Şimdi Ara

Orjinal Üniteye Infinity Reference & Hertz ESK 165 (Focal PS 165 alındı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
13.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: supremum

Peki ana ünitenin değişmeyecek olması Focal'lere yazık eder mi? Eğer öyle olacaksa o zaman Focal gereksiz olur.
    Çünkü ana ünitede sadece bass, tiz ayarları var.

En başında dedim hocam ana ünitenin kaliteli olması şart ana ünite yeterince kaliteli olmazsa ses iyi olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamara

quote:

Peki ana ünitenin değişmeyecek olması Focal'lere yazık eder mi? Eğer öyle olacaksa o zaman Focal gereksiz olur.

En başında dedim hocam ana ünitenin kaliteli olması şart ana ünite yeterince kaliteli olmazsa ses iyi olmaz

Çerçeve sıkıntısı var. 500 lira sadece çerçeve için istiyorlar. Yurtdışından falan getirtsem 350 lira civarına gelir. Açıkçası konsolun orjinal yapısına double din yakıştıramıyorum. En önemlisi direksiyon kontrollerini kaybediyorum.
    Yarın için hi-fi dükkanlarından birine keşif için gitmeyi planlıyordum ama yarına iş yoğunluğu çıktı.
    2 takım Focal PS165 olmayacak o kesin. Psikolojik sınırımı geçiyor.
    1 takım Focal PS165 bir takımda Focal IS165 veya Hertz ESK165 olabilir gibi geliyor.

En kötü ihtimalle 2 takım ESK 165 ses sistemi hevesimi kesecek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 12 Nisan 2013; 22:46:58 >

• hocam 1 takım ps 165 2 takım esk 165 ı gecıyo hanı fıyat olarak yuksek ama kalıte olarak okadar fark alabılırmısın bılemem eger focal alcaksan tum sıstemı focal gıbı pahalı ve kalıtelı yapmalısın bence murat 131 e recaro koltuk takmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruxxx

hocam 1 takım ps 165 2 takım esk 165 ı gecıyo hanı fıyat olarak yuksek ama kalıte olarak okadar fark alabılırmısın bılemem eger focal alcaksan tum sıstemı focal gıbı pahalı ve kalıtelı yapmalısın bence murat 131 e recaro koltuk takmaya gerek yok

İlanlarda gördüğüm Focal satıcılarından Özen Hifi bana yakın. Gidip kurulu sistem varsa bi dinlemek istiyorum. Duruma göre bakıcam artık.
    İşin mantık kısmı tabiki 2 takım Hertz EKS 165 ve JBL anfi ile gayet tatmin edici bir ses almak. Ancak bazen mantık devre dışı kalıyor tabi.

Aslında ESK 165'in dengi Focal IS 165 olsa gerek. ESK 165 225 lira, IS 165 275 lira.

Focal PS 165'in dengi Hertz HSK 165 olsa gerek. HSK 165 450 lira, PS 165 470 lira.

ESK yerine 100 lira farkla Focal IS tercih edilmesi
    HSK yerine de 40 lira farkla Focal PS tercih edilmesi söz konusu olabilir.

Ben ESK ESK derken 2 numara birden büyüttüm.

• işte mesela focal kullandımı bence kablosu olsun amfısı olsun ana unıte olsun focale gore bıraz daha kalıtelı olmalı dıye dusunuyorum ozen hı fı yakında en ıyı bılgıyı onlar verır bu zevk ısı hocam paran yettıgı kadar zevkını cıkarırsın
  • quote:

quote:

quote:

Çerçeve sıkıntısı var. 500 lira sadece çerçeve için istiyorlar. Yurtdışından falan getirtsem 350 lira civarına gelir. Açıkçası konsolun orjinal yapısına double din yakıştıramıyorum. En önemlisi direksiyon kontrollerini kaybediyorum.
    Yarın için hi-fi dükkanlarından birine keşif için gitmeyi planlıyordum ama yarına iş yoğunluğu çıktı.
    2 takım Focal PS165 olmayacak o kesin. Psikolojik sınırımı geçiyor.
    1 takım Focal PS165 bir takımda Focal IS165 veya Hertz ESK165 olabilir gibi geliyor.

