Şimdi Ara

OpenELEC - XBMC'nin Süper Hızlı Kardeşi – SD Karta /HDD'ye Kurulum Anlatımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
5
Favori
9.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple TV'ye Openelec kurmayı denediniz mi ? Yine xbmc ye benzer yolla kuruluyor diye biliyorum ama belki daha farklı sonuç alırsınız.
  • Fiyatı nedir bunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scqo

Bensiz de başlık yürüyor, gelişiyor ne kadar güzel. 3.0.0 çıktığını kendi açtığım başlıktan öğrendim :D İşinize yaradıysa ne mutlu.

Yalnız @tokero arkadaşıma birşey söylemek istiyorum.LCD var mı bilmiyorum ama 400TL yerine şu hdmi girişli android tv sticklerden alıp içine XBMC Android versiyonunu yükleyerek çok daha az masrafla çıkabilirdiniz.(Ben en iyisi bu söylediğimi ilk başa ekleyeyim.)

Şöyle bir örnek vereyim :http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/android-tv-4-1-1-mini-pc-mk802-iiis-dual-core-83471661

Birde bu openelec'i gerçekten medya canavarı yapan 2 eklenti var ama buradan söylemem doğru olmaz.İsteyenlere özelden bu iki eklentinin adresini ve ne işe yaradığını gönderebilirim.

Sevgili arkadaşım,

Küçük hatırlatman için çok teşekkür ederim. Youtube'da demoları çok izledim. Android stick'ler 720p medyaları bile takılarak oynatıyor. Açılış süresi ortalama 27sn. Bu iş için PC kullanmanın (özellikle i3 işlemci) avantajı çok büyük. i3 işlemcilerin içinde MKV ve 3D hızlandırıcı var. OpenELEC de i3 için HW accelerator mevcut. Eğer XBMC Android sticklerin kullandığı işlemciler için donanım hızlandırıcı yaparsa durum değişir.

Bizi OpenLECE'ten haberdar ettiğin için Tekrar teşekkürler.

• quote:

Birde bu openelec'i gerçekten medya canavarı yapan 2 eklenti var ama buradan söylemem doğru olmaz.İsteyenlere özelden bu iki eklentinin adresini ve ne işe yaradığını gönderebilirim.

Arkadaşım bilgilendirme için teşekkür ederim. PM attım cevaplarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebitefo42

quote:

Arkadaşım bilgilendirme için teşekkür ederim. PM attım cevaplarsan sevinirim.

bende istiyorum eklentileri

ben yeni eklenti indirmeyi başaramadım ve internet browserı bulamadım
    flash film dizi sitelerinden film izleyebiliyormuyuz

birde bende amd a6-3420m laptop var buna hangi sürümü indirmeliyim ben fusion sürümünü indirip kurdum çalışdı ama asıl yüklemem gereken bumu değilmi bilemedim.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Amd işlemci için Fusion sürümünü yüklemekle doğru yapmışsınız.

Şunu söyleyim; XBMC işletim sistemleri için yapılmıştır bu yüzden bir işletim sistemi üzerinden çalışır.Openelec ise içine xbmc entegre edilmiş bir işletim sistemidir bu yüzden platformlar üzerinden çalışır yani raspberry pi, intel, ion , fusion gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 24 Aralık 2013; 18:53:01 >
  • quote:

Şunu söyleyim; XBMC işletim sistemleri için yapılmıştır bu yüzden bir işletim sistemi üzerinden çalışır.Openelec ise içine xbmc entegre edilmiş bir işletim sistemidir bu yüzden platformlar üzerinden çalışır yani raspberry pi, intel, ion , fusion gibi...

masaüstünde kullandığımda eklentiler normal şekilde çalışıyor ancak openelec de eklentiler görünmüyor :S arayüz aynı ancak eklentilerde sıkıntı var.

ciddi manada da performans farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

masaüstünde kullandığımda eklentiler normal şekilde çalışıyor ancak openelec de eklentiler görünmüyor :S arayüz aynı ancak eklentilerde sıkıntı var.

