Şimdi Ara

OPERA BROWSER HAKKINDA....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar chip dergisinin bu ayki sayısında OPERA browseri çok övmüşler.

Sonuç:Tarayıcılarda Opera zamanı gelip çattı...

-Yeni adres satırı özellikleri
    -Phishihg koruması
    -Tarayıcı sekmeleri
    -Fare haraketleri

Secunia.com adlı internet sitesinin elindeki istatistiklere göre,Internet Explorer tarayıcısında henüz kapatılmamış 28 adet güvenlik açığı bulunuyor.Firefox ise sadece 5 tane güvenlik açığı ile kullanıcıları büyük oranda tatmin ediyor.Opera ise bütün güvenlik açıklarının kapatılmış olması ile sörfçülerin yüzünü güldürüyor.

Düzgün baskı yapabilmesi ve sörf yaparken kullandığınız sekmelerin hepsini ''session'' halinde kaydedebilmesi,onu reklamsız ve ücretsiz dağıtılan Firefoxun bile üzerine çıkartabilen en önemli özellikleri.Internet Explorer ise onların yanında sönük bir mum gibi kalıyor.Fakat yaz aylarında Microsoftun popüler tarayıcısının da yeni bir beta sürümünün piyasaya çıkması bekleniyor.Geliştiriciler tarafından,internet explorerın en temel internet standartlarına uygun olacağı belirtiliyor.

Chip Ağustos sayısından alıntıdır..

arkadaşlar aslında ben Firefox kullanıyorum .memnunda sayılırım.ama adamlar opera yı çok övmüşler.opera kullanan arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını yazsınlar...gerçekten kullanışlı bir browser mı? Türkçe si var mı?
    bu sorulara cevap verirlerse çok memnun olurum..herkesin yorumunu bekliyorum....

• Opera en iyisidir bence, üstün özellikleri var. Wand diye bişey var şifrelerini kaydediyor kolayca giriş yapabiliyorsunuz, üyelikli sitelere. Hızlı gezinme olanağı sağlayan offline modu var. trojan falan yeme olasığınız düşük, crack siteleri için ideal. TAB özelliğini çıkaran tarayıcıdır. Mozilla, firefox ve de don IE7 operadan çalmıştır. Resmi Türkçe desteği v8.01 ile geldi. Siteden dil dosyasını indirebilirsiniz.
    Genel hatlarıyla üstün ama Vbscript ve javada bazı sayfaları hiç açmıyor. O da kod yazanların kabahati illaki IE'ye göre ayarlamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 2 Ağustos 2005, 20:45:13 >
  • Selam
    Opera 8.02'yi yükledim. Gayet güzel ve başarılı. Fakat Flashget ile download yapamıyorum illaki kısayolu copy-paste yapmam gerekiyor. Ayrıca formları otomatik doldurmuyor. Bunun sebebi ne olabilir. Google arama çubuğunda dahi eski aramalarıma ulaşamıyorum. Nereden ince ayar yapabilirim. Teşekkürler
  • arkadaşlar nerden indirebilirim bunu link verebilir misiniz??

bi de bunu yüklersem istediğim zaman internet explorer istediğim zaman opera kullanabilir miyim???
  • tamam gerek kalmadı linke
  • Toshio Operanın Flashget eklentisi var.www.amazesoft.com sitesine git ordan operanın flashget eklentisini indir ve kur. Sonra sitede yazan brkaç değişiklik yapmalısın ve işte oldu.
  • Arkadaşlar ben de şu anda Opera Browser kullanıyorum ve sizlere de tavsiye ederim. Özellikle fare kısayoluyla yapılan hareket mükemmel.Fare'nin sağ tuşuna basılı tutup biraz sola getirirseniz geri sağa götürürseniz ileri gidiyorsunuz.Bu gerçekten çok zevkli bir şey.Wand yani otomatik form doldurma özeliği de harika. Araçlar/ seçenekler / parola sihirbazı bölümüne bilgilerinizi giriyorsunuz.Daha sonra bu bilgiler istenildiğinde hemen adres satırının yanında bulunan ikon tıklıyorsunuz ve bütün bilgiler otomatik giriliyor.
    Size şunu da söyleyeyim pop-up engelleme konusunda gerçekten bir numara.Ben önceden IE ve Firefox la engellenemeyn pop-up ları engellediğini bizzat gördüm.Sakın yanlış anlamayın Firefox'u kötülemek için yazmıyorum bunu.En güvenli tarayıcı olduğu zaten biliniyor.
    İndirmek isteyen arkadaşalar için:
    Opera 8.02 Build 76.80
    Türkçe Yaması

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opera tarayıcı youtube sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: beytepe

