Şimdi Ara

OpenWRT ve TP-WR740n

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OpenWRT hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı?

Cihazı aldım menülerine bakındıktan sonra daha kullanmadan internetten buna ddwrt gibi bişiler yükleniyormu (Özel firmwareleri hep duydum ama görmemiştim) bakınırken openwrt gördüm. Zahmetsizce normal yolla firmwaresini güncelledim..

Skıntım buna nasıl ayar çekeceğim. Zaten sh komutları hakkındada bilgim yok. Allahtan web arayüzü ile bir takım ayarlamalar yapılabiliyor.

Başarabildiğim tek ayar; LAN DHCP sini kapatıp LAN kısmına taktığım internet verisini kablosuz yayabilmek oldu. Başka bişi beceremedim.

Yapabilmek istediğim cihazı

1- Client modda çalıştırmak ve kablosuz yayını kablodan dağıtabilmek. (Kendimce ayarlamalar yaptım fakat WWan ile LAN arasındaki veri akışını sağlayamadım. Firewall disable ettim. Kendimce NAT LAN dan WAN a NAT ları açtım malesef olmadı..

2- Repeater modda çalıştırımadım malum aynı yolları kullandım sonuç yok..

3- Sanırım bu cihaza PfSensedeki gibi paketlerde yüklenebiliniyor. Captiva Portal giibi paketler yüklenebilinirmi? PfSense forumu sayesinde ufakta olsa bişiler anlar gibi oldum. OpenWRT ile ilgili Türkçe kaynak bulmak mümkünmüdür..

Yardımlarınızı bekliyorum..

• DD-WRT ataydin keske yardimci olurdum ama openwrt bilgim dahilinde diil malesef, paylasan arkadas olursa bizde ayninlaniriz.
  • Olmazsa TP link sitesinden orjinal firmware atıp burdan DD-WRT olsun.. Sanırım geri dönüş vardır.
    Derinlemesine araştırmadım ama sanki DD-wrt de lisans ücreti gibi bişiler olduğuu duyar gibi oldum varmı böyle bişi.. Direk yükleyip kullanamazmıyız? Belkide yanlış görmüşümdür..
  • DD-WRT nin superchannel diye bi ozelligi var kanal olarak degil direk frekans bazinda ince ayar yapilabiliyor, sadece o ozellik aktivasyon gerektiriyor diger fonksiyonlar normal ve ucretsiz. Bol secenek ve ince ayarla cihazin tum ozellikleri kullanilabiliyor. basarili
  • güzelmiş iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • Bu cihazı orjinal firmwareye döndüremedim. Fakat kablosuz WWLAN router olarak çalışıyor. Yani wr740 ana modeme kablosuz olarak bir client modunda bağlanıyor, ana modem bu routere bir ip numarası veriyor. WR740 ise aldığı bu interneti kendi üzerinden yani kendi dhcp havuzundan dağıttığı ip nolarnına dağıtıyor. WR740 dan sonrası pc ler içinse Ağ geçid ip nosu ana modem (192..168.1.1) değil de WR740 ağ adresi LAN olan 192.168.1.201 üzerinden sağlanıyor. Elbete bu WR740 ın WAN ip adresi ise ana modemin dhcP üzerinden tahsis ettiği (192.168.1.40) gibi bir adres üzerinden internet i alıyor.

Soru;
    1- WR740 sonrası client pc lerin ip adresilerini WR740 dan değilde Ana modem üzerinden alması nasıl sağlanır
    2- Bu WR740 dan sonraki ip alan cihazların MAC adresleri tespiti, ana modem ağına bağlı pc üzerinden nasıl tespit edilir?

Modem İşletim sistemi mecburen OpenWRT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 20 Ağustos 2013; 19:37:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LINK TD854W wifi sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.