Şimdi Ara

Optik Girişli Equalizer Olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,Stereo Sistemde en iyi performans flattır ve hatta subwoofer bile yoktur fakat bu zevk işidir ve isteyen sobwoofer takar isteyen flatı bozar.ben stereoda eq kullanmayı biraz olsun tercih ediyorum((dogrusunun bu olmadını biliyorum fakat kulaklarım öyle demiyo:) )),,fakat aklıma bir soru takıldı,optik sinyal madem sesi daha net aktarıyor,neden bir Eq sa optik giriş olmuyor.yada oyle bir model varmıdır.?



  • Optik sinyal sesi daha iyi aktarır fakat DAC gerektirir. Bahsettiğiniz tür uygulamalarda DSP processor kullanılır, sonuçta Eq yanı sıra seste çeşitli efekt etkiler elde edilir. Stereo amplide kullanıcılar ton kontrolünü bile devreden çıkarırken araya EQ yada DSP processor eklemek istemez. Enstrümanların doğallığına olumsuz etki ettiği bir gerçek. Tercih meselesi tabi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hilhan

    Optik sinyal sesi daha iyi aktarır fakat DAC gerektirir. Bahsettiğiniz tür uygulamalarda DSP processor kullanılır, sonuçta Eq yanı sıra seste çeşitli efekt etkiler elde edilir. Stereo amplide kullanıcılar ton kontrolünü bile devreden çıkarırken araya EQ yada DSP processor eklemek istemez. Enstrümanların doğallığına olumsuz etki ettiği bir gerçek. Tercih meselesi tabi..

    Evet katılıyorum,bende yukarıda yazmıştım Stereo amplide kullanıcılar ton kontrolünü bile devreden çıkarıp flat kullanıyolar ama göreceli bir kavram...aptik giriş için anlattıklarınızı anladım...peki işimizi görebilecek bir dsp processor ne olabilir.
  • Fiyatı yüksek gelebilir belki, Behringer DEQ2496 kullanabilirsiniz. Genelde stüdyo işleri için kullanımı olsa da yine de 24/96 dijital giriş - çıkış EQ vs.. işinizi görür. Daha iyi ground alacağı için Balanced XLR giriş-çıkış olması da artısı. Daha düşük noise ve iyi iletim bakımından düşünülünce, RCA'dan iyidir yani. Benzer cihazlarda araştırılabilir, illa SPDIF olmasına gerek yok. Diğer oyuncak gibi cihazlar kayda almaya değmez (Technics SH-GE90 misal, kullandım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hilhan

    Fiyatı yüksek gelebilir belki, Behringer DEQ2496 kullanabilirsiniz. Genelde stüdyo işleri için kullanımı olsa da yine de 24/96 dijital giriş - çıkış EQ vs.. işinizi görür. Daha iyi ground alacağı için Balanced XLR giriş-çıkış olması da artısı. Daha düşük noise ve iyi iletim bakımından düşünülünce, RCA'dan iyidir yani. Benzer cihazlarda araştırılabilir, illa SPDIF olmasına gerek yok. Diğer oyuncak gibi cihazlar kayda almaya değmez (Technics SH-GE90 misal, kullandım)

    hersey tamamda en sonunu anlayamadım aslında,SH-GE90 bahsettiğiniz oyuncak gibi dediklerinizdenmi yoksa illa SPDIF olmasına gerelk yok SH-GE90 a bakanbilirsiniz anlamındamı acaba..?
  • Anlatmak istediğim, SPDIF olmasa bile en azından üst düzey Eq tercih edin. Örnek ADC gibi. JVC, Sansui, Pioneer gibi markaların bazı üst model EQ cihazları da güzel.
  • Bencede ekolayzerda optik olmasından ziyade üst düzey bir ekolayzer olması daha iyi ben pioneer gr777 kullanıyorum çok memnunum. Kenwood da var o da lambalı amfi gibi tadı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Slm üstadim deq2496 eq da analog in out da 24bit 96khz DAC devreye giriyormu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 29 Ekim 2017; 21:14:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle gelen analog sesi içerideki ses işlemcisi 24/96 konvert edebiliyor, içerisinde D/A ve A/D dönüştürücü var,
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Dedidigin gibi ustam convert ediyor analog girişten bu arada aldim deq2496,,, deq2496da ayarladan analog konumuna aliyorum 96khz ibaresi aktif oluyor ayrıntılı resim atarım





     Optik Girişli Equalizer Olurmu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 6 Kasım 2017; 20:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    ayarlardan analog input seçili 96khz aktif clock ve samplerate yi manual düşürüp yüksekte biliyorum ,,, sanırım analog girişte 24bit aktif olmuyor ustam









     Optik Girişli Equalizer Olurmu




    bu resimde digital in seçili 24 bit aktif


     Optik Girişli Equalizer Olurmu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 6 Kasım 2017; 21:22:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    eklediğim resimde deq2496 bin ADC dac adc ad da entegrelerinin özellikleri yazıyor



    ak4114vq entegre 192khz/24bit s/pdif digital girişte aktif





    ak5393vs entegre 96khz/24bit analog_to digital converter olarak geçiyor yani analog girişte 24bit/96kz aktif anladığim kadarıyla


     Optik Girişli Equalizer Olurmu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 6 Kasım 2017; 22:55:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.