En kötü ihtimalle 2 takım ESK 165 ses sistemi hevesimi kesecek gibi duruyor.

Direksiyondan kontrolü dert etmeyin onun için de aparat var.

Başta dediğim gibi 1takım ayrı 1 takım ayrı olmasın ikiside aynı takım olsun yani 2 takım esk 165 olabilir

• quote:

Başta dediğim gibi 1takım ayrı 1 takım ayrı olmasın ikiside aynı takım olsun yani 2 takım esk 165 olabilir

Öyle bir aparattan haberim yoktu. En son şu direksiyon simidine takılan aparatlardan vardı.
    Ben biraz eskide kalmışım.

http://www.aktepesound.com/?urun-3420-HONDA-CIVIC-FN2-TYPE-R-DOUBLE-TEYP-CERCEVESi.html
    Sadece çerçeve için 529 lira istiyorlar insaf dedirtecek cinsten bir durum var. Sanırım orjinal ve güzel double din cihazlarda 1200-1500 arası...

Önce şu ses işini halledelim gerisine sonra bakarız. Sonuçta orjinal hoparlörlere göre çok daha tatmin edici ses alacağımız kesin.

• quote:

quote:

Öyle bir aparattan haberim yoktu. En son şu direksiyon simidine takılan aparatlardan vardı.
    Ben biraz eskide kalmışım.

http://www.aktepesound.com/?urun-3420-HONDA-CIVIC-FN2-TYPE-R-DOUBLE-TEYP-CERCEVESi.html
    Sadece çerçeve için 529 lira istiyorlar insaf dedirtecek cinsten bir durum var. Sanırım orjinal ve güzel double din cihazlarda 1200-1500 arası...

Önce şu ses işini halledelim gerisine sonra bakarız. Sonuçta orjinal hoparlörlere göre çok daha tatmin edici ses alacağımız kesin.

Herşey zamanla acele etmeye gerek yok

Evet normal hoparlörden farkı illaki olacaktır

• Bugün 3 tane tesisatçı ile görüştüm. Hepsi işinin en iyisi???
    Biri özellikle Focal üzerinde yoğunlaştı. Focal PS 165 serisi ile birlikte arka kapılar için koax focal 165 IS tavsiye etti. Amfi olarak Stroker veya Audison SR4 önerdi. SR4 açıkçası bana pahalı geldi. (285 Euro)
    Tesisat için gerekli malzemelerin 100 Euro tutacağını söyledi. Montaj işçiliğide 250 lira olacakmış... Kablo montaj 500 küsür lira...

Diğerinde Hertz veya Focal ürünü yoktu. Alıp gelirsen takarım dedi. Kablolama ve işçilik için 100 lira istedi. Yukarıdaki ile tezatlık ortada...

Bir diğer bayi ısrarla Infinity Ref. tavsiye etti. Hertz'e bulaşma dedi. Amfi olarak Macoustic verelim dedi. Kablolama ve montaj için 250 lira talep etti.

Böyle ayrı dünyalar var dışarda.

Açıkçası şu durumda ürünleri ayrı ayrı internetten alıp güvenilir bir yere gidip hiç konuşturmadan tak şunları deyip montajlatıp çıkacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 15 Nisan 2013; 16:17:27 >

• quote:

Bugün 3 tane tesisatçı ile görüştüm. Hepsi işinin en iyisi???
    Biri özellikle Focal üzerinde yoğunlaştı. Focal PS 165 serisi ile birlikte arka kapılar için koax focal 165 IS tavsiye etti. Amfi olarak Stroker veya Audison SR4 önerdi. SR4 açıkçası bana pahalı geldi. (285 Euro)
    Tesisat için gerekli malzemelerin 100 Euro tutacağını söyledi. Montaj işçiliğide 250 lira olacakmış... Kablo montaj 500 küsür lira...

