Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: miakli Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
50
Favori
157.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cem Bey, aracta gösterilen % rakam yağın miktarı değil de yağın ömrünü gösteriyor diye biliyorum. Yani %0 olunca yağın ömrü bitti servise git demek. Ekte manual' den ilgili açıklmayı bulabilirsiniz. ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★
  • ongbey O kullanıcısına yanıt
    Oradaki ömür bence miktar manasınadır. Lafızlara takılmamak gerek, motordaki müşür denilen âlet yağın ömrünü nasıl ölçecek ki, ancak km'ye veya zamana bağlı ölçer. Tercüme-çeviri karmaşası bence. Ömür bile olsa, benim araba 15 bakımına Şubat'ta girdi ve yağı değişti sistemi resetlediler, ben şu 2 bin km yapmışım ve sistem %60 gösteriyor. Çok hızlı düşüyor, yani bu arabanın yağ gösterge sistemi de doğru çalışmıyor. Yukarıda Taner bey tüketim sisteminin tutarsızlığından bahsetti, bu yağda da bir tutarsızlık var, bunu anlatmaya çalışıyorum. Kitapçığın orjinal metnine bakmak lazım; İngilizce veya Almanca'da hangi kelime kullanılmış, sonra bir kelimenin birden çok anlamı var.

    Hem ilk 15 bin bakıma kadar 3 vey 4 kere sıfıra indi, servise gittim yağınızda bir sorun yok dediler, seviyeye bakıyorlar zaten hemen, hemen çubuğa sarılıyorlar. Hatta yağ sarımsı duruyor kirlenmemiş bile yani siyahlaşmamış. resetledik diyorlar. Yahu onu ben de yapıyorum, bu gösterge ne işe yarıyor diyorum, işte öyle gibi yuvarlak cevap veriyorlar.

    Kısaca arabanın elektronik gösterge sistemleri zayıf, üzerinde pek çalışılmamış veya özen gösterilmemiş.




  • Bence % değeri sensörle alakalı değil, kilometre ile alakalı. Yani 2000 km için %40 harcama olmuşsa, 5000 km' de % 0' a düşecek. Sonuç olarak 5000 de yağı değiştir diyor gibi geldi bana. Tabi ki çok emin değilim. bundan.
  • Kocaeli antalya 625 km.
    Ortalama 100 ile 130km hiz arasi.
    113 liralik mazot.araba yuklu.
    Bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mat hoca M kullanıcısına yanıt
    5000 km'de hiçbir zaman yağ değişmez, parça ve benzeri satmaya en meraklı servisler bile en az 10 bin km'de değiştirir. İddia ediyorum Mokka'ların yağ gösterge sistemleri hatalı. Oldukça zayıf sistemi... Arabalarda artık neler var; kim araçlarada tork, G kuvveti ve benzeri basınçlar gösteriliyor. Fakat (2017) Mokka X'de bunu düzeltiler sanırım.

    Ne yapıyor yâni; 100 km'de 5 lt mi yakıyor?.. Benzinli de 6 lt yakıyor. Öyle çok fark yok!.. Benzinli dizele göre çok keyifli, ses yok çünkü; benzinli de uzun yolda motor ısınınca araba inanılmaz keyifli oluyor. Benzinli motorlar ısınmayı çok sever. Bujili olduğu için... Dizel de buji yoktur; serbest patlamalarla arabayı götürür.

    Bu arabada sağlıklı tüketim ölçüsü yapmak için depoyu tamamen bitine kadar arabayı kullanmak gerek, ondan sonra dolu yapılmalı. Depo 52 lt'den fazla alıyor. Tabanca atınca daha 5-6 lt alıyor. Acaba tabanca 52'lt mi atıyor?.. Bu soru işareti!.. Kitapçıkta ayrıyeten bir bidon aldığı yazılı. Y3ani depoyu sıfırlamadan yapılacak tüm tüketim ölçüleri reel sonuç vermeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 2 Temmuz 2016; 10:15:18 >




  • Yol bilgisayarı ile depoyu sıfırlayarak yapılan ölçümler arasında yaklaşık %15-17fark çıkıyor.3 kez depoyu sınırlayarak denedim her seferinde yol bilgisayarı reelden daha dusuk değer gösterdi.arac 12000 kmden sonra %8 civarında daha az yakıt tüketmeye başladı..(dizel otomatik)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayy servise çagiryyorlar emniyet kemerlerinde,motorunda daha bir çok yerinde sorun olabilirmis,yapilmazsa yangin çikabilirmis.Liste uzun ,sizede böyle bir kayt geldimi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 3 Temmuz 2016; 0:26:33 >
  • Cem1971 C kullanıcısına yanıt
    Benzinlide motor isindi mi araba iyi gider demissiniz.
    Mazotta benim bildigim kadariyla isindi mi iyi gider.
    Kizdirma bobini ile isinan motor daha iyi gider.
    Bujilerde isinma degil ark katotlarinda kurum yoksa iyi parlatma meydana getirir.
    Benzin parlar
    Mazot patlar.
    Boş mazot tanki infilak ederse ortam Havaya ucar.
    Bos benzin tanki ateş alirsa ortalik yanar kavrulur.
    Bu nedenle iş makineleri ile camyon tipi agir vasitalar benzinli degil dizeldir.
    Tork ve beygir gucu ile ilgili.
    5 6 litre benzinli dizel arasinda farketmez demissiniz.
    Hocam oyle bir farkediyor ki...
    100 km de ;
    5.5 litre dizel 5.5×3.85 =21lira 375 kuruş.

