Şimdi Ara

Opera 11.01 çıktı(30.01.2011) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu program reklam olduğunu hissettiği betikleri sayfa yüklenmeden engelliyor.
    ayrıca tablo engellemesi de yapıyor (ki bu çok güzel bir özellik)
    şu ana kadar firefox ve chromun ad-blockunu da kullandım ama bu betik onların ikisinden de daha kullanışlı ve daha kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerek yok 3

bu program reklam olduğunu hissettiği betikleri sayfa yüklenmeden engelliyor.
    şu ana kadar firefox ve chromun ad-blockunu da kullandım ama bu betik onların ikisinden de daha kullanışlı ve daha kolay.

Ben kullanamıyorum tam olarak ne yapmam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yougivemefever

quote:

Eğer Opera 11 kurmuş ve NoAds eklentisini kurmuşsanız adres satırına "opera:config" yazın (tırnaklar olmadan)
    Persistent Storage kısmına tıklayın ve User JS Storage Quota da yazan "0" değerini 500 ün üzerinde bir değer olarak değiştirin.

Önerilen değer ise 1000'dir

• quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

quote:

quote:

Eğer Opera 11 kurmuş ve NoAds eklentisini kurmuşsanız adres satırına "opera:config" yazın (tırnaklar olmadan)
    Persistent Storage kısmına tıklayın ve User JS Storage Quota da yazan "0" değerini 500 ün üzerinde bir değer olarak değiştirin.

Önerilen değer ise 1000'dir

Hocam dediklerinizi yaptım ama hala şu 8 saniyede geçen reklamlar çıkıyor.

• 2 senedir opera kullanıyorum ama bu 11 sürümüyle beraber ilk defa bu kadar sorunla karşılaştım.Öncelikle flash.lı sitelerde sorun yaşatıyor.Örneğin grooveshark.ta şöyle bi problem var.
     Opera 11.01 çıktı(30.01.2011)

solda görüldüğü gibi yazılar okunmuyor.Ayrıca yine flash.lı sayfalarda flash.la ilgili ayar kutusu geldiğinde de hiçbir şekilde orda değişiklik yapılmıyor.Flash.ı tekrar kurdum fakat sorun çözülmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TripsinojeN

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

eskiden adres satırı sık kullanılanların altındaydı otomatik güncelle dedim 11 e güncellendi ve adres satırı üste çıktı...
    Tekrar alta nasıl alırım ...

Opera 11.01 çıktı(30.01.2011)

Sık kullanılanlardan kastınız bu çubuk mu?

Eskiden "Kişisel çubuk" idi ismi bunun, adres çubuğunun üzerinde bulunuyordu,

11 ile ismini "Yer imleri çubuğu" yapıp, aşağı aldılar.

Eski çubuğu kullanmak istiyorsanız;

Shift-F12'den Araç çubukları sekmesine gelin,

"Özelleştirme sırasında gizli öğeleri göster" gibi bir şey olacak, o seçeneği işaretleyin,

Yukarılarda, "kişisel çubuk"u görebiliyor olmanız lazım şu an. Üzerine tıklayın, sarı bir çerçeve gelecek etrafına.

Daha sonra Yerleşim'den "Üst"ü seçin.

Sorunuzu yanlış anlamadıysam böyle olması lazım

Teşekkürler hocam
    iki tane kişisel çubuğum oldu
    Üste aldı ama alttakini de silmedi

• @MaDMaxiBo

Alttakini de kapatmak gerekiyor, pardon bahsetmeyi unutmuşum

Gene aynı şekilde Shift-F12'den araç çubuklarına gelin,

Kaldırmak istediğiniz "Yer imi çubuğu"nu seçin, etrafına sarı çerçeve gelecek.

Yerleşimden "kapalı"yı seçin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TripsinojeN

@MaDMaxiBo

Alttakini de kapatmak gerekiyor, pardon bahsetmeyi unutmuşum

Gene aynı şekilde Shift-F12'den araç çubuklarına gelin,

Kaldırmak istediğiniz "Yer imi çubuğu"nu seçin, etrafına sarı çerçeve gelecek.

