Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
787
Cevap
17
Favori
236.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eozen81

Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle bu gibi hassas bir konuda sorulara yanıt veren mbirol ve klima5505 üstadlar olmak üzere
    herkese teşekkür ediyorum. Klima montajı konusu gerçekten de hassas ve incelik gerektiren bir sanat bana göre de.

Şimdi sizlere izninizle bir kaç soru soracağım (gerçi başka yere aşmıştım bu konuyu ama doğru yer aslında burasıymış).
    Aşağıda gördüğünüz resim bir komşumdaki tesisat. Arçelik servisi konusunda okuduklarım sanırım pek de yanlış sayılmıyor.
    Şimdi durum şu arkadaşlar. Evin ancak balkonuna dış üniteyi asma hakkımız var bu nedenle balkondan gelecek dış ünite kablosu
    mutfaktaki dolaptan geçip salona monte oluyor. Aşağıdaki resim işte bu mutfaktaki durumu gösteriyor. Neden duvarın ta ortasından
    delmişler derseniz çünkü resimdeki deliğin sol tarafı perde beton, sağ tarafı ise alçıpan.

Şimdi sizlere sormak istediğim soru şu:

1) Bu komşumdaki rezaleti yaşamamak adına mutfaktaki bu sıkıntılı görüntüyü minimize etme adına ne öneriyorsunuz?
    Mesela perde beton delinir mi?

2) Klimanın su çıkışını düşünürsek resimde gördüğünüz gibi komik bir şekilde mutfakta yerdeki damacaya atıılmış durumda, bu
    su tahliye borusunu acaba bakır borularla birlikte balkona götüremezmiyiz illa yere doğru mu uzanması gerekmektedir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

evet kardeşim, burda problem var normalde zaten o boru ile birlikte çıkar su borusu..

şayet resimdeki gibi drenaj ortamı ile ana boruyu aynı yerden götürmek konusnda diyorsanız götüre bilirsiniz tabi ama aynı hizziadan devam etmeli bir aşağı bir yukarı olursa performans düşer..

sanırım arkadaşınızla aynı binadasınız anladığım kadarıyla. aslında basit bir çizim yapsanız paintle daha çok yardımcı olabilir arkadaşlar ben birazdan çıkarsam netten hemen cevap veremeyebilirim. zaten bende klimacı değilim sonuçta. ama benim gibi kullnım tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlar size selam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilk3r.s

quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

quote:

Orijinalden alıntı: ilk3r.s

Bu klimayı takanlar elektrik hattını çekmiyor mu? Dün takıp bıraktılar ucunu açık kablonun, şalteride koydular yanına "elektrikçi çağırıp yaptırın" dedi bilemediğimden "tamam" deyip çekildim köşeme. Bugünde müdürler yerini beğenmedi ve şalteri takılı görmeyince onların şalterler attı.
    Bi kaç sorum olacak;

1- Dün takılan klimanın yeri bugün itibari ile 2 metre aynı hizada sağ tarafına kaydırılabilir mi?
    2- Teknik servis o şalteri takmıyor mu? Öyle açıkta mı bırakıyor?
    3- Teknik servis bugünde gelecek olsa ücret talep eder mi?
    4- Ücret alırsa biz kendimiz 2 metre aynı hizada sağ tarafına 4 delik delip taksak sıkıntı yaratır mı?

Teşekkürler.

Aynı sorun biz de var. kablolar çıplak ben bunu nereye takacağım? Hangi renk nedir?

sigorta hangi araya takılacak bilmiyorum..

O dediğini elektrikçi yapacak sorun yok fakat yerini değiştirme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Yarın biz delip kaydırma yapacağız başka çaremiz kalmadı.

siz bana mail atmıştınız hatırladım. ne yaptınız size denemyin demiştim.

ama forumda mesajınızı göremedim affedin artık..

zaten nekadar kötü bir forum kullanıcısı olduğumu anlamışsınızdır. bana nasıl ulaştınız profilim kapalı diye sormuştum.. daha profilden mailimi kapatmayı bilmiyordum anlayın yani.

mbirolda doru söylemiş kardeşim klimacı isterse bunu yapar ama herkez aynı düşüncede olmuyor. halbuki yeni ürün almışsın bir araya dereye sıkıştırsa sende bir türk olarak bir sakal atardın gücün yettiğince. şayet yapmadıysanız ve aciliyetiniz yoksa adama söyleyin 15-20 gün sonra hepsinin işi sakinler zaten ozaman yaptırırsınız. bu devrede kendileri hata bile yapsalar yoğunluktan dolayı sallaya bilirler.

• son resimdekiğ adam işini biliy işte türkün dahi zekası canım ama harbiden güzel akılda nasıl bakım vs yapılıcak aralık çok dar..

birde o dış üniteyi barbeküye çevrien adam çok zekiymiş harbiden ikide bir yelpazemi yapıcak. sonuçta hepsi süper
  • Arkadaşlar aşağıdaki resim benim mutfak oluyor. Salon mutfağın hemen sol tarafı ve klima montajı için
    dış üniteyi ne yazık ki mutfağın sağ tarafındaki balkona koymak zorunda olduğumuzdan salonla balkon
    arasında biraz işçilik gerektiren bir durum var tahmin edebileceğiniz gibi.

İzninizle sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben kırmızı çizgiyle kafamdaki montajı çizdim sizce mantıklı mı?

• Azmu cezmu kast ederseniz delinir kolon :) Ama siz yinede delmeyin

Bu şekilde olmak zorundamı? İlla balkonamı konmak zorunda? Bana mesafe ve kıvrımlar çok gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Azmu cezmu kast ederseniz delinir kolon :) Ama siz yinede delmeyin

Bu şekilde olmak zorundamı? İlla balkonamı konmak zorunda? Bana mesafe ve kıvrımlar çok gibi geldi.

Ne yazık ki böyle olmak zorunda değerli dostum apartman kuralı. Yoksa
    ben inanın bu kadar size sormazdım çünkü ben de farkındayım kritik bir
    montaj gerektiğinin. Zaten bu yüzden klimayı alırsam da bu yaz dönemi
    bittikten sonra almayı düşünüyorum, gelecek ekip en azından adam gibi
    bir ekip olsun diye düşünüyorum.

Gene de sizin fikirlerinizi almak istiyorum, bu mesela köşe yerlerde boruyu
    kırmak yerine kaynak yaptır diyorlar, bu böyle midir gerçekten? Ayrıca
    bu resimde duvarın delineceği yerden aşağıya doğru kabloyu çizdim çünkü
    bildiğim kadarıyla klimadan gelen su tahliye borusunun aşağıya doğru salınım
    yapması gerekiyor, değil mi? Delikten yukarı doğru çıkarsak sanıyorum su
    tahliye sistemi çalışmıyormuş, bu yüzden su tahliye edemeyip klimadan çıkış
    yapamıyor sanıyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Ne yazık ki böyle olmak zorunda değerli dostum apartman kuralı. Yoksa
    ben inanın bu kadar size sormazdım çünkü ben de farkındayım kritik bir
    montaj gerektiğinin. Zaten bu yüzden klimayı alırsam da bu yaz dönemi
    bittikten sonra almayı düşünüyorum, gelecek ekip en azından adam gibi
    bir ekip olsun diye düşünüyorum.

Gene de sizin fikirlerinizi almak istiyorum, bu mesela köşe yerlerde boruyu
    kırmak yerine kaynak yaptır diyorlar, bu böyle midir gerçekten? Ayrıca
    bu resimde duvarın delineceği yerden aşağıya doğru kabloyu çizdim çünkü
    bildiğim kadarıyla klimadan gelen su tahliye borusunun aşağıya doğru salınım
    yapması gerekiyor, değil mi? Delikten yukarı doğru çıkarsak sanıyorum su
    tahliye sistemi çalışmıyormuş, bu yüzden su tahliye edemeyip klimadan çıkış
    yapamıyor sanıyorum?

