Şimdi Ara

Orbital dizilimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1. yörüngede S orbitali,2. yörüngede de S ile P orbitali
    3. yörüngede S, P ve D orbitali
    4. yörüngede S,P,D ve F orbitalleri oluyor

2n^2 formülünden katmanlara göre elektron dizilimleri 2,8,8.. veya 2,8,18... diye gidiyor

Peki orbital kavramını getirirsek 1s2, 2s2 + 2p6 (2. katman 8 elektron ile doldu)

3. katmana gelince değişiyor, 3s2 + 3p6 +4s2 + 3d10

İşte ipin ucu burada koptu,şimdi benim merak ettiğim, 3. katman tam dolmadan 4. orbitale geçtik tekrar 3. orbitale döndük,bu neden oluyor ?

• Bak o say say para say sıralaması enerji düzeylerine göre.

Senin katman dediğin ise modern kimyada kabuk. O da yalnızca n sayısına bağlı.

Bu konuyu öğrenmesi zordur, mantığını oturtmak. Ama sınavda zorlamıyorlar bu konudan.

Tebeşirle Kimya anlatan bir hoca vardı; gözlüklü olan. Ondan dinlemeni tavsiye ederim bu konuyu.
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Hocam,dediğin galiba ünidersitedeki hoca
    Oradan çalışmıştım,ancak bu konu tam olarak açıklığa kavuşturacak dökümanları aradım da bulamadım
    Yani 3. orbital tam dolmadan 4. orbitale geçip 3. orbitale dönmesi kafa karıştırıcı geldi,kısacası formülde mantık bulamadım pek

• Bu videodaki oklu şemayı izleyerek öğrendim sonunda

3:00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 25 Temmuz 2015; 0:47:29 >
  • şimdi hocam olaya 3. düzey 4. düzey diye bakmayacaksın. olay şudur. Elektronlar orbitallere yerleşirken ilk önce enerjisi düşük olan orbitallare yerleşirler. Aufbau kuralı gereği. bu kuralda aynen şöyle der.
    1- Orbitallerin enerjileri n+l değerinin artmasıyla yükselir. (n:baş kuantum sayısı, l:açısal momentum kuantum sayısı)
    2-n+l değerinin aynı olması halinde n değeri büyük olan orbitalin enerjisi büyük olur.

Bu mantıkla hareket edildiğinde elektron dizilimi aşağıdaki gibi olur.

1s 2s 2p 3s 3p 4s 3d 4p 5s 4d 5p 6s 4f 5d 6p 7s
    n 1 2 2 3 3 4 3 4 5 4 5 6 4 5 6 7
    l 0 0 1 0 1 0 2 1 0 2 1 0 3 2 1 0
    n+l 1 2 3 3 4 4 5 5 5 6 6 6 7 7 7 7
  • Seray sever para sever para sever daha para sever daha para sever fazla daha para sever fazla daha para sever
    Bende çok kara yordum ama salla ezberle geç normalde ezbere karşıyım ama bu konuda ezber daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drEzio

Seray sever para sever para sever daha para sever daha para sever fazla daha para sever fazla daha para sever
    Bende çok kara yordum ama salla ezberle geç normalde ezbere karşıyım ama bu konuda ezber daha iyi

Hocam mantığı az buçuk anladım ama,soru çözerken mantık yürütene kadar 1 dakika doluyor zaten,mantıktan sonra en iyisi ezber gibi duruyor
    Bu arada yöntemin güzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 25 Temmuz 2015; 1:08:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.