Yerleşimden "kapalı"yı seçin

Teşekkürler...
    Kapatmayı denedim.. Kapat deyince kapatmadı önce... Sonra tekrar deneyince kapandı bu sefer de buraya girip mesajı düzenleyemedim
    sayfa açılmadı bir türlü

• no add eklentisi tam olarak calısmıyor..forumdakı 8 sn olayını hala goruyorum...tam olarak detaylı bir ayarı varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: nod35

no add eklentisi tam olarak calısmıyor..forumdakı 8 sn olayını hala goruyorum...tam olarak detaylı bir ayarı varmıdır

Menü-ayarlar-tercihler-gelişmiş-içerik -engellenen içerik burdaki listeye aynen bunu ekle:
    http://ad.donanimhaber.com/*
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

quote:

no add eklentisi tam olarak calısmıyor..forumdakı 8 sn olayını hala goruyorum...tam olarak detaylı bir ayarı varmıdır

Menü-ayarlar-tercihler-gelişmiş-içerik -engellenen içerik burdaki listeye aynen bunu ekle:

Dediğini uyguladım hocam bakalım işe yarayacak mı?

Bu arada operanın parola yöneticisi ne kadar şahane mozilladaki gibi sitelere üyeliğin gözükmeden parolan tutuluyor bi ctrl + enter hop giriş yapıyorsun.

• Mozilla'dan Opera'ya geçme kararı aldım. Mozilla'da reklam engelleme vardı ama Opera'da bulamadım. Yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ketum

Mozilla'dan Opera'ya geçme kararı aldım. Mozilla'da reklam engelleme vardı ama Opera'da bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

abp operada da var ama etkin dııl malesef kı..

sag tık ıcerık engelle var ama oda her zaman yapılması gerekiyor ki bu da can sıkıcı..

ayrıca pm attım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 9 Ocak 2011; 13:33:53 >
  • quote:

quote:

Hocam allah razı olsun 8 saniye reklamlarından kurtuldum ya ne sinir bozucuydu.

Başka bir problemim var opera son 2 gündür sapıttı sekmeler açılmıyor kapanmıyor 10 dakikaya bir çöküp kapanıyor operada hiç olmazdı bu neden oldu acaba? Sırf bu problem yüzünden firefoxu bıraktım ben opera düzeltir inşallah bu durumu.

• quote:

quote:

Teşekkürler paylaşım için hocam.
  • Kısa bir süredir kullanıyorum. Aslında Chrome kullanıyorum ama bunu da deneyeyim dedim.

Bence eksikleri :
    1. Eklenti desteği zayıf geldi bana. Ekran görüntüsü alma gibi bir eklenti bulamadım. Twitter ile ilgili eklentiler hoşuma gitmedi. ChromedBird kullanıyordum Chrome'da.

2. Sık kullanılanları ayarlayıncaya kadar çok uğraştım. Çok fazla ayrıntıya girmişler. Hem sık kullanılanlara ekleme var hem de sık kullanılanlar çubuğunda göster seçeneği. Neyin nerde olduğunu bulmak zor.

3. Çok fazla ayrıntılı ayar var. Bu da bence programı ağırlaştırıyor. Chrome'un bu kadar hızlı olmasının sebebi de bence bu.

4. Programı kapatırken özel şeylerin silinmesini nerden ayarlıyoruz bulamadım. (EDIT : Buldum. Ama çıkışta hepsinin otomatik silinmesi seçeneği yok. Elle sildim. Tüm sekmeler kapandı ve tüm sitelerin simgeleri gitti.)

5. Görev çubuğuna değil de tray icon olarak gizlemeyi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal -- 12 Ocak 2011; 16:48:58 >

• Sık kullanılana yer imini vs. gerek yok bi hızlı erişim menüsü var hiç bir şeye değişmem.Yeni sekmeyi hızlı erişimle başlat olarak ayarla yeni sekme açtığında al sana elinin altında 60 tane yerimi sık kullanılan vs.

kapanırken silinmesi gereken her şey için ayarlar/tercihler/gelişmiş/geçmiş çıkışta boşalt vs ayarı var.
  • quote:

quote:

quote:

Dediğini uyguladım hocam bakalım işe yarayacak mı?

Bu arada operanın parola yöneticisi ne kadar şahane mozilladaki gibi sitelere üyeliğin gözükmeden parolan tutuluyor bi ctrl + enter hop giriş yapıyorsun.

Sağol dostum.Çok makbule geçti...

• arkadaslar yeni sekmede aç dediğimde hemen yeni sekmeye geçiyor ekran..ben bulundugum sekmede kalmak ıstıyorum bunu nasıl düzeltebılım..?
  • güzel olmuş bence eskisinden daha hızlı gibi geldi banada
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.