Şimdi Ara

ORAN ORANTI SORULARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu tip soruları yapamadım arkadaşlar nasıl çözdüğünüzü anlatabilirmisiniz ?

ORAN ORANTI SORULARI

sayılar köklü olunca biraz işler değişti sanırım

ORAN ORANTI SORULARI

bu soruyuda k' yı 67 bulduğum için yapamadım, paydaları eşitledim, toplamda 67 k buldum??

ORAN ORANTI SORULARI

bu tip sorularıda anlatabilirseniz sevinirm arkadaşlar

1-C 2-C 14-D 15-E

• 1. soru orantı sabitini bulacaksın doğru orantı bölme ters orantı çarpmadır o yüzden orantı sabiti a.ckare/b olacak bu sabitide verdiği değerlerde yerine koyarsan cevap gelir.
    2. soru çarpıp karekökünü alman lazım zaten direk iki kare farkı geliyor.
    3. a/3=b/4=5c den değerler ver.
    4. 1. sorudaki gibi çarpım ters orantı bölme doğru orantı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urusai -- 6 Şubat 2012; 18:23:57 >
  • 1. a, c^2 ile doğru orantılı, b ile ters orantılı olduğu için (a.c^2)/b=k olur. k, orantı sabiti. a=2, c=kök2 ve b=1 iken k=4 olur. orantı sabiti ikinci durumda da değişmez. yani (1-kök2).(1+kök2)/b=4 olur. b de -1/4 gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 6 Şubat 2012; 18:36:33 >
  • ilk soruda K sabitini bul hocam a/b .ckareden 2.2/1 den K=4 tür. Şimdi tekrar yazalım verilenleri 1-kök2 . 1+kök2 / b = 4 olucak kare farkından -1/b =4
    b=-1/4

14.soruda 3k 4k k/5 bunların paydalarını eşitleriz 15k + 20k + k / 5 = 144 36k/5=144 36k=720 k=20 en büyük parça 20.4 80 en küçük 20/5ten 4 aradaki fark 76 dır.

15de de deneyerekte yaparsında.Bölü şeklinde yazabilirsen doğru çarpımsa ters orantı var E şıkkındaki olay olmuyor deneyerek görürsün hocam.Ters orantıları bul sonra diğerlerine göre düşün.
  • 14. bir ip 3 ve 4 ile doğru orantılı, 5 ile ters orantılı kesiliyorsa bu parçalar 3k, 4k ve k/5 kadar olur. hepsini toplarsak 144'e eşit olması gerekir. 36k/5=144, k=20 cm. yani parçalar 60-80-4 cmlik parçalar olur. d seçeneği doğru.
  • arkadaşlar çok sağolun, gayet açıklayıcı anlatmışsınız, Allah razı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üslü sayılar da zorlanıyorum
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.