PROBLEMİNİZİ KISACA ÖZETLEYEN BAŞLIKLAR KULLANIN. ACİL YARDIM USTALAR BAKIN VS VS GİBİ BAŞLIKLAR KULLANMAYIN İŞLEMCİ:İNTEL(R) PENTİUM(R) CPU 3.00GHz BELLEK (RAM):2 GB SİSTEM TÜRÜ:32 BİT İŞLEM SİSTEMİ
DVD SÜRÜCÜM SORUNSUZ OLARAKTAN 2 YILDIR ÇALIŞIYORDU ANCAK ŞU SON 1 AYDAN BU YANA NORMAL CD OKUYOR AMA DVD LERI OKUMUYOR AŞAĞIDAKİ RESİMDEDE OLDUĞU UZERE SİSTEM DE GORUNUYOR...
BENIM SORUM ŞU ACABA NASIL BU SORUNDAN KURTULABİLİRİM........
ACILL BIR CVB VERIN LUTFENNN
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Büyük ihtimalle DVD sürücün miadını doldurmuş.Firmware güncelleme bir işe yaramaz.(Çözüm olarak önerenler olabilir)
Yeni bir dvd sürücüsü al hiç uğraşma.
Alacak durumum yok diyorsan ufak bir ihtimal olsa da, lensi temizlemek ve yazılımsal bir sorun olması ihtimaliyle format atmak çözüm olabilir.
Ama %90 ihtimalle yeni bir dvd sürücü almak zorunda kalacaksın.
büyük bir oranda doğru söyluorsun yenısıno almak zorundayım cunku 2 defa format attım nafile
ne zaman aldığını ne zamandan beri kullandığını blmiyorum ama bu tip sürücülerde miladına doldurma diye bir olay yok bilgisayarda hiçbir bileşende böyle bir şeye yer vermiyorum kişisel görüşüm budur farklı sorunlar olabilir cd dvd leri hangi program ile yzıyorsunuz katılımlı işletim sistemi mi kullanıyorsunuz bioasa jumperdan reset atmayı denedinizmi hiç kullandığınız boş cd ve dvdlerin markasın adikkat etinizmi hedr yeni cd dvd için firmware gerekebiliyo bazı yazıcılarda dvd yazınız satamı.
vallaha birader yukarıdaki resimde atapai felan yazior sistemdede goruyor ama sadece cd okuyor dvdleri okumuyor ancak bir de şu var benım vista format cd dvd onu okuyor anlamadım gitti bide jumper felan dion o nasıl olacak lutfen yardım edin teknosadan yine kazık yicem yoksa gecen sordum LG nin 170 dior sony 70 dior ama lg deii ozellikleri 2 katı idi sonyden
quote:
Orijinalden alıntı: hydro-css
vallaha birader yukarıdaki resimde atapai felan yazior sistemdede goruyor ama sadece cd okuyor dvdleri okumuyor ancak bir de şu var benım vista format cd dvd onu okuyor anlamadım gitti bide jumper felan dion o nasıl olacak lutfen yardım edin teknosadan yine kazık yicem yoksa gecen sordum LG nin 170 dior sony 70 dior ama lg deii ozellikleri 2 katı idi sonyden
170 diye sana verilen fiyat harici DVD sürücüsüdür.
ne zaman aldığını ne zamandan beri kullandığını blmiyorum ama bu tip sürücülerde miladına doldurma diye bir olay yok bilgisayarda hiçbir bileşende böyle bir şeye yer vermiyorum kişisel görüşüm budur farklı sorunlar olabilir cd dvd leri hangi program ile yzıyorsunuz katılımlı işletim sistemi mi kullanıyorsunuz bioasa jumperdan reset atmayı denedinizmi hiç kullandığınız boş cd ve dvdlerin markasın adikkat etinizmi hedr yeni cd dvd için firmware gerekebiliyo bazı yazıcılarda dvd yazınız satamı.
Bilgisayar bileşenlerinin miadını doldurması kesinlikle olağan bir durumdur.Hele ki harddisk-dvd sürücü gibi hareketli parçaları olan bileşenlerde.Dikkat edersen ramlar haricinde ömür boyu garanti verilen bir pc bileşeni yok.
Başınıza gelebilecek en kötü olay gelmiş.Bana kalırsa biraz dvd rom la haşır neşir olun. :) Öncelikle bozuk olduğundan emin olalım.Bilgisayarınız açıkken dvdromunuza bir dvd takalım.DVD,DVD romunuzda okumaya çalışıyormu?Yani içersinde ses oluşuyormu.Kulağımızı dvdrom a yaslayalım.Eğer belirli aralıkla dönüp (ses yapıp) sonrasında duruyorsa kurtarılabilecek bir durumdadır... İsterseniz bu işlemi yazın yardımcı olayım... Uğraşamam dersenizde yenisini alabilirsiniz...Birazcık elektronikle haşır neşir olucaz =))
aynı sorun bende vardı içini açtım gözü temizledim özel aletlerle felan ama tık yok dvd yi değiş 30-40 liraya güzel dvd ler var
evet dedğin gibi oluyor takınca ses gelior okumaya calışıyorrrr ama okuyamıyorr
DVD romunuzun içini açın ve lazer merceğine gelmicek şekilde hareketin olduğu kısım çevrelerine solvent sıkınız...% 90 dvd niz çalışır duruma gelicektir... ben komşumun dvd sini çalışır duruma getirdim...
ok bir deneme yapalım
konu açılalı çok olmuş ama gene de yazayım dedim.bende de lap top var, önceden dvd okuyordu şimdi dvd okumuyor ama cd leri açıyor ...
yardım ve tavsiyelerin için teşekkür ederim ! temizlemede zarar görmesin diye sadece temizleme diskleri kullandım ama o kayboldu.pamuk - kolanya işe yaradı :)
DVD okuyucudan ses geliyordu, ama DVD'leri görmüyordu. Ben de tavsiyelerinizi dikkate alarak ekran temizleyici sıvı ve pamuk marifetiyle optik okuyucu ve etrafını nazikçe temizledim ve sonuç süper. Çalışıyor şu anda. 2 dakikada çözüm. Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme