Şimdi Ara

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI (420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
21.738
Cevap
339
Favori
1.655.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu saat konusuna dönmüş Neyse orijinale uygun bi mesaj yazayım. Hepsiburadadan aldığım The Secret demin geldi. Açılışı One Million'la nerdeyse aynı ki bu beni korkuttu malum One Million ayağa düştü iyice. Sonradan koku biraz değişmeye başladı daha yumuşak daha güzel bi hale geldi. Parasını kesinlikle hakeden bir parfüm. Çok sevdiğimi söyleyemem ama aldığıma pişman değilim en azından şimdilik.
  • Givenchy Pi mi , Givenchy Play Intense mi karar veremedim, ikisinin arasında kaldım :D Play Intense çok ama çok ağır bir koku abi o ne ya ama gene de bayanların dikkatini çekiyormuş. Ya Pi ? 17 yaşıma tam uygun özellikle bayanların dikkatini çekecek parfüm istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xwins -- 5 Aralık 2011; 23:22:11 >

bir de polo blue 031 aldım henüz denemedim

toplamda 6 ixora parfümüm oldu
    bunların dışında 8-10 taneyi denemişimdir. Bence ixoranın sorunu tene yakın durması

bargello alkollu gibi dp yağlı gibi üretirken ixora sulu gibi üretiyor. Kullanıcıyı rahatsız etmiyor ancak tene çok yakın duruyor.

mesela bargello burdayım diye bağırırken ixora biraz sönük kalıyor sizce durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 5 Aralık 2011; 23:49:19 >

Orijinalden alıntı: celalcaner2

arkadaşlar bugun öneri ixoradan e121 aldım bulgari blue
    Çok benziyor diyemem.Orjinal bulgaride zencefil biraz daha fazla. ayrıca daha kendini belli eden bir koku

bunların dışında 8-10 taneyi denemişimdir. Bence ixoranın sorunu tene yakın durması

bargello alkollu gibi dp yağlı gibi üretirken ixora sulu gibi üretiyor. Kullanıcıyı rahatsız etmiyor ancak tene çok yakın duruyor.

mesela bargello burdayım diye bağırırken ixora biraz sönük kalıyor sizce durum nedir?

Bence hepsi yaramaz, her firmada bir kusur çıkıyor. Çok denedim açık parfüm kullanmayı, maliyeti ucuz diye, fakat bir türlü sevemedim. Birçok da koku denedim şu güne kadar. Alıp kullandıklarım oldu, en son dağıttım açık parfümlerimi. Hem çabuk bozulabiliyorlar. Ben biraz cimriyimdir, çabuk bitirmem. Dozunu iyi ayarlarım her zaman. Bolca sıkarsan hem daha çok farkedilir, hem bayatlamadan bitirmiş olursun.

Hz. Mevlânâ Celâleddin Muhammed Belhî (Rûmî)

• Arkadaşlar limango da parfümler uzun zamandır görülmemiş bir indirime girdi,göz gezdirin zararlı çıkmazsınız.

Orijinalden alıntı: CapeCross

Arkadaşlar limango da parfümler uzun zamandır görülmemiş bir indirime girdi,göz gezdirin zararlı çıkmazsınız.

limango nun sitesine baktım da parfüm göremedim

Orijinalden alıntı: HakanGurol

quote:

Orijinalden alıntı: CapeCross

Arkadaşlar limango da parfümler uzun zamandır görülmemiş bir indirime girdi,göz gezdirin zararlı çıkmazsınız.

limango nun sitesine baktım da parfüm göremedim

http://www.limango.com.tr/shop/index.php
  • parfümü nasıl ve ne kadar sıkmak lazım kalıcı olması için.parfümü sıktıktan 2-3 saat sonra kokusu geçiyor gibi geliyor ya da benmi almıyorum bilmiyorum.çok fazla sıkmakta istemiyorum etrafı boğmayım diye.
    en ideal ve kalıcı şekilde kullanmanın püf noktası nedir.bir de en fazla kaç saat etkisini gösterir bir parfüm.sabah sıkılan parfüm akşama ne kadar hissedilir.birisi öperken falan kokuyu alır belki ama yakındanda hissedilirmi?
    şu an kullandığım parfüm one million.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lenyyy

parfümü nasıl ve ne kadar sıkmak lazım kalıcı olması için.parfümü sıktıktan 2-3 saat sonra kokusu geçiyor gibi geliyor ya da benmi almıyorum bilmiyorum.çok fazla sıkmakta istemiyorum etrafı boğmayım diye.
    en ideal ve kalıcı şekilde kullanmanın püf noktası nedir.bir de en fazla kaç saat etkisini gösterir bir parfüm.sabah sıkılan parfüm akşama ne kadar hissedilir.birisi öperken falan kokuyu alır belki ama yakındanda hissedilirmi?

