arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar.36 bin km de 2005 model opel astra aldım.aracı bir kaç servise gösterdim ve km sinin orjinal olduğunu öğrendim.ancak aracın triger seti hiç değişmemiş.Bazı forum sitelerinde triger setinin 60 binde değişeceği veya 5 yılda bir değişmesi gerektiği bilgilerine ulaştım.değiştirmesem olur mu?Bu konuda bilgisi olan varmı?ne yapmam gerekir?
60000 veya 5 yıl hangisi önce dolarsa olması lazım. o yaşta az km li araç bulmuşsunuz bence biraz daha masraf yapıp değiştirin kafanız rahat binersiniz.
Özellikle dizelse çok masraf açar diye biliyorum , değiştirmekte fayda var.
Opel astra(motor düzen bilmiyorum) triger koruyucu kapak yoksa ustanız yada servisiniz gözlemleme sonucu zaten değişimini size söylecektir. Koruyucu kapak varsa bu birtakım işçilik gerektiğinden zaten açıldıktan sonra parça değişimi çok bir bedel tutan meblağ olmadığından durumu iyi olsa bile hazır açmışken değiştirelim deniliyor.
Maddi boyutu olduğundan şunu yapın diye yönlendirme pek yapmam ama daha fazla sorun çıkarmaması, ayrıca huzursuz olmaktansa değişimi yapmanızda fayda var. Ayrıca kendi adıma bu durumdaki bir aracımı, düşünmeden değiştirirdim.
kayıs buyuk ihtimal 5 senede deforme olmustur malum sıcaklar soguklar ve sertleşmiştir. 60binde gidebilir 100binde 30binde allah bilir.
arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar.36 bin km de 2005 model opel astra aldım.aracı bir kaç servise gösterdim ve km sinin orjinal olduğunu öğrendim.ancak aracın triger seti hiç değişmemiş.Bazı forum sitelerinde triger setinin 60 binde değişeceği veya 5 yılda bir değişmesi gerektiği bilgilerine ulaştım.değiştirmesem olur mu?Bu konuda bilgisi olan varmı?ne yapmam gerekir?
triger setiniz km aşımı yapmamış fakat yıl aşımı yapmıştır değiştirmenizi tavsiye ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme