şirketin durumuna göre en kötü ihtimalle 1500tl diyorum size.1 2 ay iş bulamamanız demek işsiz kaldığınız ya da kalacağınız anlamına kesinlikle gelmez, hatta okuldan mezun olunca 1 2 ay hiç takmayın kafanıza iş konusunu kaç yıllık üniversitenin ardından o kadar rahat kafayla tatili hak ettiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi new124tan -- 20 Temmuz 2012; 21:32:41 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.