Şimdi Ara

Opera Kullananlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Explorer mı Firefox mu derken birde opera çıktı,açıkcası explorer sürekli çöken ve çok fazla güvenlik açığı olan bir browser,firefox da çoğu sayfayı yanlış ve hatalı görüntülüyor.Opera ise hem hızlı hem hata yok,hemde güvenlik açığı yok.Ama operanında zayıf noktaları var;
    1-Operanın TR versionu varmı,operanın sitesinden türkçeleştirmeye çalıştım,ama tüekçe karakterle hatalı çıkıyo ,menüdeki araçalar ara*lar oalrak gözüküyor buda çok gıcık.
    2-Firefox ve ie de "donanimhaber+alt gr+enter" yaptığında direk www. ve com uzantılarını kendisi getiriyordu,operada böle bir özellik bulamadım,tuşlar mı farklı?
    3-ie ve firefox da sayfa açıkırken al sağ kısımda sayfanın yüzde olarak açılışını gösteriyor yani en altta bir bar var ama operada bu bar kısmı search barına entegre edilmiş bu barı nasıl aşağıya koyarız?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim,hemde forumdakiler de aydınlanmış olur...

• -3- viewbar'ı kaldırmalısın. böylece aşağıda görünecektir
    -2- pek incelemedim ama belki yardımcı olabilir:http://help.opera.com/Windows/8.50/en/keyboard.html
    -1-http://www.opera.com/download/lng/850/ouw850_tr.lng
  • Sözlerime başlarken opera'nın hiçte yeni olmadığımı (firefox'tan çok önce vardı bir zamanlar i.e. netscape ve opera kapışırdı 3. ünden başka win32 tabanlı browser yok gibiydi) benim çok uzun süredir kullandığım ve gayet memnun olduğum bir program olduğunun altını çizmek isterim. En üstün özelliği hiçbir zaman active x denetimine takılmayıp spyware yada dialer gibi programları kurma ekranıyla bile karşılaşmayacağınızdır ... Açıklar bakımındanda en güvenli hız bakımından en üstün browser'dır tabbing window olayını bile diğer bütün browser'lar operadan kopyaladılar ...

Sorularına gelince Opera'nın tr desteği şuan bende mevcut ve ingilizce xp kullanmama rağmen senin söylediğin gibi bir karakter sorunu mevcut değil ikinci sorunun cevabına gelince sitenin ismini yazıp enter tuşuna bastığında atıyorum google yazdığında operahttp://google/ yazar ve www-com eklememiş gibi gözüksedehttp://www.google.com/ sitesine ulaşmış olursun denemeni tavsiye ederim. Son olaya gelince eski opera versiyonları ki onlar ücretli versiyonlardı o dediğin olay alttaydı fakat bu son free versiyonunda olay oldukça sadeleşmiş istediğin olayı yapmak için adres cubuğunun üzerinde bir yere sağ tıkla en altta türkçes özelleştir olan "preference" seçeneğine tıkla muhtemelen direk açılacak olan toolbars "araç çubukları sekmesinde" ilerleme çubuğu diye bir yer var "progress bar" basit basic görünüm yerine bottom of the page 'i sayfanın altındaki açılır pencere diye işaretlersen olayı halletmiş olursun

hadi kolay gelsin

• Xander verdiğin bilgiler için sağol ilerleme çubuğunu ben de aşağıya aldım ne de olsa alışkanlık,diğer türlüsüne alışamadım bir türlü,ben de şans eseri yükledim operayı ve ondan sonra firefoxu kaldırdım ve resmen bağımlılık yaptı bende,en çok hoşuma giden özelliği ise tabları kapatmadan operayı kapatınca bir dahaki açılışında son kalan sayfaları açması gerçekten süper bir özellik,bedava olması da çok yerinde alınmış bir karar,kullanmayanlara şiddetle tavsiye ederim.
  • birde yanlışlıkla kapattığın bir tab ı geri almak için standart Ctrl+Z kombinasyonunu dene çok işe yarıyor dalgınlıkla kapattığın zaman tabı
  • quote:

Orjinalden alıntı: xander

hadi kolay gelsin

Sağol ama hala şu türkçeleştirme işini beceremedim,bende zaten verilene sayfadaki dosyaları kopy past yapmıştım ama olmadı?
  • Yapman gereken şu verilen sayfayı kopy paste yapmayacaksın explorer'ın dosya menusunden farklı kaydet deyip kaydettikten sonra bu dosyanın ismini "ouw850_tr_lng.htm" iken "turkish.lng" haline getirip program files'taki opera klasörüne kopyalayacaksın. Daha sonra operadan ayar yapmayı zaten biliyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opera İçin Video Downloader
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hazır Operacıları bulmuşken ben de bir soru sorayım benim adres çubuğu kayboldu görünüm menüdünden adres çubuğunu açtım ama internet taraması yapan yani web sitelerinin adreslerini yazdığım kutucuk bir türlü açılmıyor yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiperX

hazır Operacıları bulmuşken ben de bir soru sorayım benim adres çubuğu kayboldu görünüm menüdünden adres çubuğunu açtım ama internet taraması yapan yani web sitelerinin adreslerini yazdığım kutucuk bir türlü açılmıyor yardımcı olursanız sevinirim

Sanırım kimse bööle bi problemle karşılaşmadı
  • quote:

quote:

hazır Operacıları bulmuşken ben de bir soru sorayım benim adres çubuğu kayboldu görünüm menüdünden adres çubuğunu açtım ama internet taraması yapan yani web sitelerinin adreslerini yazdığım kutucuk bir türlü açılmıyor yardımcı olursanız sevinirim

Araçlar-Tercihler-Gelişmiş-Araç Çubukları_Araç Çubuğu Ayarlarından Opera Standartı Seç ve Tamam'a bas
    Tools-Preferences-Advanced-Toolbars_Toolbar Setup Opera Standartı seç OK'ye bas.
    edit: Burda bir arkadaş söylemiş zaten bunu denedin mi olması gerekiyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4336937/mpage_1/key_//tm.htm#4338303

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirdöven -- 7 Ekim 2005, 22:11:00 >

• Evet dostum sorun çözüldü çok teşekkürler diğer arkadaşın söylediğini yanlış yerde aramışım
    quote:

Orjinalden alıntı: usernick

quote:

quote:

Araçlar-Tercihler-Gelişmiş-Araç Çubukları_Araç Çubuğu Ayarlarından Opera Standartı Seç ve Tamam'a bas
    Tools-Preferences-Advanced-Toolbars_Toolbar Setup Opera Standartı seç OK'ye bas.
    edit: Burda bir arkadaş söylemiş zaten bunu denedin mi olması gerekiyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4336937/mpage_1/key_//tm.htm#4338303

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.