Şimdi Ara

Orhan Pamuk hakkında düşüncelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinizin hemen tepki vereceğini biliyorum ama olsun belki bi kaç kişiyi kazansak yeter. Öncelikle Orhan Pamuk hiç bir zaman soykırım ifadesini kullanmamış hatta kabullenmemiş biridir. Ama malesef ülkemizde son zamanlarda (tabiki faşistlerce) "bölücü" " vatanhaini" gibi ağır itamlara maruz kalmıştır kesinlikle soykrım var DEMİYORUM fakat bi katliam yapılmamıştır da diyemiyorum. Bu katliam iki taraf arasında da oldu ve bunlar da normaldir. Ama biz böyle gidersek soykırımı bize kabul ettirirler. Hiç bir şekilde uluslararası platformda kendimizi savunmamız sonucu güney amerika ülkelerinde biri ermeni soykırımı vardır demiştir. Bu konuda lütfen bilinçli olalım. Soykırım yapmış olsak bile dünyada yapılmış ve yapılmakta olan bir sürü soykırım vardır buna karşı üç beş kişiyi yargılayarak tepki vermeyiz kendimizi savunmalıyız ve orhan pamuk a destek olmalıyız::::

• sen akrabasimisin hocam
  • Bu Orhannes Pamukyan konularında çok eğleneceğiz gibi görünüyor
  • Değilim
  • Aziz kardeşim,
    Ben faşişt değilim
    ama Orhan Pamuk un yaptıklarını kabullenemem

niye
    ne gerek vardı
    evet ne gerek vardı
    laflarının nasıl anlaşılacağını, Türkiyeyi zor durumda bırakacanı bilmiyormuydu
    elbette biliyordu
    o kadar salak bir insanmı
    elbette hayır
    bilerek yaptı

Orhan Pamuk un yılar evvel çok popüler diye 1 kitabını alıp okumaya kalkıştım
    ve bıraktım
    çünkü yeter bıktığım şeylerden vardı
    Ezilmişlik, gariplik fakirlik, zengin insanlar sistem tarafından hor görülme.... tipik bıktığımız insanları sisteme karşı kışkırtan kominist kardeşlerimizin oş görü ile yaklaştığı görüşler ile Avrupalı kardeşlerimizinhoş görü ile yaklaştığıı devletin insanlarını ezmesi hor görmesi fikirleri hep kitap içeriğini oluşturuyordu
    o günden beri pek saygı duymam kendisene
    Ablamda hep kızardı bana

ama haklı çıkacağımı biliyordum
    insanın ciğeri kaçlira eder

şimdi örnek şarkıcı GÜlşen e oros...uu diyoruz
    yine daha fazla satmak için sanat dışına çıkıp orasını burasını göçsterdiği için

Bu adamonda fazla farkı yok hatta daha iğrenş en azından o kadınlar kendii vücudunu pazarlıyor
    o adam ise daha fazla satmak popüler olmak için ülkesini pazarlıyor
    Kimse ister Orhan Pamuk veye bir başkası
    Türkiye yi yok şöyle yaptı yok şöyle davranıyor diyip masasına meze yapamaz

Orhan Pamuk u destekliyen medyayada

quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

Hepinizin hemen tepki vereceğini biliyorum ama olsun belki bi kaç kişiyi kazansak yeter. Öncelikle Orhan Pamuk hiç bir zaman soykırım ifadesini kullanmamış hatta kabullenmemiş biridir. Ama malesef ülkemizde son zamanlarda (tabiki faşistlerce) "bölücü" " vatanhaini" gibi ağır itamlara maruz kalmıştır kesinlikle soykrım var DEMİYORUM fakat bi katliam yapılmamıştır da diyemiyorum. Bu katliam iki taraf arasında da oldu ve bunlar da normaldir. Ama biz böyle gidersek soykırımı bize kabul ettirirler. Hiç bir şekilde uluslararası platformda kendimizi savunmamız sonucu güney amerika ülkelerinde biri ermeni soykırımı vardır demiştir. Bu konuda lütfen bilinçli olalım. Soykırım yapmış olsak bile dünyada yapılmış ve yapılmakta olan bir sürü soykırım vardır buna karşı üç beş kişiyi yargılayarak tepki vermeyiz kendimizi savunmalıyız ve orhan pamuk a destek olmalıyız::::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBA -- 25 Ekim 2005, 19:41:45 >

• ORHANADA PAMUĞUNADA ANÜ:ÜNEDE kibrit suyu bu adamıda kesin öldürürler...Bir tortuda suda akıp gider.
  • Keşke medya orhan pamuğu desteklese zaten destekelrse böyle olmazdı + komunizmin neresi kötü ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Keşke medya orhan pamuğu desteklese zaten destekelrse böyle olmazdı + komunizmin neresi kötü ??

