Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
805
Cevap
50
Favori
157.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mokka ek kitabında lastik basınçları ile ilgili bir tablo var. Buradan motor ve jant bilgilerini seçince, karşınıza iki ayrı lastik basıncı çıkıyor, KONFOR ve ECO.
    Bunların anlamını bilen var mı ? Arabam dizel (B16DTH) ve 18 jant ise 35 & 35 mi yoksa 39 & 41 mi kullanacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.

     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongbey -- 5 Ocak 2016; 10:38:38 >




  • Mokka' nın lastik basınçlarının ne olacağını bilen yok mu?
  • ongbey O kullanıcısına yanıt
    35-35 kullanacaksınız. Listede siz de işaretlemişsiniz zaten. 39-41 de araba çok zıplar, eco olarak da o kadar ahım şahım farketmez, 100 km'de taş çatlasa 1 lt karınız olur. Araba boşken lastik basınçları yüksek olmaz zaten, eğer çok doluysa 39-41 yapılabilir. O da zaten mecbur, çünkü araba çökecektir, kaldırmak için, etki-tepki prensibince...

    Fakat ben bu listeye de pek inanmıyorum, aynı fabrikanın yakıt sarfiyatındaki bir uyuşmazlık var,yanıltmaca veya hata var veya bu reel değil, yani gerçek-günlük hayatta böyle olmuyor. Ben lastik basıncı ne zaman birkaç psi yükseltsem sarfiyatın arttığını görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 6 Ocak 2016; 9:46:05 >
  • Ben de sizin gibi duşunuyorum, zaten basınçları 35+35' de tutuyorum. Fakat aracı teslim aldığımda 39 civarlarında idi ve ben de bu tabloya gore duşurdum. Orijinal halini bozduğum için de rahatsız oldum ondan soruyorum. Bir de ayrıca oradaki ECO ekonomik kullanım anlamına gelmeyip bir modu ifade ediyor olabilir. Kullanım kitapçığındaki bazı gösterge imajlarında ECO ayarı var. Ama ben tam çözemedim de ondan sordum. Opel' deki arkadaşımız bize bu konuda yardımcı olabilir mi acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongbey -- 6 Ocak 2016; 17:03:19 >
  • tataristan T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Unutmuşum teşekkür etmeyi kusuruma bakmayın.

    Aracım 7000 km oldu. Yakıt ortalama göstergesi ne gösteriyorsa onun tam %10 fazlasını yakıyor benim aracım.

    Navigasyonum cyclone marka. Opel bayileri necvox ta sorun yaşadıkları iççin cyclone a geçtiklerini söylemişlerdi ben aracı alırken. Yani cyclone marka kötü bir marka değil. Bunu da birkaç satır üstte konusu geçmiş ayrı mesaj yazmamak için yazdım.

    Lastik basınç ikazı bende 3 4 sefer yandı. Genelde ön veya arka lastiklerin ayrı ayrı birbirinden 2 psi dan fazla farkı varsa yanıyor. Veyahut bu lastiklerden herhangi birisi 30psi dan aşağıya düşmüşse yanıyor.
    Benim lastik basınçlarım 33 psi ön ,, 35 psi arka. Daha yüksek olduğunda araba çok zıplıyor.

    Hep sert kullanımda aracım 7.5 litre mazot yakıyor şehir içi dışı karışık.Sakinde daha 6 litre altını göremedim. Lastiklerim cooper marka kışlık ve yakıt tüketim etiketi F.Yani en kötüsü yakıt açısından.

    Tahminim 15 bin km den sonra yazlık lastiklerle sert kullanımda 6.5 litreyi geçmem. Sakinde 5-5.5 arası ortalamam olur.Bu motora göre az bile sayılır. Işıklarda vb. ne kadar sakinde olsam arkamdakilerle aram hemen açılıyor. Özellikle 300 400 km lik uzun yolda git gel sürelerim resmen eski aracıma göre (corolla 1.6 benzinli otomatik 132 beygirdi ) yarım saat azaldı. Ayrıca bunun için ekstra bir çaba da sarfetmediğimi rahatça söyleyebilirim. Tabi fizik yasalarına göre o kadar yolu daha az zamanda kat edebilmek için daha fazla güç tüketmek ve yakıt yakmak gereklidir ki hep dikkat ettim yakıta lpg li corolla kadar yakıyor mokka yani aslında çok da yakmıyor.

    Herkese kazasız belasız ağız tadıyla sürüşler dilerim.




  • Verdiğiniz cevaplar için teşekk¨¹rler. ARtık bu forum sitesine daha sık yazmayı d¨¹ş¨¹n¨¹yorum.

    Bu arada ecz_mel arkadaşım senin araç biraz fazla yakıyor. Benim 10000 km ye yaklaştı ve ortalamam 5,9. Gerçi çok sert kullanmıyorum arabayı.
  • Yağmurlar başladı ve ben de yağmur sensörl¨¹ kullanımı deneme şansı buldum. Bence oldukça başarılı. Önceki arabam Fiat Bravo' da system çok iyi çalışmıyordu, gereksiz hızlanmalar ve yavaşlamalar yapıyordu.
    Mokkada' da eksik olan konu ise tek silme fonksiyonunun yavaş devirde gerçekleşmesi. Genelde kolu aşağı alarak yaptığınız tek slime hareketi hızlı modda gerçekleşir Mokka da ise bu yavaş devirde gerçekleşiyor.
  • snicks S kullanıcısına yanıt
    Benim öbür aracım prius. 8-9 kuruş yakıyorum lpg ile.Ama mokka gidiyor.Prius yürüyor.İş için prius u aile için mokkayı kullanıyorum.Mokka hanımda duruyor. Gönlümde prius u satıp insginia almak var.Gelecek ne gösterir bilmiyorum.Mokka gitmesine ve giderken yormamasına bağlı olarak sürekli yüksek sürat yaptırıyor. Ben corolla ile 123 kmh ortalamayı afyon-ankara arası kasarak yakalarken mokka ile farkında olmadan 115 kmh yakaladım 2 hafta önce. Kassam 140 kmh ortalama rahat yakalanır. Buda orta hallinin üstü bir ara. olduğunu gösteren en önemli faktör.

    Arkadaşıma insignia aldırdım.1.6 dizel otomatik. Onu kullanırken farkında olmadan 180 kmh a çıkıyorum. Araç 180 kmh da c segmenti herhangi bir güzel aracın 120 kmh sürati gibi davranıyor.Üstelik bunu yaparken de 7-7.5 litre mazot yakıyor ve daha yeni araç Yani 15 000 km den sonra %10 düşer.Bence inanılmaz bir performans/ekonomi tablosu.İnsanın aklı insignia da kalıyor.Muadillerine göre yaşattığı spor zevki anlatmaya gerek yok zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 7 Ocak 2016; 20:04:30 >




  • Bir suredir forumdan uzak kaldim, bu arada aracim 10.500km'yi gordu. Havalar sogudukca yakit tuketiminde artis oldu. Ortalamam 9.4 litrelerde su anda. Tabi bunda her sabah 10, her aksam 10 dakika rolantide isinmasini beklemenin rolu buyuk. Unutmadan Ekim ayi itibariyle orijinal 18 inc jant ve Continental yazlik lastik yerine 16 Inc jant ve civili Gislaved Nordfrost 100 SUV lastiklerde yakit tuketimine etki ediyor. Yilbasindan bu yana hava sicakliklari ortalama -20 lerde, yukarida arkadaslarin bahsettigi klimanin hemen sicak hava uflemesi bende hayal gibi, sanirim havanin asiri soguklugundan kaynaklaniyor. Onun disinda Kis Isitma Paketine dahil olan Direksiyon Isitma, Koltuk Isitma ve Yan Ayna Isitma basarili calisiyor. Bende navigasyon yok, muzik sistemi CD600 Intellilink, 7 inclik renkli ekran, 6 adet hoparlor isini gayet iyi goruyor, ayrica geri vitese takinca arka gorus kamerasi basarili, sadece Moskova gibi yagisli ve kar erimesi icin kimyasal serpilen bir sehirde kamera asiri kirleniyor.

    Lastik havalari konusunda burada olcu sistemi biraz farkli, bende on ve arka lastikler kisin 2.2 - 2.2 olarak ayarliyorum. Civili lastikleri karda indirin diyorlar ama ben bu ayarlarla gayet rahat gidiyorum.

    Ilaveten benim aracimda ve buradaki araclarda begenmedigim bir ozellikte Cam Suyu'nun bitmesine yakin ekranda bir uyari olamamasi. Soguk memleketlerde -30 veya -50'ye dayanikli donmaz Cam suyu elzem ve bitmeden once uyarmadigi icin sehirler arasi yolda giderken ara ara o sogukta kontrol etmek zorunda kaliyorsunuz. Halbuki bir swicth ile basitce bu sorun cozulebilirdi diye dusunuyorum.




  • Herkese merhaba. Cd 600 intellilink ekrana sonradan geri gorus kamerasi takilabiliyor mu?

    Araci alirken bayide istedigim ozelliklerdeki araclarda kamerali olan yoktu mecburen kamarasiz aldim. Necvox multimedya taktirirsaniz kamera da olur dediler ama orijinal ekrani degistirmek istemiyorum.

    Aynalari katlamak icin iceriden dugmeye basmak gerekiyor. Kumandadan kapilari kilitledigimde aynalarin da otomatik katlanmasini istiyorum. Bu mumkun mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G¨¹naydın,

    daha önce hıc görmedim ve duymadım anahtarla aynaların kapandığını mokka larda
  • Bende acikcasi duymadim yan aynalarin kapandigini ama sormak lazim serviste. Araci kilitleme tusuna uzun basinca camlari kapatiyor, onu da ben gecenlerde Rus sitelerinden ogrendim, denedim, oldu.
  • Evet, kumanda tuşlarına uzun sure basınca t¨¹m camlar açılıyor ve kapanıyor. Hatta suroof varsa, o da komple kapanıyor. Bu g¨¹zel bir özellik olmuş.

    Benim ayrıca bir sorum olacak, uzaktan kumanda ile kilitlendiği zaman bazı zamanlarda plaka lambası açık kalıyor, bunu çözemedim. Sonradan kapanıyor mu deneme şansım olmadı. Kilitleri tekrar açıp kapayınca sönd¨¹. Böyle bir olayla karşılaşan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
  • Değerli Mokka kullanıcıları, hepinize merhaba. Haziran ayında Cosmo 1.6 Dizel modelini aldım. Şu ana kadar 14.000 km kullandım. Aracın performansından son derece memnunum. Yaptığım spor nedeni ile sık sık hafif araziye giriyorum, birikmiş sulardan tedirgin olmadan geçebilmek çok derece keyifli bir duygu. Aracın ruhunun kesinlikle sportif bir outdoor olduğunu çok iyi anlayabiliyorsunuz. Yaklaşma açısı her ne kadar nispi olarak düşük olsa da keyifli hafif arazi sürüşleri gerçekleştirebiliyorsunuz. yağmurlu zemin toprak yolda araç kendini çok rahat toplayabiliyor hafif kaymalarda.
    Teknik özellikleri ve yorumlar önceki yazılarda ayrıntılı olarak verilmiş ancak ben yine de yeni nesil alüminyum etken maddeli yeni nesil dizel motorun performansın etkileyici olduğunu söylemek istiyorum. Kendi sınıfının en güçlü motorunu taşıyan motor aynı zamanda çok ciddi bir ekonomi sağlıyor. Muğla-Ankara yolculuğu (700 km.) boyunca 4,9 lt /100 km makası benim beklentilerime ekonomik olarak fazlasıyla yanıt verdi.
    Tekrar tüm arkadaşlara iyi kullanımlar diliyorum.
     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★
     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★
     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★
     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★[simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan kalay -- 29 Ocak 2016; 11:36:18 >




