Şimdi Ara

Bohr atom modeli kesikli değerler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
3
Favori
16.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Genel tekrarimı yaparken MEB kitabında bir şey dikkatimi çekti. Bohr atom modelindeki açısal momentum, yorunge yarıçapı, enerji gibi büyüklüklerin kesikli değer aldığını yani kuantumlu olduğunu okudum. Burada herhangi bir sıkıntım yok değerlendirme testine geçince bu soru ile hızın da kesikli oldugunu öğrendim.

Bohr Atom Modeli’ne göre çekirdek çev-
    resinde bulunan elektrona ait
    I. Hız
    II. Açısal momentum
    III. Enerji
    niceliklerinden hangisi ya da hangileri
    kuantumludur?
    A) Yalnız III
    B) I ve II
    C) I ve III
    D) II ve III
    E) I, II ve III

Ben ilk başta cevaba D dedim. Umut öncülün çözdüğü ayt denmesindeki soru beni yanlış yonlendirdi.(dk 20.37https://youtu.be/o8PM87tmCeE ) Burada tam olarak ne demek istiyor. Anlatbilecek var mı?

Bu arada cizgisel momentum sürekli olarak kabul ediliyormuş.umut öncül de öyle kabul ediyor ama hızı kuantumlu (kesikli) almaması beni suphelendirdi. Mantigini merak ettim niye cizgisel momentum sürekli hız süreksiz (doğrusu) iken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de merak ettim. Takipteyim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up up up +100 net göreve

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 7 Nisan 2019; 20:45:58 >
  • hocam benim bildiğim hız kesiklidir hızın kesikli olmasından mütevellit çizgisel momentuma da kesikli derdim. Hızın tabi burada skaler büyüklüğü için konuşuyoruz vektörel büyüklüğü için konuşursak süreklidir. Vektörel olarak açısal momentum da süreklidir ama sorularda skaler sorulur. Aydınlatacak varsa ben de tam öğrenmiş olurum

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.