    Ayni konforu seriligi,bastin mi rampada milleti sollamayi, koltuga yapisma hissini elde etmek icin ise
    6.8 litre benzin 6.8×4.47=30 lira 396 kuruş.
    Ki bu sizin deyiminizle.

    Ben qashqai benzinli ile antalyaya hic 220 liranin altinda bir yakitla inemedim.
    Gaza dokunurken de ödüm kopardi.

    Sizlerede dizel otomatigi tavsiye ederim.

    Benzinli kisa vadede ekonomktir.dizel uzun vadede....
    Lukoilden ikigune bir benzine zam var...mesajlari gelince moralim altust oluyordu.
    Simdi en asgariye indi çoksukur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyyah69 S kullanıcısına yanıt
    Dediginiz dogru
    10000 km den sonra motor subapları kurum vs....baglayarak basinç daha da artmakta...der ustalar.
    Donen tum aktarma organlari iyice alişir ve yaglama kolaylaşir.
    Şunda yanilgiyada düsmeyelim.
    Yazin herzaman kiştan daha az yakit tuketir.
    Tabiki kişı sert gecen yoreler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 seneden fazla binecekseniz dizel almak tabiî ki kârlı, aksi taktirde benzinli almak iyidir. Bunun yanında dizelin sevis masrafları benzinliye göre fazladır.

    Ayrıyeten bir ilginç özellik: 1'er litre dizel ile benzini yanyana koyun hacim olarak benzin daha fazladır, çünkü benzin incedir, fazla çeker.
  • fortunasuper kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığımda bir çağırdılar; o da el freni kablosu için. Başka bir çağırma gelmedi. El freni kablosunun kontolü yapıldı. Bunu motorcu olan arkadaşa söylemiştim, bakmıştı, tekerleğin yanında yukarı doğru kıvrılak gidiyor dedi, bunun için su girme ve dolayısıyla plastik kablonun zaman içinde yırtılma ihtimali var dedi, onun için çağırmışlar diye de bir yorum yapmıştı. Yani el freni kablosunun arabaya yerleştirme hatası var dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem1971

    Yeni aldığımda bir çağırdılar; o da el freni kablosu için. Başka bir çağırma gelmedi. El freni kablosunun kontolü yapıldı. Bunu motorcu olan arkadaşa söylemiştim, bakmıştı, tekerleğin yanında yukarı doğru kıvrılak gidiyor dedi, bunun için su girme ve dolayısıyla plastik kablonun zaman içinde yırtılma ihtimali var dedi, onun için çağırmışlar diye de bir yorum yapmıştı. Yani el freni kablosunun arabaya yerleştirme hatası var dedi.