Parfumler farkedilirlik ve kalıcılık yönünden ayrılırlar. Bu konunun amacı da bu zaten. Bazıları tene yakın durur, bazıları farkedilir, arkasından iz bırakır. Kalıcılık konusuna gelirsek, bir parfüm ne kadar kalıcı olsa da bir zaman sonra sen kokuyu almayabilirsin, doğaldır. İnsanlara sorabilirsin, ya da onlar sorar zaten parfumunu. Ancak öyle anlayabilirsin.

Hz. Mevlânâ Celâleddin Muhammed Belhî (Rûmî)

• quote:

Orijinalden alıntı: lenyyy

parfümü nasıl ve ne kadar sıkmak lazım kalıcı olması için.parfümü sıktıktan 2-3 saat sonra kokusu geçiyor gibi geliyor ya da benmi almıyorum bilmiyorum.çok fazla sıkmakta istemiyorum etrafı boğmayım diye.

1-1.5 karış uzağından sıkarsan koku hem havaya gitmez hem de daha çok alana dağılır. Mesafe ne fazla olsun ne de çok yakın. Parfümler kıyafette daha kalıcı oluyorlar ancak bazı parfümler terleme ile beraber kendisini hissetirebildiği için tene sıkılmalı sucul kokular bu sınıfa giriyor.

Kışlık kokular da benim tercihim uzaktan kendini hissetiren kokular. One million kokusunu ben kullanan kişilerden alıyorum rahatça. Ama çok fazla kullananı olduğu için sıradanlaştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xwins

Givenchy Pi mi , Givenchy Play Intense mi karar veremedim, ikisinin arasında kaldım :D Play Intense çok ama çok ağır bir koku abi o ne ya ama gene de bayanların dikkatini çekiyormuş. Ya Pi ? 17 yaşıma tam uygun özellikle bayanların dikkatini çekecek parfüm istiyorum.

???

Orijinalden alıntı: Protoculture

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

arkadaşlar bugun öneri ixoradan e121 aldım bulgari blue
    Çok benziyor diyemem.Orjinal bulgaride zencefil biraz daha fazla. ayrıca daha kendini belli eden bir koku

Bence hepsi yaramaz, her firmada bir kusur çıkıyor. Çok denedim açık parfüm kullanmayı, maliyeti ucuz diye, fakat bir türlü sevemedim. Birçok da koku denedim şu güne kadar. Alıp kullandıklarım oldu, en son dağıttım açık parfümlerimi. Hem çabuk bozulabiliyorlar. Ben biraz cimriyimdir, çabuk bitirmem. Dozunu iyi ayarlarım her zaman. Bolca sıkarsan hem daha çok farkedilir, hem bayatlamadan bitirmiş olursun.

açık parfümde hakikaten bir noktadan sonra kendini belli ediyor

bugun bulgari blueyu 10 fıs sıkmışımdır hiç kokmadı desem yeridir.

orjinalde 4-5 fıs bile gün boyu belli ediyor kendini

• quote:

quote:

Givenchy Pi mi , Givenchy Play Intense mi karar veremedim, ikisinin arasında kaldım :D Play Intense çok ama çok ağır bir koku abi o ne ya ama gene de bayanların dikkatini çekiyormuş. Ya Pi ? 17 yaşıma tam uygun özellikle bayanların dikkatini çekecek parfüm istiyorum.

???

Givenchy pi daha çok kazak kokusu eğer liseye gidiyorsan intense derim ya da xeryus rouge

Orijinalden alıntı: GKHN1905

quote:

quote:

???

Givenchy pi daha çok kazak kokusu eğer liseye gidiyorsan intense derim ya da xeryus rouge

Ben Play Intense i çözemedim be abi. Xeryus Rogue çok beğendim onu alıcam zaten yanında Intense mi Pi mi karar veremedim. Pi gerçekten hoş kokuymuş bayanlar beğeniyor bu aralar rakip bir parfüm almalıyım diğer arkadaşlara . Play Intense e pek güvenemiyorum .

• pi güzel bir koku thierry mugler ice man düşünebilirsin rouge a benzetebilirsin baya. Onun dışında la nuit bir dene derim. Bir de joop jump, hugo boss boss, bvlgari black deneyebilirsin. ha uniforma ile pek gitmez ama bu kokular. Rochas, one million seni farklı kılmaz.

pi güzel bir koku thierry mugler ice man düşünebilirsin rouge a benzetebilirsin baya. Onun dışında la nuit bir dene derim. Bir de joop jump, hugo boss boss, bvlgari black deneyebilirsin. ha uniforma ile pek gitmez ama bu kokular. Rochas, one million seni farklı kılmaz.

Bvlgari black çok eğlenceli bi kokuymuş onu ayrı denicem Ice manla. Ama şu an kafam play intense ve pi ile karışık . siz bu 4ünden sıralama yapsanız farkedirlik ve güzellik açısından hangisinii bire koyardınız. Pi hoşuma gitti benim de play intense de dikkat çekici duruyor.

Orijinalden alıntı: ubiquitous_arda

Oriflame'dan kargom geldi. Kokuları denedim 2 saat kadar oldu. Kokulardan önce altın fırsatlarda 15TL'ye spor çantası var bi tane onu almıştım çok güzel, kullanışlı bi çanta tavsiye ederim.