Diğerinde Hertz veya Focal ürünü yoktu. Alıp gelirsen takarım dedi. Kablolama ve işçilik için 100 lira istedi. Yukarıdaki ile tezatlık ortada...

Bir diğer bayi ısrarla Infinity Ref. tavsiye etti. Hertz'e bulaşma dedi. Amfi olarak Macoustic verelim dedi. Kablolama ve montaj için 250 lira talep etti.

Açıkçası şu durumda ürünleri ayrı ayrı internetten alıp güvenilir bir yere gidip hiç konuşturmadan tak şunları deyip montajlatıp çıkacaksın.

Hocam kablo montaj 500 lira nedir ya 5 arabaya tesisatmı çekiyoruz
    Hertze bulaşma derken neyini beğenmiyormuş usta hertzin?

Hocam paran varsa hiç düşünme hıfı tarzında focal ps 165 al 2 takım kullan paşa paşa

• quote:

quote:

Hocam paran varsa hiç düşünme hıfı tarzında focal ps 165 al 2 takım kullan paşa paşa

Eve gelip fırsat bulduktan sonra baktım. Bana verdiği fiyatlar ilan sitelerindeki satış ilanı fiyatlarının hep üstünde. Ordaykende söylemişti gerçi fiyatlar montaj bizden olunca oynanır ayarlanır vs diye ama internette 470 lira ilanı olan PS165 için bana verdiği listede 514 lira yazılmış.
    Focal IC 165 koax. için 421 lira yazmış. İnternet ilanlarında 290 liraya var.

Stroker Amfi için 269 lira yazılmış internet ilanlarında 165-175 lira

Audison SR4 amfi için 666 lira yazılmış...

Montaj malzemeleri şase kablosu, ceyran kablosu, kapı kasnakları, sigorta, deck çevirici, hoparlör kablosu vs. 100 Euro yazılmış.

Araç zor olduğu içinde 250 lira işçilik.

Orda pek anlamadım açıkçası ama başka tesisatçı 100 liraya montajlama kablolama yaparız deyince yuh dedim. Tamam 100 liralık yapan yere de yaptırmam montajı ucuz ürün kullanır, işçilik sıkıntısı olur vs ama öbürüde fazla uçmuş ya!

Hertz'e bulaşma derken ortada somut bir şey yok işte. Çok marka fanatiği bir yapımız var. Hertz'e bulaşma diyende 250 lira istedi kablolama ve montaja.

Yalnız bugün dinlediğim kadarıyla sese basın katkısı başka.
    Bagajda ufaktan ufaktan vursa fena olmayacak sanki.

Ben 2 takım ESK bakıcam. İlandaki JBL GTO 1004 stokta yokmuş.
    Pat pat vurmayan derin ve yumuşak bass için şu ürün nasıl olur?
    http://www.sanalpazar.com/Hertz-Es-200-20cm-Bas-Orjinal-Italyan-Kabinli__isp4268149

Kabin portlu mu olmalı portsuz mu?

Birde 2 takım ESK ve bu bass için fiyat performans amfisi lazım.

• quote:

quote:

quote:

Eve gelip fırsat bulduktan sonra baktım. Bana verdiği fiyatlar ilan sitelerindeki satış ilanı fiyatlarının hep üstünde. Ordaykende söylemişti gerçi fiyatlar montaj bizden olunca oynanır ayarlanır vs diye ama internette 470 lira ilanı olan PS165 için bana verdiği listede 514 lira yazılmış.
    Focal IC 165 koax. için 421 lira yazmış. İnternet ilanlarında 290 liraya var.

Stroker Amfi için 269 lira yazılmış internet ilanlarında 165-175 lira

Audison SR4 amfi için 666 lira yazılmış...

Montaj malzemeleri şase kablosu, ceyran kablosu, kapı kasnakları, sigorta, deck çevirici, hoparlör kablosu vs. 100 Euro yazılmış.

Araç zor olduğu içinde 250 lira işçilik.

