Şimdi Ara

Opteron'a Upgrade Mantıklı Mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 yıldır o/c'lu kullandığım s939 3000+ işlemcimi upgrade edeyim dedim fakat bi de baktım ki piyasada işlemci kalmamış. Bulabildiğim tek işlemci DFS'de Opteron170. O da 175$. (Maşallah işlemcinin fiyatı sanki model numarasıyla başabaş gidiyor :)
    AM2 işlemcilerin fiyatlarına baktım aynı parayla X2 5200+ alınabiliyor. Sizce Opterona bu fiyatla geçmek mantıklı mı yoksa mevcut sistemi AM2 ile mi değiştireyim?
    Bi de Mavi'de 108$'a 3700+ var. Bu işlemci hakkında ne önerirsiniz? Şimdiden Teşekkürler...

• öncelikle sunu söliyim en basta ne olursa olsun artık tek çekirdek devri kapanmak üzere o yüzdn 3700 ü elemen lazım...opteron alıcaksan al derim...ben 165 modelini kullandım hem cok gğzel oc oluyor hemde performanslı bir işlemcidir..am2 ye geçme derim hem zarar olur hemde o kadar fazla performans alamazsın...

Ama kendini sıkıp komple intel Core2 Duo sisteme geçebilrisin...artık onlarda baya düştü...Karar Senin
  • Öncelikle cevabın için sağol arkadaşım. walla C2Duo'ya ben de geçmek isterdim ama beni biraz aşıyor. Tek çekirdek alma demişsin aslında haklısında ama biraz araştırdım kimileride bu işlemcinin o/c ile FX-60 hızında çalıştığını söyleyenler var. Bu doğru mudur? 175$'lık Opteron170 aynı paraya denk gelen X2 5200+ kadar iyi bir işlemci midir?
  • forumda bir arama yaparsan bulabilirsin.uzun suredir tartısılan bır konu bu.ustatlarıda buralarda bı yerde...
    su linke bi bak
    http://forum.donanimhaber.com/m_11825236/mpage_1/key_opteron/tm.htm
  • Oyun amacıyla değiştirceksen alma..Opteron aslında serverlar için üretilmiş bir işlemci..
    O/C potansiyeli yüksek.Ben zamanında almıştım Opteron 170..Hem de amerikadan overclock için özel kodlu olanlardan getirtmiştim.Ama fazla memnun kalmamış ve satmıştım..
    Bence opteron 170'e 175$ vermeye değmez şu an.Biraz daha ekleyip C2D'ya geçmek daha mantıklı bence..
  • c2dya geçmek 170 dolardan daha mı ucuz?

opteron 170'in e6300den performanslı olduğunu söyleyenler var iyi düşünmek lazım
    iş sadece cpuda bitmyor ram anakartıda değiştireceksin
  • Herhalde benim gibi pek çok s939 kullanıcısı vardır. Yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal meselesine döndü iş.Zamanında bilgisayarı aldığımda, piyasada s754 ve 939 işlemciler vardı. s754'ün bazı modelleri iyi f/p işlemcileri olmasına rağmen herkes 939 al,ilerde rahat edersin,sorun çıkarmaz falan demişti.Fakat bugün gelinen noktada bakıyorumki, hep o kötü örnek olarak gösterilen 754'le aynı duruma düşmüşüz. Allah bilir yarın gidip AM2 alsam,AMD yeni bir platforma geçer...Neyse cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence opteron seni en az 1.5 - 2 sene götürür bana göre sonra da zaten kafadan soket değişirsin...
  • bi önerim war biraz daha biriktir topla parayı çift çekirdeğe geç daha mantıklı olur
    çünki tek cekirdekte bir süre sonra yetmemeye baslicaktir
    en azından ben olsam öyle yapardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: citafettin

bi önerim war biraz daha biriktir topla parayı çift çekirdeğe geç daha mantıklı olur
    çünki tek cekirdekte bir süre sonra yetmemeye baslicaktir
    en azından ben olsam öyle yapardım

opteron 170 zaten çift çekirdekli...
  • Sanırım İnventus'tan 3700+ işlemci alacam..fiyat çok uygun 70$. Aynı işlemciyi Mavi 108$'a veriyor. (Mavi keriz mi arıyor nedir,bu kadar fark olur mu? yuh be..) Arkadaşlar yalnız bu inventusun sitesi bi acaip. Gerçi forumda arama yaptım herkes övmüş ama konu online alışverişe gelince işler değişiyor. Burdan online alışveriş yapan arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa sevinirim...
  • yurtdışından getirtebilirsen opteron almanı öneririm. yoksa 175 dolar verilmez.
    ben de soket 939 kullanıcısıyım ve opterona geçmeyi düşünüyorum.

