Şimdi Ara

Oral ve Anal Dönem(Eğitim bilimine giriş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oral dönem, psikoseksüel gelişim evrelerinin ilkidir.

Freud'un öncülük ettiği psikodinamik akımın kişilik gelişim kuramıdır. Psikodinamik kurama göre, kişi doğumda hazıyla birlikte doğar. Haz alımının yolunda gitmesi ya da gitmemesi her dönemde saplanmaya yolaçar ve bu da kişliğinde izler bırakır.
    İnsan yaşamının ilk yılını kapsar. Bu evrede "id"in hakimiyeti vardır. Bireyin haz kaynağı ağızdır. Bu nedenle bebekler herşeyi ağızlarına alarak tanımaya çalışırlar. Diğer bir deyişle bebek etrafındaki uyarıcıları içine almak ister. Bunu hem emme hem de diğer duyu organlarıyla yapmaya çalışır. Yeterli doyuma ulaşmayıp oral evrede saplanan (oral fiksasyon) kişilerin gelecek yaşamında oburluk, sigara tiryakiliği görülebilir.

Anal ya da makat dönem psikoseksüel gelişim evrelerinin ikincisidir.

Oral dönemin ardından, genellikle 1-3 yaş arasında görülür. Bu dönemde süperego gelişmeye başlar. Doyum kaynağı anüstür. Bebekler anal evrede dışkısını tutma yeteneği elde ederler. Dışkısını tutmak veya bırakmaktan haz duyarlar. Bu dönemde anne babanın verdiği aşırı baskıcı denetleyici tutumlar, katı tuvalet eğitimi; çocuğun anal dönemde saplanmasına (anal fiksasyon) ve gelecekte obsesif kompulsif bozukluk, tuvalet işleriyle fazla uğraşma, cimrilik, kararsızlık, mükemmeliyetçilik, inatçılık, aşırı titizlik gibi davranışlar görülmesine neden olabilir.

koyu olan hastalıklar çevrenizdeki insanlarda ya da sizde varsa oral ve anal dönemdeki gelişiminiz sıkıntılıdır.. Kısacası suçu ebeveynlerinize atabilirsiniz :)

• Tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.sinif egitim psikolojisi dersi gecen yil gorduk bunlari

• quote:

Orijinalden alıntı: nayır

10.sinif egitim psikolojisi dersi gecen yil gorduk bunlari

lise düzeyinde basit versiyon :) üni'de görüyoruz... Herkesin etrafında böyle kişiler olabilir , dikkat çekebilir diye açtım konuyu :D
  • Bizimde felsefe hocası anlatmıştı.Kısacası oral dönem bebeklerin herşeyi ağzına götürdüğü dönem.Anal dönem çocukların poposunu kullanabildiği dönem
  • bunlar objektif şeyler değil,genel gözleme dayalı şeyler olduğu için pek önemli değil benim için gerçi ne hikmetse lisede bile anlatıyorlarmış biz üniversitede gördük.
  • 10 EPSK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hatırladım bu bilgileri ama kaçıncı sınıfta gördük onu çıkaramadım
  • başlık sakat

• formasyon mu alıyorsun yoksa eğitim fakültesi mi
  • guzel konu cidden. freud'un bir iki kitabini okumustum almanca dilinde. almanya'da cok sevilir

• eğitim
  • bölüm ne bende eğitim fakültesindeyim?eğitim derslerim iyiydi derse filan hep katılırdım ama şimdi hepsini unuttum.
  • Freud un bulduğu şeyler bunlar gayette bilimsel ama baslik biraz sakat tabi

• Eğer öğretemen lisesi okusaydın lisede görürdün ben gördüm bi işe yaramıyor boş beleş ders

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.