Orda pek anlamadım açıkçası ama başka tesisatçı 100 liraya montajlama kablolama yaparız deyince yuh dedim. Tamam 100 liralık yapan yere de yaptırmam montajı ucuz ürün kullanır, işçilik sıkıntısı olur vs ama öbürüde fazla uçmuş ya!

Hertz'e bulaşma derken ortada somut bir şey yok işte. Çok marka fanatiği bir yapımız var. Hertz'e bulaşma diyende 250 lira istedi kablolama ve montaja.

Yalnız bugün dinlediğim kadarıyla sese basın katkısı başka.
    Bagajda ufaktan ufaktan vursa fena olmayacak sanki.

Ben 2 takım ESK bakıcam. İlandaki JBL GTO 1004 stokta yokmuş.
    Pat pat vurmayan derin ve yumuşak bass için şu ürün nasıl olur?
    http://www.sanalpazar.com/Hertz-Es-200-20cm-Bas-Orjinal-Italyan-Kabinli__isp4268149

Kabin portlu mu olmalı portsuz mu?

Birde 2 takım ESK ve bu bass için fiyat performans amfisi lazım.

Focaller için çok istemiş.

100euro herşey için iyi.

250 lira işçilik biraz fazla.

100 liralık herşey biraz ucuz kafada soru işareti bırakıyor.

Hertz 20 cm lik iyi seçim olur 2 takım esk ile.

F/p olarak h500 olabilir

• quote:

100euro herşey için iyi.

F/p olarak h500 olabilir

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kapinda-ode-sok-kampanya-1004-jbl-anfi-profosyonel-46719671/detay

Bu ilanı buldum. Açıkçası JBL marka olarak Soundmagus'a göre daha cazip geliyor. Acaba bu amfi için sahte olma imkanları var mıdır?

Bu arada Gittigidiyor kampanya yapmış. %10 bonus veriyor.
    Focal PS165 serisi 450 lira
    Focal IS165 serisi 225 lira
    Hertz HSK serisi 420 lira
    Hertz ESK serisi 242 liraya geliyor. (1 takım kutusunda açılmamış sahibinden 200 liraya buldum.)

Bilgisayar toplamaktan zormuş bu iş.
    Bu arada çok yardımcı oldun şimdiden teşekkürler...

• quote:

quote:

100euro herşey için iyi.

F/p olarak h500 olabilir

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kapinda-ode-sok-kampanya-1004-jbl-anfi-profosyonel-46719671/detay

Bu ilanı buldum. Açıkçası JBL marka olarak Soundmagus'a göre daha cazip geliyor. Acaba bu amfi için sahte olma imkanları var mıdır?

Bu arada Gittigidiyor kampanya yapmış. %10 bonus veriyor.
    Focal PS165 serisi 450 lira
    Focal IS165 serisi 225 lira
    Hertz HSK serisi 420 lira
    Hertz ESK serisi 242 liraya geliyor. (1 takım kutusunda açılmamış sahibinden 200 liraya buldum.)

Bilgisayar toplamaktan zormuş bu iş.
    Bu arada çok yardımcı oldun şimdiden teşekkürler...

Fiyat uygun resimde hiç çakma gibi durmuyor.Yani jbl soundmagusa göre güç konusunda biraz daha iyidir.

Fiyatlar normal hocam şu anda durumum olsa 2 takım ps 165 yada hsk 165 alasım var ama şu anda bütçe yok.

Focal hertze göre biraz daha hıfı ürünler üretiyor. Focal ps165 yada hsk 165 gerisine bakma tabi bütçe varsa.

• quote:

Fiyat uygun resimde hiç çakma gibi durmuyor.Yani jbl soundmagusa göre güç konusunda biraz daha iyidir.

Fiyatlar normal hocam şu anda durumum olsa 2 takım ps 165 yada hsk 165 alasım var ama şu anda bütçe yok.

Focal hertze göre biraz daha hıfı ürünler üretiyor. Focal ps165 yada hsk 165 gerisine bakma tabi bütçe varsa.

