Şimdi Ara

OpenAI çalışanlarından yönetime ültimatom: “Microsoft’a geçeriz”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • ChatGPT’nin arkasında OpenAI ve yönetim kurulunun şirketin CEO’su Sam Altman’ı cuma günü kovmalarının ardından büyük bir kriz patlak verdi. Ardır ardına patlak veren krizlerden sonra bugün Microsoft, Sam Altman ve şirketin eski Başkanı Greg Brockman’ı kurduğu yeni yapay zeka ekibi için işe aldığını duyurdu. OpenAI yeni CEO olarak ise eski Twitch CEO’su Emmett Shear'i işe aldı. Ancak kriz bitmedi. Şimdi de OpenAI çalışanlarının yönetim kuruluna gönderdiği mektup ortaya çıktı. Mektubun tonu ağır ve açık tehdit içeriyor.



    OpenAI çalışanları: İstifa edin yoksa Microsoft’a geçeriz






    Gazeteci Kara Swisher, şirket içi dahili bir belgeye ulaşarak OpenAI'ın 700 çalışanının 505'inin yönetim kurulunu istifaya çağırdığı mektubu paylaştı. Mektup genel hatlarıyla yönetimin hatalarına vurgu yaparken son paragraf ise açıkça bir ültimatom. Mektubu imzalayanların ortak bilgisi olan bu mektupta, 505 kişinin istifa ederek Microsoft'a katılabilecekleri belirtiliyor. Microsoft'un bu geçiş için tüm OpenAI çalışanlarına "güvence" verdiğinin altı çiziliyor.



    Ayrıca Bkz.OpenAI, Sam Altman’ı neden kovdu, Microsoft neden aldı? İşte olayın tüm perde arkası



    Mektupta ayrıca yönetim kurulunun tamamı istifa etmedikçe, Bret Taylor ve Will Hurd gibi iki yeni bağımsız yönetici atanmadıkça ve Sam Altman ile Greg Brockman'ı yeniden göreve getirmedikçe istifaların hemen yapılacağı belirtiliyor. Ancak Altman ve Brockman Microsoft'un başına geçerken, yönetim kurulunun yerinde kalmaya ve yeni bir CEO atamaya karar vererek seçimini çoktan yaptığını görüyoruz. Dolayısıyla bu mektup muhtemelen cumartesi günü ortaya çıkmış olabilir. Bu nedenle Microsoft, isteyen tüm OpenAI çalışanlarını işe almak üzere olabilir. OpenAI ve ChatGPT, onları yapan tüm çalışanlarının kaybıyla karşı karşıya.









  • Microsoft satin almak istemiş yönetim kurulu izin vermemiş adamlarda parça parça şirketin kurucusundan başlayıp alıyorlar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Microsoft, madem kafan bu tür entrikalı işlere çalışıyor (ki çalışıyor, Nokia'da da aynısını yaptılar), başladığın bir işi batırmadan bitirsene



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 20 Kasım 2023; 22:55:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar yatırım yapması boşa değil. Şimdi entrikalarla ele geçirecek belli ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft destekli darbe bir nevi. Yönetim kurulunu değiştirtecekler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.