1991
    Tabii ki sosyalizm veya sosyal devlet anlayışına karşı değilim.Kapitalizm'den nefret ediyorum ben de.
    Atatürk varken ne gerek var tartışmaya
  • Atatürk'ün düşünceleriyle Lenin' in düşüncelri çok çok farklı(en azından zıt) değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 25 Ekim 2005, 19:54:36 >
  • senin amacın ne
    bu kadar IQ geriliği olacağını sanmam bence kavga çıkarmak için yapıyordun
    yinede kısa basit bir cevap veriyim

Bizim gerzek koministler kominizm i halkçılık diye anlatır
    Kominizm inden sonra rus halkının haline bak
    birde diğer ülkelere
    kominizm halkına ne verdi
    rus malı bir ürün söyle yok
    Ruslar silahta dünya 1. idi ama halkına ne yaptı
    yok halkını köpek gibi çalıştırdı ve hiç bir şey vermedi

en kısacası şuan kominizm olsaydı
    internet olmazdı
    bu mesajları yazamazdın
    şu an kominizm olsaydı devletin yaptığı bir şeyi eleştiremezdin
    eleştiri=ölüm
    çünkü kominizm de birey düşünmez devlet sizin yerinize her şeyi düşünür
    sizde robot gibi yaparsınız
    bu yüzden kızıl ordu dünyanın en kanlı ordusudur. Eleştiren her kezi öldürdüğü için
    işte bizim gerzekelr kominizm i halkçılık diye yutturuyoalr
    Kapiş.....

Demokrasiyi seviyorum
    belki sürünüyorum ama hayallerim var
    hayal kurmak serbest
    her yerde her şeyi tartışabiliyorum
    istediğim yere istediğim zaman gidebiliyorum
    internet var
    pizza hut var
    insna hayatını kolaylaştırmak için her türlü teknoloji insan için var
    önce insan
    .....
    ..
    ..

quote:

Keşke medya orhan pamuğu desteklese zaten destekelrse böyle olmazdı + komunizmin neresi kötü ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBA -- 25 Ekim 2005, 19:59:05 >

• LEnin in halkçılığı ile Atatürk ün halkçılığını karıştırıp Atatürk e küfür etme
    haddini bil
    lenin stalin bunlar kendilerini tanrı görüp her yere heykenllerini diken dünyayı kendilerini yarattı gören
    halkını katleden 2 sapıktır...

bu topic kitlenmeli bence
    bu çağda hala etrafta mumyalar dolaşıyorrrrrr
    hortluyomu bunlar portluyomu belli değil

quote:

Atatürk'ün düşünceleriyle Lenin' in düşüncelri çok çok farklı(en azından zıt) değildi.
  • Bu adam komicimiymiş abovvvv.Eskiden komi ayakları yapan adamlar şimdi kapitallo oldular acaba niye bakınız mehmet barlas bakınız cengiz candar ve onun gibi solcu vatandaşlar ne oldu para tatlı geldi galiba hepside menfaatçi çıkarcı adamlar hayır nedir bilmezler.İşte komici maceraları.Solcu ayakları yapıp neler götürdüler hele hele siyasetciler.
  • quote:

Atatürk'ün düşünceleriyle Lenin' in düşüncelri çok çok farklı(en azından zıt) değildi.

Biliyorum.Ama daha sonra gelen adamlar da komünistti galiba.
    Belki Lenin dönemini birazcık ayrı bir yere koyabiliriz.Yine de sonuçta aynı şey değiller.Hatta oldukça farklılar senin de dediğin gibi.
    Atatürk'ün yaptığı en doğrusu şüphesiz.Adam bağımsızlık demiş.Şuyum buyum dememiş.

