Şimdi Ara

organikte aklıma takılan bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi aldehit ve ketonların fonksiyonel grubuna karbonil diyoruz bu tamam. karboksilli asitlerin fonksiyonel grubuna karboksil diyoruz(diye biliyorum ben bu bilgi yanlış olabilir). peki karboksil karbonile OH bağlanmasıyla oluştuğuna göre karboksilli asitlerde karbonil var dersek doğru mu oluyor yanlış mı?

• Böyle bir soru gelmez kardeşim.İçin rahat olsun.cooh varsa karboksilik asit,co varsa karbonil.bu kadar basit :).sana cooh un içinde karbonil de var mı diye sormazlar merak etme :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kal Hoo Na Ho

arkadaşlar şimdi aldehit ve ketonların fonksiyonel grubuna karbonil diyoruz bu tamam. karboksilli asitlerin fonksiyonel grubuna karboksil diyoruz(diye biliyorum ben bu bilgi yanlış olabilir). peki karboksil karbonile OH bağlanmasıyla oluştuğuna göre karboksilli asitlerde karbonil var dersek doğru mu oluyor yanlış mı?

[çok pis bi detay var, aldehitlerin fonksiyonel grubu karbonil+H, ketonlarda sadece karbonil. ek bilgi bu :) ]]

senin sorunda da , doğru öyle sayılıyor. genelde öyle sorularda "karbonil grubu içerir" ifadesi yer alıyor öyle derse doğru ; ama karboksilli asidin fonk. grubu COOH.
  • Karboksil grubu = Karbonil grubu + OH

Karboksilli asitte karbonil grubu vardır diyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimebag--

quote:

Orijinalden alıntı: Kal Hoo Na Ho

arkadaşlar şimdi aldehit ve ketonların fonksiyonel grubuna karbonil diyoruz bu tamam. karboksilli asitlerin fonksiyonel grubuna karboksil diyoruz(diye biliyorum ben bu bilgi yanlış olabilir). peki karboksil karbonile OH bağlanmasıyla oluştuğuna göre karboksilli asitlerde karbonil var dersek doğru mu oluyor yanlış mı?

[çok pis bi detay var, aldehitlerin fonksiyonel grubu karbonil+H, ketonlarda sadece karbonil. ek bilgi bu :) ]]

senin sorunda da , doğru öyle sayılıyor. genelde öyle sorularda "karbonil grubu içerir" ifadesi yer alıyor öyle derse doğru ; ama karboksilli asidin fonk. grubu COOH.

Zaten genel formüllerden anlayabilirsin.

Aldehit -CHO
    Keton -COR
    Karboksilli asit -COOH
    Ester -COOR

• Beyler yani karboksilli asitte karbonil var derse kabul ediyoruz tamam cok sagolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende pozitif transfer yapayım karbonil gruplarında hidrojen bağları etkindir ve sudaki çözünürlükleri daha fazladır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.