Şimdi Ara

Frekans Tepkisi hz-khz nedir ? buna göre mi seçim yapmalıyız ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar araba için ve evimde kullanmak için ses sistemi almak ve araba için toplamak istiyorum ama nette dolaşırken bir çok hoparlör de 18Hz ~ 20KHz 28-36,000 Hz ve 40Hz-18KHz böyle farklı değerler var bunlar neyi ifade ediyor tizi mi bası mı ? bana anlatırsanız sevinirim evim için aktif ses sistemi almayı düşündüm hem karaoke yapmak için araba içinse amfi subwoofer ve hoparlör alıcam ama detaylara ihtiyacım var nette araştırdım baya ama mesela aktif sistemde frekans tepkisi rms güç ve s/n oranından başka birşey yok nasıl bir ses verir bilemiyorum bu değerler açıklar mı ?



  • Hoparlörleri değerlendirmek için tek ölçü vardır, o da kulağınız!

    Frekans tepkisi olarak verilen ilk değer inebildiği bass sınırı, ikinci değer çıkabildiği en üst tiz değeridir.
    İnsan kulağının 20 Hz ile 20 kHz arası sesleri duyabildiği varsayılır.
    Ancak verilen bu değerlerin yanında bir +/- xx desibel gibi bir değer belirtilmemişse bu rakamların hiç bir değeri yoktur.
    Esasında bu değerlerin yanında bir +/- xx desibel gibi bir değerin belirtilmesi halinde bile pek bir anlamı yoktur. Zira hoparlörler elektro-akustik aletlerdir ve her salonda rezonanslara bağlı olarak farklı sesler verir.

    Hoparlörlerin S/N oranı yani sinyal/gürültü oranı olmaz. Hoparlörler pasif elemandır, gürültü üretmez.

    Ancak hoparlörlerin hassasiyet/sensitivity özelliği önemlidir. Bu birim güç (1W) ile kaç desibel ses şiddeti ürettiğini belirtir. Bir hoparlörün hassasiyet değeri onu sürmek için gerekli amfi gücü ve erişmek istediğiniz maksimum ses şiddeti hakkında da bilgi verir.

    Neticede tüm bu öğrendiklerinizi unutun. Hoparlör tek bir şekilde değerlendirilir, dinleyerek. Bir takım rakamları inceleyerek değil...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.