Arkadaşlar ben de şu anda Opera Browser kullanıyorum ve sizlere de tavsiye ederim. Özellikle fare kısayoluyla yapılan hareket mükemmel.Fare'nin sağ tuşuna basılı tutup biraz sola getirirseniz geri sağa götürürseniz ileri gidiyorsunuz.Bu gerçekten çok zevkli bir şey.Wand yani otomatik form doldurma özeliği de harika. Araçlar/ seçenekler / parola sihirbazı bölümüne bilgilerinizi giriyorsunuz.Daha sonra bu bilgiler istenildiğinde hemen adres satırının yanında bulunan ikon tıklıyorsunuz ve bütün bilgiler otomatik giriliyor.
    Size şunu da söyleyeyim pop-up engelleme konusunda gerçekten bir numara.Ben önceden IE ve Firefox la engellenemeyn pop-up ları engellediğini bizzat gördüm.Sakın yanlış anlamayın Firefox'u kötülemek için yazmıyorum bunu.En güvenli tarayıcı olduğu zaten biliniyor.
    Opera 8.02 Build 76.80
    Türkçe Yaması

Türkçesini nasıl yapıyoruz bişi anlamadım zahmet olmasa biraz daha ayrıntılı yazsan kesip yapıştırıyormuyuz ne yapıyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: yunus2321

quote:

Orjinalden alıntı: beytepe

Arkadaşlar ben de şu anda Opera Browser kullanıyorum ve sizlere de tavsiye ederim. Özellikle fare kısayoluyla yapılan hareket mükemmel.Fare'nin sağ tuşuna basılı tutup biraz sola getirirseniz geri sağa götürürseniz ileri gidiyorsunuz.Bu gerçekten çok zevkli bir şey.Wand yani otomatik form doldurma özeliği de harika. Araçlar/ seçenekler / parola sihirbazı bölümüne bilgilerinizi giriyorsunuz.Daha sonra bu bilgiler istenildiğinde hemen adres satırının yanında bulunan ikon tıklıyorsunuz ve bütün bilgiler otomatik giriliyor.
    Opera 8.02 Build 76.80
    Türkçe Yaması

Türkçesini nasıl yapıyoruz bişi anlamadım zahmet olmasa biraz daha ayrıntılı yazsan kesip yapıştırıyormuyuz ne yapıyoruz.

Evet bu konuyu biraz daha ayrıntılı anlatırsanız ii olur...

• Bende indirdim deniycez bakalım nasıl görcez mozilla firefox'dan iyimi acep?
  • 3 yıldır OPERA kullanıyorum. Mükemmel bir web tarayıcı. Yaklaşık 4 mb içinde herşey var. Posta istemcisi, irc istemcisi, rss okuyucu, şifre yöneticisi, popup engelleyici, download manager....... Saymakla bitmez. Bi de sesle kontrol edebiliyorsunuz. Mesela mikrofona "Close page" diyorsunuz opera o anda etkin olan sayfayı kapatıyor. Dehşet bi özellik buu. Ayrıca sayfada bir yazıyı seçiyorsunuz. Klavyeden V tuşuna bastığınızda size okuyor. Daha neler neler var tarayıcıda...

8. versiyonunda web sayfalarını daha düzgün görüntülüyor. Web sayfalarıyla uyumluluğu Firefox'tan bile iyi. Java sitelerinde sorun yaşayan arkadaşlarhttp://www.java.com/ adresinden javayı indirip kurarlarsa sorun yaşamazlar.

Türkçe dil desteği için 2 adres buldum:
    http://www.inndir.com/program.php?id=30218
    http://erhanburhan.sitemynet.com/turkish_yamalar/opera_v8.02_tr.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 8 Eylül 2005, 12:58:18 >

• Bende şu anda Operayı yükledim hoşuma gitdi firefox kadar hızlı bir browser gözüm tutdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoppy

3 yıldır OPERA kullanıyorum. Mükemmel bir web tarayıcı. Yaklaşık 4 mb içinde herşey var. Posta istemcisi, irc istemcisi, rss okuyucu, şifre yöneticisi, popup engelleyici, download manager....... Saymakla bitmez. Bi de sesle kontrol edebiliyorsunuz. Mesela mikrofona "Close page" diyorsunuz opera o anda etkin olan sayfayı kapatıyor. Dehşet bi özellik buu. Ayrıca sayfada bir yazıyı seçiyorsunuz. Klavyeden V tuşuna bastığınızda size okuyor. Daha neler neler var tarayıcıda...

8. versiyonunda web sayfalarını daha düzgün görüntülüyor. Web sayfalarıyla uyumluluğu Firefox'tan bile iyi. Java sitelerinde sorun yaşayan arkadaşlarhttp://www.java.com/ adresinden javayı indirip kurarlarsa sorun yaşamazlar.

Türkçe dil desteği için 2 adres buldum:
    http://www.inndir.com/program.php?id=30218
    http://erhanburhan.sitemynet.com/turkish_yamalar/opera_v8.02_tr.zip

Arkadaş sen heralde beytepenin yazısını iyi okumadın adam link vermiş türkçe yazısına tıkladın mı açılıyor.Dikkat edin

• Arkadaşlar şimdi nasıl Türkçe yapacağınızı anlatacağım.
    Türkçe dil dosyası olmayan arkadaşlar öncelikle burayatıklayarak "ouw802_tr.rar" dosyasını indirsin.
    Daha sonra bu rar dosyasını C/Program Files/Opera dizini içine çıkartın ya da masaüstüne rar dosyasını açtıktan sonra kopyalayıp yapıştırın.Sonuçta o dosyayı oraya atın yani.
    Bu iş bittikten sonra Opera programını açın ve Tools/Preferences/General/Language bölümünden Türkçe yi seçin.Opera'yı kapatıp açın.

