Şimdi Ara

OpenAI, ChatGPT’de bazı önemli değişiklikler yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OpenAI, ChatGPT’de bazı önemli değişiklikler yaptı
    OpenAI, kullanıcı geri bildirimleri sonrası haftalık 700 milyon kullanıcıya ulaşan ChatGPT’de önemli iyileştirmeler yaptı. Geçtiğimiz hafta tanıtılan GPT-5 modeli, şimdiye kadarki en güçlü yapay zeka olarak dikkat çekse de kullanıma sunulması bazı sorunları da beraberinde getirdi. OpenAI’ın önceki modelleri aniden GPT-5 ile değiştirmesi, özellikle GPT-4o ve o3 modellerine alışkın kullanıcılar arasında eleştirilere yol açtı.

ChatGPT Plus aboneleri, yeni modelin üç saatte sadece 80 mesajlık kullanım sınırı nedeniyle memnuniyetsizlik yaşadı. Bu limit aşıldığında sistem, kullanıcıları daha kısıtlı kapasiteli GPT-5 mini modeline geçiriyor. Oysa daha önce Plus plan aboneleri o3 ve o4 mini modellerine sınırsız erişim sağlayabiliyordu.

GPT-4o geri döndü

Kullanıcıların tepkilerini dikkate alan OpenAI, mesaj sınırlarını iki katına çıkardı. Ayrıca bu hafta GPT-5 ve GPT-5 Thinking’in mini versiyonlarını devreye alarak limit dolduğunda bu modellerin kullanılmasını sağlayacak. Yeni güncellemeyle GPT-5 Thinking ve GPT-5 Pro seçenekleri, model seçim menüsüne eklendi. Bunun yanında, GPT-4o modeli tekrar Plus ve Team kullanıcılarının erişimine açıldı; kullanıcılar, ayarlarda eski modelleri göster seçeneğiyle eski modele geçiş yapabilecek.

Ayrıca Bkz.ChatGPT’ye gelen en büyük 7 yenilik

OpenAI CEO’su Sam Altman, Reddit’te katıldığı soru-cevap oturumunda GPT-4o kullanımını yakından takip edeceklerini, destek süresini bu verilere göre belirleyeceklerini açıkladı. Oturumda ayrıca GPT-5’in devreye girdiği ilk günlerde yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle bazı kullanıcıların olumsuz yanıtlar aldığı da dile getirildi.

Şirket, uzun bağlam desteği konusunda ise kullanıcı talebinin şu an sınırlı olduğunu ancak ilgi artarsa bu özelliği sunmaya hazır olduklarını belirtti. Kaynak kısıtları nedeniyle henüz milyonlarca token’lık bağlam uzunluğu planlarını hayata geçiremediklerini paylaşan OpenAI, özellikle API kullanımlarında bu kapasiteyi artırmayı hedefliyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/openai-announces-chatgpt-changes-following-user-feedback/

• En azından kullanıcıları dinleyip geri adım atmışlar bu da bir şeydir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gpt 5 çıktığı an itibariyle yerli sözde teknoloji editörlerini takibe aldım Ben hayatımda böyle yalakalık böyle yağcılık görmedim.büyük çoğunluğu (işin duayeni Timur Akkurt ve mesela Doğan Sihay gibileri hariç tutuyorum)resmen ağızları kulaklarında nerdeyse hiç kullanmadan daha ilk andan beri yapılan eleştirilere kulaklarını tıkamış övüp duruyorlardı. Allahtan yurtdışında böylelerini kimse kale almıyor tüketici parasını verdiği üründen adam gibi performans/verimlilik bekliyor e haliyle de Altman gibilerde bir nebze yola geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.