Hocam bence hiç klima arkasından direk aşağıya inme, bakır borular için konuşuyorum, su tahliye borusu mecburen doğal akış yoluyla tahliye edildiğinden yerçekimine karşı yapılamayacak o zaten direk aşağıya., Bakır boruları yukardan PEncerenin orda görünen kiriş var tam onun bitim hizasına denk gelecek şekilde her 2 bakır boruyuda içerisine alabilecek Plastik Kablo kanalları içerisinde tavandan götürt ve direk balkona çık, böylece battı çıktı misali hem klima arkasında aşağıya inmemiş hemde balkonda takacağın yerdede yukarıya çıkmamış olursun. U şeklinde olmaz yani düm düz yatay bir borulaman olur böylece compresörüde zorlamamış olursun. Su thaliyesi zaten küçük bir plastik kıkırdak boru ya onu damacana içerisinde suyunu biriktirecek şekilde yaparsın yada onuda kablo kanalı içerisinde balkona taşırsın tıpkı çizdiğin gibi

Kaynak konusuna gelince, hocam bu konu beni aşar ama sadece şunu söylemek istiyorum eğer bu bakır boruların amacı içerisindeki gazı dış ünite ve iç ünite arasında getirip götürtme ise ve içerisindeki basınç ne kadardır bilmem ama çalıştığım yerde Likit Oksijen ve Gaz oksijeni biz bakır borularla kaynkalı bir şekilde metrelerce uzaklara götürtebiliyoruz hatırladığım kadarı ile 15-20 bar basınç var

Ekleme: Ayrıca bu plastik kablo kanalları duvarın renginde boyanabiliyor isterseniz boyayıp estetik görüntüyüde fazla bozmamış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 8 Ağustos 2012; 8:16:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Hocam bence hiç klima arkasından direk aşağıya inme, bakır borular için konuşuyorum, su tahliye borusu mecburen doğal akış yoluyla tahliye edildiğinden yerçekimine karşı yapılamayacak o zaten direk aşağıya., Bakır boruları yukardan PEncerenin orda görünen kiriş var tam onun bitim hizasına denk gelecek şekilde her 2 bakır boruyuda içerisine alabilecek Plastik Kablo kanalları içerisinde tavandan götürt ve direk balkona çık, böylece battı çıktı misali hem klima arkasında aşağıya inmemiş hemde balkonda takacağın yerdede yukarıya çıkmamış olursun. U şeklinde olmaz yani düm düz yatay bir borulaman olur böylece compresörüde zorlamamış olursun. Su thaliyesi zaten küçük bir plastik kıkırdak boru ya onu damacana içerisinde suyunu biriktirecek şekilde yaparsın yada onuda kablo kanalı içerisinde balkona taşırsın tıpkı çizdiğin gibi

Kaynak konusuna gelince, hocam bu konu beni aşar ama sadece şunu söylemek istiyorum eğer bu bakır boruların amacı içerisindeki gazı dış ünite ve iç ünite arasında getirip götürtme ise ve içerisindeki basınç ne kadardır bilmem ama çalıştığım yerde Likit Oksijen ve Gaz oksijeni biz bakır borularla kaynkalı bir şekilde metrelerce uzaklara götürtebiliyoruz hatırladığım kadarı ile 15-20 bar basınç var

[simage][/simage]

[simage][/simage]

Ekleme: Ayrıca bu plastik kablo kanalları duvarın renginde boyanabiliyor isterseniz boyayıp estetik görüntüyüde fazla bozmamış olursunuz.

Cevaplarınız için çok teşekkürler lâkin, amacımız aslında şu damacana saçmalığını ortadan kaldırmak.
    Sonuçta mutfakta çok çirkin bir görüntü o, yani bu nedenle zaten kırmızı ile çizdiğim montajı sırf bu su tahliyesi
    için yapacağım.