  • Merhaba,
    Bende bu aralar Mokka araştırıyorum almak için. Bir sorum var.Orijinal ekranlar ,sonradan takılanlardan çok daha g¨¹zel duruyor doğal olarak.
    Sonradan takılanlar orijinalinden daha fazla özellikli midir,ben baktığım ilanlarda orijinal ekranı olanları seçmeye özel gösteriyorum,
    diğeri estetik olarak hoş gelmedi göz¨¹me,sonradan takıldığı çok belli ve b¨¹y¨¹k.Bu arada orijinalinin ekran çöz¨¹n¨¹rl¨¹ğ¨¹n¨¹n çok başarılı olduğu yazıyor testlerde.
    Orijinal kameralılar ile sonradan taktıranlar bir iki yorum yaparsa çok sevinirim işlevleri konusunda.
    Teşekk¨¹rler.
  • merhaba arkadaşlar bende aranıza 1,6 cosmo dizel otomatik vitesle katılıyorum. araç bence çok hoş ben çok beğendim. yaklaşık 22 gündür kullanıyorum. 750 km ye ulaştım yakıt 100 km de 11 lt lerde idi şuan için 100 km de 8 lt gösteriyor. yavaş yavaş kendine geliyor düşüş devaam ediyor hala. biraz da basıyorum performas görünüş konfor bence 10 numara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıamhere -- 27 Ocak 2016; 15:28:27 >
  • Sayın kullanıcılar, Mokkalarda otomatik kapı kilitlemenin olduğunu biliyor musunuz?.. Arabadan inip gidince en son kapı (buna bagaj kapısı da dahil) kapandıktan 5 sn. sonra araç kendini otomatik olarak kilitliyor. Arabanın anahtarına hiç basmıyor, kullanmıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 28 Ocak 2016; 10:41:55 >
  • arkadaşlar merhaba,

    nihayet mokkacılara özel forumu bulabildim. Oluşturan arkadaşlara teşekkürler.

    Bende kasım ayında enjoy 1.6 dizel otomatik ile aranıza katılmış bulunuyorum. Allah hepimize kazasız belasız keyifli sürüşler versin. Aracıma bayi önerisiyle seramik koruma ve güvenlik cam koruması (en açık tonundan) ile ön kaput ve tampona film koruma yaptırdım. ayrıca 2 yıl garanti uzatma önerdiler onuda yaptırdık. hayırlısı ile keyifle kullanmaya başladık. şu ana kadar bir problem yok. bir defa lastik basınç düşük uyarı ışığı yandi. lastiğe vida gitmiş, yaptırdım. yine bir defada partikül temizleme ışığı yandı ne olduğunu buluncaya kadar bir panik. hemen sağa çektim. meğerse belli bir süre belli bir devirde kullanmak gerekiyormuş o ışık yandığında. zamanla öğreneceğiz aracın özelliklerini tabiki. km 2000 e yaklaştı. ortalama yakıt 7.2 lt görünüyor. herhalde zamanla biraz daha düşer diye düşünüyorum. Daha önceden benzinli araca alışık olunca sabahları yaz kış hemen hareket ediyordum, beklemeden. yukarıda yazan arkadaşlara göre kış aylarında yaklaşık 1 dk rölantide çalıştırmak iyiymiş. bundan sonra ona da dikkat edeceğiz. orijinal paspaslarına kıyamadım, üzerine 3d kenarları kıvrımlı kauçuk paspas aldım çok iyi oldu ve yerine uydu, tavsiye ederim. bundan sonrada izlenimleri aktarır ve paylaşımlarımıza devam ederiz.

     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★ ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keceli32 -- 28 Ocak 2016; 14:46:38 >




  • Arkadaşlar, benim silecek suyu camın çok altına püskürtüyor. Önce su bitti sandım ama su deposu ağzına kadar dolu. Sıfır aracın silecekleri tıkalı olabilir mi? Yoksa bir ayarı falan mı var?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuktan donmuş olabilir. Mesela benim de şu an çalışmıyor. Fakat far sıkması çalışıyor.

    Ön far su sıkması sisteminin çalışma prensibini çözemdim. Bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Bunu bilen var mı? Mokka'da ön farların altındaki kare çıkıntılı kısım ileri hareket ederek farlara su sıkma sistemi çıkmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 29 Ocak 2016; 19:53:05 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.