Kokulara gelince Halil abinin kulaklarını çınlattım Urban Lovers harika bir koku. Bütün güzel meyveleri bir araya doldurmuşlar gibi, hafifde tatlı ama çok hafif. Enfes bi koku gözümü kapasam koklasam önümdekini harika bir meyve tabağı sanırım. Nota geçişinide hissettiren baya kaliteli, güzel bir koku hatta sipariş çıkarsa ben kendime bir tane daha kesin alıcam. Meyveli şekerler gibi kokuyo. Çok hafifte feminen bi yanı var gibi.
    Koku: 8 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7

Eclat Sport biraz Spirit'e benziyo. Baharat ağırlıklı bir koku. Spirit bana daha sert, daha büyüklere hitap eden bi koku gibi geliyo Eclat Sport okadar sert değil. Farkedilirlik olarak Urban'dan biraz daha iyi gibi geldi. Ancak ikisininde bu konuda çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Kalıcılık hakkında tam bir yorum yapamıycam ama şuandaki duruma bakarsam benim tenimde ikiside +5 saat kalıcak gibi duruyo diyebilirim.
    Koku: 7 Kalıcılık: 7.5 Farkedilirlik: 7.5

Bunların haricinde Pure Ascendant hediye geldi ben bikez daha bu kokuya hasta oldum. Gökhan hocamında söylediği gibi farkedilirlik ve kalıcılık olarak başarılı olmasada koku güzelliği olarak bence harika. Yakın temas kokusu denilebilir. Hafif koku sevenlerin özellikle hoşuna gidiceğini düşünüyorum. Hafif kokularında kalıcılığının ne derece iyi olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Sitede içeriğinde bergamot, yasemin ve amber notaları geçmiş amber çok ön planda olmasada yasemin ve içerikte yazmasada vanilya kokuları daha ön planda gibi geldi bana. Yine hafif feminen yanı olan bi koku diyebilirim. Bir bayanın üstünde olsa a bu erkek koksu denmez yani. Unisex denilebilir.
    Koku: 7.5 Kalıcılık: 5.5 Farkedilirlik: 5.5

Halil abicim Urban Lovers'ı koleksiyona kattırdığın için özellikle teşekkür ediyorum. Rafda ön sıralarda durucak kokularımdan olucağı kesin. Bu fiyattan kesinlikle alınması gereken bi koku. Tabi meyveli koku sevenler için ki bence genel beğeniyede hitap edicek bir parfüm. Kötü diyen pek çıkmaz. Platinum ile ilgili bir yorumu vardı yine yanılmıyosam Halil abinin ancak bulamadım. Tekrar yorumda bulunabilirsen bu kokuylada ilgili sevinirim abi. Karabiber notası olunca değişik geldi merak ettim.

Halil abi ile telde görüştüm forumda pek yazacağını zannetmiyorum artık. Haklı da kendisi. Diyebilecek bir sözüm de yok. Platiunum u pek beğenmemişti sanırsam. Yine de pm'yi kırmayıp cevaplayacağını düşünüyorum.

Pazartesi günü yine ziyaretine gitmeyi düşünüyorum kendisi de aldığın kokuların yanı sıra architect de aldı hepsini deneyip ona göre sipariş vercem. Eclat sporta biraz daha şans ver derim.

Urban lovers siparişim kafamda netleşti gibi parfüme bu ara ayırabilecek bütçem yok ama çok beğendiğim olursa alıcam amber elixir yılbaşı hediyesi kesin de :)

• quote:

quote:

pi güzel bir koku thierry mugler ice man düşünebilirsin rouge a benzetebilirsin baya. Onun dışında la nuit bir dene derim. Bir de joop jump, hugo boss boss, bvlgari black deneyebilirsin. ha uniforma ile pek gitmez ama bu kokular. Rochas, one million seni farklı kılmaz.

Bvlgari black çok eğlenceli bi kokuymuş onu ayrı denicem Ice manla. Ama şu an kafam play intense ve pi ile karışık . siz bu 4ünden sıralama yapsanız farkedirlik ve güzellik açısından hangisinii bire koyardınız. Pi hoşuma gitti benim de play intense de dikkat çekici duruyor.

ben pi yi beğeniyorum kişisel zevk meselesi. İce man rouge a çok benzettim. Bargellodan alacaksan abercrombie de çok övülüyor. Ama işte zevk meselesi. Hangisi daha çok içine siniyorsa onu al derim.

• Aberi yaza saklarım abi. Evet benim de düşüncem Pİ ama çok takarım böyle saçma sapan. Ama şu plastiğimsi koku olan Bvl Black'i denemek için sabırsızlanıyorum :)

Aberi yaza saklarım abi. Evet benim de düşüncem Pİ ama çok takarım böyle saçma sapan. Ama şu plastiğimsi koku olan Bvl Black'i denemek için sabırsızlanıyorum :)

başta bir yanık kokusu alacaksın plastik yanık koku sonradan kendini açıyor ve değiştiriyor çok ağır vanilya kakao çikolata temalı bir koku
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.