Sonuçta 1991.Şuan kötü durumda olsa da TC hala yaşıyor.Ve yaşamaya devam edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 25 Ekim 2005, 20:02:43 >
  • yurt dışında 1 milyon ermeni bilmem kaç bin kürt öldü demesi onun değerini gösterir

bu adamdan midem bulanıyor

aile meselesini yurt dışında değilde içerde konuşsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi éfulim -- 25 Ekim 2005, 20:07:01 >
  • ŞEKİL efulim
  • Ya beni niye yanlış anlıyosunuz ben niye kavgas çıkarayım bana ne! ben soykırm var demedim tamtersi yok dedim. Bana hiç bi şekilde bu ülkde kürt öldürülmedi demeyin ve ayrıca ermeni( bunalr soykırm değildir)
    quote:

Orjinalden alıntı: 486SX

quote:

Hepinizin hemen tepki vereceğini biliyorum ama olsun belki bi kaç kişiyi kazansak yeter. Öncelikle Orhan Pamuk hiç bir zaman soykırım ifadesini kullanmamış hatta kabullenmemiş biridir. Ama malesef ülkemizde son zamanlarda (tabiki faşistlerce) "bölücü" " vatanhaini" gibi ağır itamlara maruz kalmıştır kesinlikle soykrım var DEMİYORUM fakat bi katliam yapılmamıştır da diyemiyorum. Bu katliam iki taraf arasında da oldu ve bunlar da normaldir. Ama biz böyle gidersek soykırımı bize kabul ettirirler. Hiç bir şekilde uluslararası platformda kendimizi savunmamız sonucu güney amerika ülkelerinde biri ermeni soykırımı vardır demiştir. Bu konuda lütfen bilinçli olalım. Soykırım yapmış olsak bile dünyada yapılmış ve yapılmakta olan bir sürü soykırım vardır buna karşı üç beş kişiyi yargılayarak tepki vermeyiz kendimizi savunmalıyız ve orhan pamuk a destek olmalıyız::::

Senin söylediklerinin bir kısmı doğru, evet karşılıklı bir olay olmuştur. Terminolojide "karşılıklı boğazlaşma" anlamına gelen "mukatele" olmuştur. ama nasıl olmuştur? Oran olarak Ermeniler 50 Türk öldürdüyse, Türkler 1 Ermeni öldürmüştür. Burada bir detay vardır ki, Ermeniler Türkler'i bir soykırım mantığıyla öldürmüş, Türkler de bu duruma karşı kendini savunmuştur. Ayrıca Ermeniler'i en çok Kürtler öldürmüş, köylerini yağmalamış vs. yapmıştır. Avrupa'nın iddiası hükümetin devlet politikası olarak tıpkı Almanlar'ın Yahudiler'e yaptığı gibi bir soykırım yapmış olduğudur ki bu iddianın gerçekle alakası yoktur. Zaten bizim ülkemizde uluslararsı platformda ufak tefek karşılıklı çatışmalar olduğunu bir soykırım yapılmadığını söylemektedir. Orana bakarsan soykırım girişiminde bulunanlar Ermeniler'dir. Ermenistan halihazırda Azerbaycay'ın Karabağ bölgesini işgal altında tutmakta, orada bire soykırım uygulamakta, işgali sona erdirmeye yanaşmamaktadır. Ki bu işgalin sona erdirilmesi bizim sınır kapısını açmak için talep ettiğimiz koşullardan biridir. Ayrıca Ermenistan bizim toprak bütünlüğümüzü ve sınırlarımızı tanımamaktadır. Orhan Pamuk hakkında söylediklerin eğer CNNTÜRK'teki programın sendeki yansımalarıysa, o programda Orhan Pamuk'un kendini aklama şovu olmuştur, objektif bir program değildir...

Aynı düşünüyoruz zaten

• Orhan Pamuk kendi reklamını yaptı nobele aday gösterildi.....
  • kardeş bende seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum.Orhan Pamuk neden böyle yaptı anlayamadım.ama kesin bir bildiği vardır.belki medyayı üzerine yoğunlaştırmak belkide ......bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cahill

Orhan Pamuk kendi reklamını yaptı nobele aday gösterildi.....

Ondan aday gösterilseydi ödülü alırdı...
  • yaw neden orhan pamuğu savunanların nickinde veya avatarında 1905 yazıları dikkatimi çekio? bu ortalığı karıştırmak için söylenmiş bi laf değil ama hepiniz acaba başka bi forumda birleşip sonra mı buraya geliosunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.