Ayrıca siz yukarıdan geçirin demişsiniz bakır boruları ama benim kırmızı ile çizdiğim hatta bakacak olursanız
    kombinin altından duvar delinecek ve o delik direk balkona gidecek, balkonda da zaten dış üniteyi öyle tahmin
    ettiğiniz gibi yukarı koymayacağız ortada bir yere gelecek (çünkü yukarısı aspiratörden gelen pimaş çıkışı nedeniyle
    müsait değil). Bu nedenle eğer bakır kabloları da ben kırmızı hattan götürebilirsem tek bir çıkışla hem su tahliye borusu
    hem de bu bakır borular ortadan kalkacaktı.

Ancak diyorsanız ki bu şekilde yani kırmızı hatta performans düşer işte tabii orası için bir şey diyemem.

Not : Kanalla dönmeyi zaten ben de düşünüyorum bu yüzden aslında şunu da sormak isterim, uygun kanalları alıp
    montaj gününde hazır mı tutsam ustalark varken, yani ustalar işini bitirip gittiğinde o bakır kablolar kurulduktan sonra
    kablo kanalı döşemek geçmiş tecrübelerime göre imkansız olur değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

siz bana mail atmıştınız hatırladım. ne yaptınız size denemyin demiştim.

ama forumda mesajınızı göremedim affedin artık..

zaten nekadar kötü bir forum kullanıcısı olduğumu anlamışsınızdır. bana nasıl ulaştınız profilim kapalı diye sormuştum.. daha profilden mailimi kapatmayı bilmiyordum anlayın yani.

mbirolda doru söylemiş kardeşim klimacı isterse bunu yapar ama herkez aynı düşüncede olmuyor. halbuki yeni ürün almışsın bir araya dereye sıkıştırsa sende bir türk olarak bir sakal atardın gücün yettiğince. şayet yapmadıysanız ve aciliyetiniz yoksa adama söyleyin 15-20 gün sonra hepsinin işi sakinler zaten ozaman yaptırırsınız. bu devrede kendileri hata bile yapsalar yoğunluktan dolayı sallaya bilirler.

Teşekkür ederim zaten babam baktı klimaya ve yeni birşey farketti. Dış üniteyi tutan 4 adet vidanın sadece 2 tanesini bağlamışlar, diğer 2si boştaydı. Yetmezmiş gibi iç üniteye de bakiyim dedi babam ve ne görsün onunda vidası yerinden çıkık dübelle birlikte. Yani çektiğinde vidayle beraber geliyor klima. Sağolsun babam bunu görmemizi sağladı ve servisi aradık ve müdürleri ile görüştük, ilgileneceklerini söylediler. Yaptıkları saçma iş yetmezmiş gibi birde yarım yamalak ve üstten iş yapmışlar. Geldiklerinde yerinin değişmesini söyleyeceğiz zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: 9köyRumuz Perfect

Ne güldüm resimlere :)

• Daıkın Montaj Videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 9 Ağustos 2012; 20:26:42 >
  • Sharp

Ben böyle Sharp klima görmedim, ben böyle klima görmedim.
  • Daıkın Klima
  • SHARP
  • HITACHI
  • Akrobat Montajcılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Daıkın Montaj Videosu

Vay vay vay diyorum arkadaş bu nasıl bir kalite anlayışıdir, bizim memleketteki her montaj yapanlara göstermek gerek bunu. Kalite gerçekten de farklı bir olay.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eozen81

Burada hoşuma giden tip olarak.

Sharp ve Daıkın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Akrobat Montajcılar

Böyle Montaj yapan adamlara

-" Ustam buna vakumlama yapmayacakmısınız? " diyede soru sorulmaz dimi hocam :) Maazallah

• ''x-calibur''

Oyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 9 Ağustos 2012; 21:38:14 >
  • Dostlar, hem gazı taşıyan kabloları hem de su tahliye borusunu birlikten geçireceğimizi düşünürsek 40x60 lik kanallar yeterlı midir acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.