Şimdi Ara

Opel Vectra B kasadan, Mazda 3 e geçiş hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Şu an halihazırda kullandığım 98 model Opel Vectra 2.0 GLS arabam var.LPg ile kullanıyorum.Ancak artık arabanın yaşını fazlasıyla belli etmesi nedeni ile model yükseltme çalışmalarına başladım.Birkaç aydır araştırma içerisindeyim ve Mazda 3 ile Skoda Octavia arasında kaldım diyebilirim.30.000 TL civarında bütçem var.En önemli kriterlerim; aile için kullanılacağından dolayı geniş (arka koltuk ve bagaj genişliği),konforlu,sorun çıkarma olasılığı az olan,güvenli bir model olması.İkinci el olarak alınacağı için dizel düşünmüyorum.LPg ile kullanacağım.Senede en fazla 15.000 km yaparım. Bu kilometrenin %80 i şehir dışı olur.Acaba Vectra dan sonra bu iki modelde de yol sesi,performans,konfor ve yakıt açısından herhangi bir hayal kırıklığı yaşar mıyım?Eğer çok fazla farketmez derseniz birkaç yıl daha bekleyip sıfır km bir araç alacağım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla.







  • mazda 3 octaviadan her anlamda iyi bir araçtır ama siz demişssiniz ki arka koltuk genişligi ve mazda 3 te bu kadar hele bir kasa öncede biraz daha dar :), mazda3 üstün yol tutusuna sahip bu yüzden sert süspansiyonlara sahip:)
  • Yani 2009 ve daha üst model yeni kasa bir Mazda 3 en iyisi olur diyosunuz? Ancak o zaman da biraz bütçeyi yükseltmek gerekecek.Bir de Octavia LPG ye daha uygun gibi.Ama sorunsuzluk ve kalite de Mazda sanırım.Peki 2009 1.6 Impressive bir Mazda 3'e ne kadar fiyat vermek uygundur sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trigresive

    Yani 2009 ve daha üst model yeni kasa bir Mazda 3 en iyisi olur diyosunuz? Ancak o zaman da biraz bütçeyi yükseltmek gerekecek.Bir de Octavia LPG ye daha uygun gibi.Ama sorunsuzluk ve kalite de Mazda sanırım.Peki 2009 1.6 Impressive bir Mazda 3'e ne kadar fiyat vermek uygundur sizce?

    2009 imp bulmanız zor ,cünkü 2009 sonunda cıktı bu araç piyasaya bir cogu 2010 eger düz düşünüyorsanız temiz bir aracın ederi 39-40, ama toning lerden 37 ye bulurusunuz 2009 ki toninglerde öyle bos araç değiller... ki mazda 3 lerde otomatik farklı 1300 tl oldugu için düz otomatik arasında bir fiyat değişmiyor...
  • 2009 Touring ile 2010 Impressive arasında önemli olan farklar nedir acaba?Bilginiz var ise rica edebilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trigresive

    2009 Touring ile 2010 Impressive arasında önemli olan farklar nedir acaba?Bilginiz var ise rica edebilir miyim?

    koltuk ısıtma,rwm(arkadan gelen araç takibi) sunrof,16 inç jant, lastik bansınc izleme,ısıtmalı ön cam,hız kontrol,6 haparlör,(toning te 4 hap var)...
    mazda 3l erin müzik sistemi sınıfında daha iyisini duymadım (imp için),

    bu aracı alırsanız arar etmezseniz mesala söyle söylüyeyim ;2012 mazda 3 imp düz 53 bin tl ,2010 ikinci elde 39-40 bin tl 14 bin fiyat kaybı var.. ama 2 ci el alacagınız için zararırınız olmaz...
  • Zaten 2009 Touringler hep eski kasa gözüküyor nette.En az 2010 almak lazım.Bütçeyi için biraz daha hesap yapayım ben en iyisi Bu arada Mazda 3 lerin arka koltuk mesafesi dediğiniz kadar kötü mü acaba? Vectra B kadar yok mudur acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trigresive

    Zaten 2009 Touringler hep eski kasa gözüküyor nette.En az 2010 almak lazım.Bütçeyi için biraz daha hesap yapayım ben en iyisi Bu arada Mazda 3 lerin arka koltuk mesafesi dediğiniz kadar kötü mü acaba? Vectra B kadar yok mudur acaba?

    arkaya 3 yetişkin erkek oturdugunda onlara iskence yapmıs sayılırsınız :) 2 kişi rahay yolculuk yapar ama 3 yetişkin olursa sıkıntılı...
  • Teşekker ederim dostum, verdiğin bilgiler için
  • Mazda 3 ü ve octavia arasındaki seçimimde araçları lpg ile kullanacağım demişsin ki ,mazda 3 te sübaplar magnezyumlu alaşımdan imal edilyor ,dolayısı ile lpg valve care ile bile bana mantıklı gelmiyor ki saniyede yüzlerce kez açılıp kapanan bir komponant ı belirsiz veya her 20-30 saniyede bir yağ ile yağlayıp ısıyı düşürmek sadeec benim için kozmetik bir uygulama olur.

    Octavia için ise 1.6 klasik enjeksiyon motorlu araç lpg ile uyumludur ancak benim tavsiyem 2. ellerin çok yükseldiği bu süreçte biraz daha borca girip golf6 1.6 gibi bir seçeneği değerlendirmeniz veya dediğiniz gibi bir kaç yıl daha bekleyip alımı o şekilde yapmanız ,tabi benim yine tavsiyem gerçekten uygun bir 2. el bulmadıkça bu seçeneği devre dışı bırakmanızdır.

    Şimdiden hayırlı olsun.
  • Ülkemizdeki yakıt fiyatları yüzünden, maalesef çok beğendiğim Mazda 3 modelini elemek durumunda kaldım.Froster2006'nın dediği gibi riske girmek istemiyorum.Nette birçok yerde Mazdaların lpg ile sorunlar yaşadığını söylemişler.Octavialarda kasa değiştirecekmiş sanırım.Esasında Golf mantıklı duruyor.Hem ikinci eli uygun,hem de lpg ile tam uyumlu ve kalite yönünden de gayet iyi duyduğuma göre.Ancak onunda bagaj ve arka koltuk durumu nasıl işte,orası muamma? En iyisi benim emektar 98 vectra ile devam etmek sanırım.Arada sırada masraf çıkarıyor ama yeni araba alıp masraf etmeye de değmeyecek gibi.Piyasanın biraz oturmasını beklemek gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.