yurtdışında opteron 165--> 100 dolar
    opteron 175--> 115 dolar

işte linkler

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103586

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103588

• quote:

Orjinalden alıntı: xiseyn

Arkadaşlar 2 yıldır o/c'lu kullandığım s939 3000+ işlemcimi upgrade edeyim dedim fakat bi de baktım ki piyasada işlemci kalmamış. Bulabildiğim tek işlemci DFS'de Opteron170. O da 175$. (Maşallah işlemcinin fiyatı sanki model numarasıyla başabaş gidiyor :)
    AM2 işlemcilerin fiyatlarına baktım aynı parayla X2 5200+ alınabiliyor. Sizce Opterona bu fiyatla geçmek mantıklı mı yoksa mevcut sistemi AM2 ile mi değiştireyim?
    Bi de Mavi'de 108$'a 3700+ var. Bu işlemci hakkında ne önerirsiniz? Şimdiden Teşekkürler...

Bence Opteron hiç alma zaten pahalı 3700 iyi bir işlemcidir 1mb cache belleği vardır sandiego çekirdeklidir iyi overclock olur ama yinede ileride upgrade olanağı olmadığı için şimdiki sistemle idare etmeni ve temmuz ayından sonra İntel e6420 almanı yanına da özellikle p35 chipset li bir anakart almanı tavsiye ederim ileride 45nm işlemci desteği var ayrıca artık yeni nesil İntel işlemciler Amd den daha performanslı artı olarak overclock performansıda daha iyi bende de Amd 3500 var ama İntel e geçeceğim İntel şu an daha iyi ve pazarı Amd ye kaptıracağa pek benzemiyor yinede sen bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Haziran 2007; 20:13:45 >

• Bence Opteron 170 al 270 YTL ye iyi bir seçim gibi görünüyor. Ancak burada önemli olan OPTERON 170 i hız aşırtma yapacak şekilde kaliteli bir anakarta ve rame sahip misin??? 3000+ yı hız aşırtmalı kullandığını söylemişsin muhtemelen anakartınn ve ramin iyidir öyleyse OPTERON al derim ben.
  • Aynı dertten bende muzdarip durumdayım dostum işte intelin tek sevdiğim yönü bu hala p4 ht leri çevrede bulmak olası ama amd şak diye kesti desteği yok yok yok olsada fiyat uçuk.
  • 3000 den 3700e geçmenin bence hiçbir mantığı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 22 Haziran 2007; 20:52:59 >
  • Ben de 939 pin olarak hem 3800+ hem de 3800X2 işlemcili iki bilgisayar öyle dehşetengiz bir fark göremiyorum. Bence gittiği yere kadar götür. Oyun performansı dersen Grafik mkartına önem ver derim.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11825236/tm.htm

baştan sona oku kendi kararını kendin ver.tabi bakmadıysan bu konuya

not:3700+ dan opterona geçtim.2750 kullandıgım 3700+ yı 2700 de kullandıgım opteron direkt olarak 2 ye katlıyor,bazı oyunlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 22 Haziran 2007; 23:02:40 >
  • Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Bakıyorumda benim gibi çok sayıda s939 mağduru varmış.
  • bende o mağdurlardanım, arkadaşım war ingilterede tatile gelcek bi isteğin warmi dedi, 180 yada 185 opteron istedim napayım yok burda. ellerinde hangisi warsa al dedim, ikiside warsa ucuz olan 180 al dedim. 180 99 pound, 185 145 pound. daha güzel şeyler istenirde yük olmayım çocuğa ayıp olur tabi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.