    yangın çıkaracak kadar büyük bir arızaymış,liste uzun daha neler var neler tam 8 sayfa ..
  • Bizim araci da cagirdilar. 2 sebepten dolayi. (Onceki mesajimda ekran goruntusu var mektubun). Serviste 1 saatte baktilar ve sorun yok dediler. Bu sekilde kullaniyoruz suan. Siz de servis sonucunu yazabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Eskişehirden Emre ben. 2012 Mokka 1.4 cosmo awd aracımı sıfır aldım hala kullanıyorum.Bir sorun yaşıyorum. Aracı çalışıtırdığımda AFL far yükseklik ayarı arızası alıyorum ve uzun farlar çalışmıyor onun dışında bir sorun yok. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı?
  • Enjoy aracı olan arkadaslar
    Uzun kisa far için ampul tavsiyeniz var mi?
    Led mi xenon mu?bunlara ne takilir?
    Birkac kucuk ampulu led ile degiştirdim kendim.tavan plaka vs...lambalarini...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyyah69 S kullanıcısına yanıt
    yaw bu saçma bir sonuç değilmi neden bu kadar tutarsız. geçen hafta bayramdan önce uzun yola çıktım tuzla-fethiye 781 km yol gittim yol bilgisayarı 4,8 litre 100 km ortalaması geröekte ise 5,9 litre :)
  • Cem1971 C kullanıcısına yanıt
    Cem bey, ben yakıt tüketiminde aynı sorunları yaşadım ekranın gösterdiğinden yaklaşık %20 fazla çıkıyor manuel hesaplama. opel türkiyeye yazdım servise gittim hep yuvarlak laflar o ön bilgi tam göstermez falan filan. ama bir çok marka araba kullandım hatta 2000 model pejo 406 dizel aracımız var o bile tam hatasız ölçüyor yeni sıfır araçları saymıyorum bile. bence bu arabaların yol bilgisayarları hatalı benimde güvenim yok sadece hatalı ölçse bari daha büyük sorunlara sebebiyet vermese. benim naçizane tavsiyem opel türkiyeye bunu yazılı oalrak bildirin.
  • seyyah69 S kullanıcısına yanıt
    Selamlar arkadaşım. daha önceki yorumlarımda bulabilirsin. bu aracın özellikle yakıt rangesi arızalı hiç bir zaman tutmuyor. en son bayramdan önceki hafta servise götürdüm bu durum için ordaki usta bana yanlış ölçtüğümü söyledi. ben depoyu tabanca atınca bırakıyorum ve göstergeyi sıfırlıyordum sonra birdaha mazot aldığımda aynı şeyi yapıp ortalama tüketime bakıyordum. neymiş öyle yanlış oluruş evet dedim yanlış olu ama range 5 gösteriyosa benim hesaplamam daha az olması lazım. sonra depo taşana kadar fulleyip göstergeleri öyle sıfırlayacakmışım. neyse o gün yazılımı güncellediler kalibrasyonlarını yaptılar aracı teslim aldım. ertesi gün tuzladan fethiyeye yola çıktım. ustanın dediği gibi gırtlaktan taşana kadar depoyu doldurdum göstergeleri sıfırladım. 781 km yol gittim ortalama 90 km hız ortalaması yakalamışım bu km içinde. yakıt göstergesi aracın 4,8 litre 100 km ortalama gösteriyordu aynı şekilde depoyu doldurdum ve aldığı litreyi km'ye oranladığımda 5,9 litre 100 km ortalama yakıt tüketimi buldum buda %20 fark gösteriyor. bu güne kadar hiç %10'un yakınına yaklaşamadı. yalnız bu konu ile ilgili şu anettodumuda eklemek istiyorum bundan önceki aracım 2012 1,4 turbo 4*4 opel mokka idi onda tam tutuyordu desem size:)
    bence bu konu hakkında benim açılmış bir dosyam var sizede tavsiyem opel türkiye üzerinden şikayetinizi bildirin yoksa serrvislere göre herşey normal.




  • mat hoca M kullanıcısına yanıt
    Bende aslında degistirmeyi dusunuyorum ama bir yandanda birsey olur diye cekiniyorum.
    Gunduz farını sarı renk, Degistirip led takmak istiyorum .Cosmolarda galiba gunduz ledi var.
    Xenon mokkaya uygun takanlar var reklamini yapıyorlar oldukca guzel gozukuyor tanıtımında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TANER1905 T kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce yazdım ama ilgilenilmiyor, telefon ettim, yazma da değil, arabam eksik donanımlı teslim edildi diye, hiç oralı olmadılar, bayinin sorunu dediler. Bir tane hediye büyük opel logolu şemsiye gönderdiler, o kadar... Bu Opel Halkla İlişkiler Müdürü oraya nasıl müdür olmuş anlamış değilim. Bunun dışında esas zararım karşılanmadı. Üstelik arabanın arka difizörü değişmiş bana teslim edilmeden ve benim hiç haberim yok, bunu 1 sene sonra "My Opel"den öğreniyorum, yani kişisel opel hesabımdan, servis bilgilerinden, geç işlemişler bu bilgiyi, mecburen işlemişler, faturalı ya, göstermek zorunda, kayıt altına almışlar.

    Yani bıkmışım zaten, bir daha Opel almam olur biter; gerçekten de almayacağım. Duysunlar buradan takip ediyorlarsa ama hiç takip ettiklerini zannetmiyorum. Daha önce 2 opel almışım ve bu üçüncü, hem de arka arkaya...

    Göstergeler kesin arızalı, yazılım sorunu falan olabilir. Yanlış gösteriyorlar, zaten çok basit göstergeler. Hiç çalışılmamış olduğu belli oluyor, çalakalem koymuşlar arabaya... Boya mesela, çok çabuk çiziliyor, anında çiziliyor, ıslak bezle silin çiziliyor, o kadar narin...

    Tekrar edeyim duysunlar: Şu ân itibariyle bu arabayı motoru, AFL+ far sistemi ve yüksek hızda yol tutuşu için kullanıyorum; yolu da tutsun artık, çünkü süspansiyonlar manyak sert, önler bir dereceye kadar ama arkalar güm güm...




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.