JBL için ilana telefon ettim. Kaç liralık ilan diye sordu 329 lira deyince kalmadı dedi.
    Şu modelden verelim dedi bir kaç model tavsiye etti. Sonra bakarım deyip kapattım...

Bu arada bir tesisatçıya daha gittim. Bağlantı ve işçilik işlerini detaylıca anlattı. Bağlantı kablolarını gösterip her modelle tesisat döşemenin maliyetinden falan bahsetti.
    İşin kötüsü elinde Focal PS 165 yoktu. Focal 165 VB serisi vardı. İnternetten baktım PS serisinin eski versiyonu.
    Bende yine internetten Focal PS165 siparişi verdim.

Aynı tesisatçı amfi olarak elindeki Xetec Vector 350 serisini tavsiye etti. 6 kanallı bir amfiymiş. Hertz slim bassıda onlardan alıcam. Şuan tek eksiğim amfi kaldı.
    Vector 350 güvenilir mi? Fiyat olarak 285 lira açıkçası uygunda...

• quote:

quote:

JBL için ilana telefon ettim. Kaç liralık ilan diye sordu 329 lira deyince kalmadı dedi.
    Şu modelden verelim dedi bir kaç model tavsiye etti. Sonra bakarım deyip kapattım...

Bu arada bir tesisatçıya daha gittim. Bağlantı ve işçilik işlerini detaylıca anlattı. Bağlantı kablolarını gösterip her modelle tesisat döşemenin maliyetinden falan bahsetti.
    İşin kötüsü elinde Focal PS 165 yoktu. Focal 165 VB serisi vardı. İnternetten baktım PS serisinin eski versiyonu.
    Bende yine internetten Focal PS165 siparişi verdim.

Aynı tesisatçı amfi olarak elindeki Xetec Vector 350 serisini tavsiye etti. 6 kanallı bir amfiymiş. Hertz slim bassıda onlardan alıcam. Şuan tek eksiğim amfi kaldı.
    Vector 350 güvenilir mi? Fiyat olarak 285 lira açıkçası uygunda...

Xetece kötü bir marka denilmez ama güç konusunda pek güvenmiyorum xetece.

Kicker,soundmagus,jbl arasında seçim yapabilirsiniz. Gto 1004 başka sitelerdede var onlarada bakabilirsiniz.

• quote:

Kicker,soundmagus,jbl arasında seçim yapabilirsiniz. Gto 1004 başka sitelerdede var onlarada bakabilirsiniz.

Bende öyle düşünmüştüm.
    Acele etmeden muhtemel montajı önümüzdeki haftaya bırakıyoruz o zaman.
    Hele şu Ps165 bir gelsin bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 18 Nisan 2013; 23:34:45 >

• quote:

quote:

Bende öyle düşünmüştüm.
    Acele etmeden muhtemel montajı önümüzdeki haftaya bırakıyoruz o zaman.
    Hele şu Ps165 bir gelsin bakalım.

Almışken her zaman en iyisi olsun

• quote:

Almışken her zaman en iyisi olsun

Bugün itibarı ile sistemi bağlattım. Orjinal üniteye rağmen oldukça hoşuma gitti diyebilirim. Bass tam istediğim gibi zangırtı zıngırtı yok. Tatlı tatlı vuruyor. Focal'ler çok temiz ses veriyor.

Ancak şöyle bir sıkıntı çıktı. Yüksek sayılabilecek seviyede sistemi denerken ses birden gitti ve bi daha geri gelmedi. Gece olduğu için yaptırdığım yere gitme fırsatım olmadı.
    Kontak aç kapa yaptım düzelmedi. Amfiye bakıyorum ışıklar falan komple sönmüş. İlk bağlandığında mavi ışıkları yanıyordu. Şu an hiç hayat belirtisi yok. Akünün yanındaki sigortaya baktım sağlam. Amfi sıcak ama el değmeyecek kadar değil. Hatta çok fazla ısınmış bile diyemeyiz. Sorun ne olabilir?

• o kadar cok şey yazmışsınız o olsun bu olsun ne montaj ettirdiniz an fi hoaprlör vs vs
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.