Şimdi Ara

ORC Seçim Anketi AKP - MHP - HDP Eridi CHP - İYİP Oylarını Arttırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam zaten belli tayfa var, bunlar hiç çalışmayan, hayatını devletten ve/veya akp'ye bağlı dernekler üzerinden aldığı yardımlarla idame ettiren bir grup. Benim akrabamda da var, adam işe girer çalışmaz tembeldir, 2. gün kovulur, ben onun çalıştığını hiç bilmem. Hep merak ederdim nasıl geçiniyor diye. Geçen senelerde kurban bayramında et götürdük, gitmişken illa gelin falan. Orada sorumun cevabını buldum eşi engelli diye maaş alıyordu, kendide engelli olmuş bir şekilde maaş almaya başlamış, bi iki yerden de ufak tefek yardım alıyor. 2 çocuğu var, onlarıda en asgari şekilde okutup giydiriyor. sabahtan akşama tek yaptığı şey karşıdaki kahvede oturmak. Bunun gibi milyonlarcası var, sırf düzenimiz bozulur, maaş kesilir diye bunlar akpden başkasına bakmıyor. İkide gaz alıyorlar ahaberden....

Turkiye in son bagımsız ( buyuk baskı goruyordu Hukumet ten) merkez bankası bakanı Murat Cetinkaya Baskanlık sistemi geldiğinde bir kararname ile Erdoğan tarafından işten atıldı. İşten atılmasının gerek esi ise Erdoğan tarafından " laf dinlemiyordu" sozu ile ifade edildi.

Murat Cetinkaya Merkez Bankası baskanlıgından atıldıktan ve bu kurumun bagımsız lığı yokedilip "Soz Dinleyen" başkanlar getirildikten sonra geldiğimiz nokta - 60 milyar dolar rezerv, 900 baz puan CDS iflas primi.

Erdohan'ın iddia ettiği akıldışı ekonomi politikaları bu kurumlardaki liyakatli insanlar tarafından kabul gormedipi için bu kişiler zorbaca işten atıldı ve ulkeni kurumları sindirildi. Erdoğanı tutacak denetleyecek unsurlar kalmadığında ise liyakatsiz sırf Sadık oldugu için oraya getirilen yeteneksiz insanlar ulke in zenginliklerini keyfi biçimde kendi aslı astarı olmayan ekonomi biliminde yeri olmayan gorusleri ile carcur ettiler.

Ulke vasfını tahrip ettiğimiz için bir adamın surekli iflas eden ekonomi teorisini 5 yıl boyunca durduramadı. Bu ulke 3 defaodemeler dengesi krizinin kıyısından dondu ve simdi dorduncusıne surukleniyor bu sefer sag cıkabilecek miyiz orası bile mechul...

Kaynak :

Erdoğan, "TCMB (başkanını) görevden alma yetkisini de aldık, laf dinlemiyordu. Yeni arkadaş ile devam ettik, dedik ki faiz oranlarını düşüreceğiz"

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/cumhurbaskani-ilk-kez-bu-kadar-acik-konustu-merkez-bankasi-baskani-laf-dinlemiyordu-5432100/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Temmuz 2022; 20:37:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chp nin % 24 alması (kiminle gizli ortak malum) utanç verici. Baraj altında kalmalı.

İyi parti o oranını rüyasında göremez. Tam troll anket olmuş.

Turkiyenin son bağımsız MB Başkanı dediğiniz yine akp doneminde öncesi böyle bir durum yok MB Bagimsizligi 2001 deki duzenlemelerle basliyor ... Ayrica MB bağımsızlığı tüm ülkelerde tartışma konusu olduğunu biraz araştırma yaparsanız görürsünuz; siyasi iktidarın bedel ödediği durumlar vb nedenlerle neyse.

Şuan icin akp; MB fiyat istikrarını sağlamakla görevli iken hükümet bu görevi yapmasını değil de kendi dediklerini yapmasını istiyor ve sonuçlarına da katlanacaktir.

Sonuclari RTE dedigi gibi mi olur ? Olmazsa zaten seçim uzakta degil...

Kisacasi MB Bagimsiz/Bagimli olmasi sadece teferruat ...

Asagidaki yaziyi okursaniz

Hindistan örneği güzel bir örnek olmuş

dünya gazetesi
    Bağımlı/bağımsız merkez bankası...
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/bagimlibagimsiz-merkez-bankasi/416085

• Orc Araştırma iktidara yakın addedilen ve son aylarda yaptığı anketlerde AKP için düşüş trendi gösterdiği için sarayla da belirli bir gerilim yaşamış bir anket firması. Anekdot olarak paylaşayım.

Tıpkı Yöneylem'in anketlerinde olduğu gibi CHP'nin AKP'yi geçebileceği sonucuna ulaşıyorsunuz. Bunu CHP açısından oldukça iyimser bir tablo şeklinde değerlendirmekle birlikte ekonomi ve kamuoyu memnuniyetinin gidişatından ötürü imkansızdır yani CHP AKP'yi önümüzdeki seçimlerde asla geçemez diyemiyorum. Seçimlere neredeyse 1 sene süre var. İktidardaki erime trendi kontrolden çıkan enflasyon ve sefalet oranıyla kontrol altına alınamıyor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

CHP’yi de çok beğenmiyorum ama bu geçiş sürecinde CHP’yi stepne olarak 1 dönem kullanmak zorundayız bana göre, sonrasına bakarız.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.