Bir başka yolu:
    http://www.opera.com/download/lng/802/ouw802_tr.lng bu adrese tıklayın.
    Karşınıza çıkan sayfayı Ctrl+A diyip sayfanın tümünü seçin, ters tıklayıp kopyala deyin C/Program Files/Opera klasörünün içinde bulunan lng dosyasının içeriğine kopyalayın.Yani o lng dosyasının içeriğiyle bu adresteki lng dosyasının içeriğini olduğu gibi değiştirin.Sonra ayarlardan yine Türkçe yi seçin.

Not:Her ihtimale karşı bu işlemi yapmadan opera klasörünün içindeki lng dosyanızın yedeğini alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepe -- 8 Eylül 2005, 13:25:55 >

• Açıklama için Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_U_S_T_A_F_A -- 8 Eylül 2005, 13:37:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adoniss
    Arkadaş sen heralde beytepenin yazısını iyi okumadın adam link vermiş türkçe yazısına tıkladın mı açılıyor.Dikkat edin

beytepe'nin verdiği link opera'nın LINUX versiyonu içindir. Windows üzerinde OPERA kullananlar varsa bı dil dosyası uyuşmayabilir. Opera'nın bazı menülerinin türkçe olmadığını falan görebilirsiniz.http://erhanburhan.sitemynet.com/turkish_yamalar/opera_v8.02_tr.zip linkinden indirilen türkçe dil dosyası ise opera'nın windows versiyonu için. Windows kullananların buradan indirmesi daha doğru olur. Siz de buna dikkat edin. Linux ve Windows farkına

Ayrıcahttp://erhanburhan.sitemynet.com/turkish_yamalar/opera_v8.02_tr.zip linkinden indirdiğiniz dosyada dil dosyasını nasıl kullanacağınız yaıyor

Eğer isterseniz buna ek olarak OPERA ile türkçe karakter sorunu yaşamamanız için gerekli ayarları da yazabilirim.

• 1.Benim verdiğim link opera'nın kendi sitesinden alınmıştır ve Windows versiyonu içindir.
    2.Aynı dosyayı ben de kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım her yer sonuna kadar Türkçe.
    3."Language files for Windows" bu başlık altında verilen verilen bir dosya nasıl Windows için uygun olmayabilir.

[Info]
    Language="tr"
    ; The string below is the language name in its own language
    LanguageName="Türkçe"
    Charset="utf-8"
    Build.Win=7680
    Version.Win=8.02
    Build.Linux=1272
    Version.Linux=8.02
    DB.version=517
  • beytepe ilk önce şunu söyleyim. Büyük büyük yazma. Kör değilim okuyabiliyorum.
    İsteyen istediği dosyayı kullanabilir. Benim önerdiğim dosya tamamen Opera'nın windows versiyonu için hazırlanmış. Sen opera'nın web sitesinde windows başlığı altında yayınlandığına bakma.

Senin dediğin dosyaya ait özellikler :
    [Info]
    Language="tr"
    LanguageName="Türkçe"
    Charset="utf-8"
    Build.Win=7680
    Version.Win=8.02
    Build.Linux=1272
    Version.Linux=8.02
    DB.version=517

Beni dediğim dosyaya ait özellikler :
    [Info]
    Language="tr"
    LanguageName="Türkçe"
    Charset="iso-8859-9"
    Build.Win=7680
    Version.Win=8.02
    DB.version=547

Gördüğün gibi benim dediğim dosyada LiNUX bilgisi yok. DB.version değerlerinin farklı olmasını bunun diğer bir kanıtı. Eğer inanmıyorsanhttp://www.prestosoft.com/ps.asp?page=edp_examdiff adresinden dosya karşılaştırma programını indir ve iki dosyayı kaşılaştır.

Son olarak büyütmeye gerek yok. İsteyen istediğini kullansın.

• snoppy dediğin gibi büyütmeye gerek yok fakat senin verdiğin bilgi yanlış.
    Sen diyorsun ki senin verdiğin Linux versiyonu içindir windowsa uymaz
    Benim verdiğim hem windows hem linux versiyonu içindir.O nedenle ikisi iinde uyumludur.
    Dediğin gibi dosyalar farklı.Senin ki yalnızca Türkçe için.
    "ISO-8859-9" la kodlanmış.Benim verdiğim UTF-8 İLE Evrensel kodla yapılmış.
    Arkadaşlar istediklerini kursunlar ikisi de uygundur.
  • Beyler bu operayada firefox gibi ince ayar yani hızlandırmak için ayar çekebiliyormuyuz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.