Performans farkını büyük olasılıkla openelec için söylüyorsunuz.Ağırlıkları atılmış içine xmbc yüklenmiş bir işletim sistemi düşünün.Arayüzü windows yerine direkt xbmc açıyor.Raspberry pi de bile openelec, Raspbmc'de daha hızlı açılıyor daha hızlı tepki süresi var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Performans farkını büyük olasılıkla openelec için söylüyorsunuz.Ağırlıkları atılmış içine xmbc yüklenmiş bir işletim sistemi düşünün.Arayüzü windows yerine direkt xbmc açıyor.Raspberry pi de bile openelec, Raspbmc'de daha hızlı açılıyor daha hızlı tepki süresi var.

çok hızlı evet ama eklentilerde sıkıntı yaşıyorum :( eklentilerin çoğu görünmüyor.

xbmc ye kurdugum gibi kuruyorum ama kendi kurduklarımda görünmüyor.

onun dışında dehşet bişey dibim düştü zaten. bu kadar zamandır nasıl bilmedik kullanmadık bu kadar süper bişeyi.

• mrb,

son sürümü indirdim create_livestick ile usb ye yazdırdım. boot ederken ilk ekranda donup kalıyor. gerisayım çalışmıyor, ve herhangi bir şey yapamadan laptopu kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
    sorun ne acaba.

not: efsane Generic sürüm 2.0.0 herhangi bir sorun olmadan açılabiliyor ve kurulabiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 28 Aralık 2013; 12:02:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

mrb,

son sürümü indirdim create_livestick ile usb ye yazdırdım. boot ederken ilk ekranda donup kalıyor. gerisayım çalışmıyor, ve herhangi bir şey yapamadan laptopu kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
    sorun ne acaba.

not: efsane Generic sürüm 2.0.0 herhangi bir sorun olmadan açılabiliyor ve kurulabiliyor..

Guncel....

Ya da bir ricam olacak,
    Biriniz bana usb imajını (generic olan) downlaod edeceğim bir yere yükleyebilir mi acaba?
  • Ra R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim zahmet etmişsiniz;
    benim istediğim bu değildi. (ki bu openelec in sitesinde zaten var olan ve herkesin indirebileceği dosyalar)
    Benim istediğim bu dosyalar kullanılarak hazırlanmış usbden img alınması idi.( istediğim win32diskimager ile read edilip download sitelerinden birine yüklenmesiydi. )
    ayrıca openelec nightly sürümünden istediğim sonuca ulaştım.
    yine de teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 20 Ocak 2014; 23:14:28 >
  • rica ederim. iyi günler.
  • SD/HDD yerine USB Stick kullanamıyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

SD/HDD yerine USB Stick kullanamıyor muyuz?

önce usb ye kurulum dosyaları yükleniyor. sonra bu usb ile isterseniz hdd ye isterseniz ayrı bir usb ye kurabilirsiniz.

Ek:
    Ya da önce sd karta kurulum dosyalarını yükleyebilir, sonrada bu sd karttan usb ye yada hdd ye kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 25 Ocak 2014; 23:37:06 >
  • Teşekkürler deneyeceğim.

Egreat R6S media playerim ver. Umarım ileride Realtek işlemcilerle de çalışır.
  • yalnizca kullanıcısına yanıt

yalnız yukarıda ki kurulum eski sürümlere göre. yeni sürümler çıkınca artık kurulumlarda değişti,
    aşağıdaki videoda kurulum daha güncel olarak anlatılıyor.

• i5 işlemcili Nvidia ekran kartlı laptopumda denedim. Generic olan kastı ve videoların görüntüleri bozuk göründü.
    OpenELEC-Intel.x86_64-3.2.4 çalıştı. Fakat internete kablosuz bağlanamadım. HDMI çıkışından görüntüyü aktardım fakat ölçek hatalı oldu.
  • 2 gb sd card a kurdum raspberry ye taktım çalışmadı sd card ın class ı fark eder mi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.