Şimdi Ara

Opel Meriva mı Scenicmi(acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerden acil olarak tecrübelerinize dayanarak bilgi talebinde bulunuyorum.

Otomotik araç almam gerekiyor arada kaldım.

Meriva 1.6 Easytonic LPG'li 2007 model tavsiye edersiniz ? Yoksa
    Scenic 1.6 Otomotik LPG'li 2007 model mi tavsiye edersiniz ?

Meriva 24000 bin TL, Scenic 28000 bin TL Kmler aynı.

Çok arada kaldım arkadaşlar hangisi sizce sorunsuzca beni götürür ve lpgde ve güçte iyidir.

Şimdiden görüş beyan eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

• fiyatından ve şeklinden dolayı meriva
  • Opel de Meriva ve benzeri araçlarda sınıf kayması var,bunu belirterek gireyim lafa...Meriva gözümde Small MPV sınıfında geçmekte olup B segmenti araçlardan az biraz kalitelidir.C segmenti kalitesini yakalayabilmiş değil.Scenic'in rakibi C-max,Zafira,Touran gibi araçlardır.Meriva ne Scenic ne C-max ne de Touran kadar geniş ve kaliteli bir araba.Tavsiyem şu durumda Scenic fakat bu sınıfta bir seçim yapacak olsam TDCI C-max alırdım kesinlikle.LPG'li araba bakım ister her zaman...Üstelik yeterince ağır olan bu araçları 1.6 benzinli araçların torku aynı hacimde bir dizelinki kadar taşıyamaz.

Ekleme:Otomatik oldukları şimdi dikkatimi çekti,sanırım C-max'i bu sebeple elediniz.Easytronic sorunlu ve konforsuz bir şanzıman.Scenic'te tam otomatik şanzıman olması lazım.Performansı biraz törpülese de konforlu şanzımandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 22 Haziran 2011; 11:26:56 >
  • Evet üstadım fazla fiyat yukarı çıkamadıgımız için ve otomotik araç almak gerektiği için mecburen bu iki araç arasında kaldım.Başka bu segmentte geniş otomotik araç bulmak zor.
    Çok baktım scenicten başka bulamadım.
    115 Beygir diyorlar ama umarım çok hanta bir araba degildir scenic
  • Manuel 115'lik Megane kullandım,yeterince seri bir araç fakat Scenic hem biraz ağır olmalı hem de otomatik vites aracın performansını az biraz törpüler bu sebeple büyük beklentiniz olmasın.Yeter ama iyi yürür de denemez.
  • Meriva yerine Zafira düşünebilirsiniz
  • Zafira çok para ona gücüm yetmiyor.

Hangisi daha güçlü ve daha az yakar lpgda önemli buda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    palio mu skoda felicia mı ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam meriva 105 scenic 115 beygir ancak ikisinin de hızlanması 14.3 sn..
    Yani performans beklemeyin bu arabalardan.
    Son hız olarak scenic 175 meriva 181 km/h..
    Yani üst hızlarda meriva daha iyidir.

scenic in yakıt tüketimi : 10.9/6.3/8.0 l
    meriva nın ki:
    Şehir içi yakıt tüketimi : 8.9 lt Şehir dışı yakıt tüketimi : 5.4 lt Karma yakıt tüketimi : 6.7 lt
    yani yakıt tüketiminde meriva baya önde..
    easytronic zaten yakıt tüketim odaklı şanzımandır, konforsuzdur.
    scenic in şanzımanı ise tam otomatiktir çok yakar ama daha konforludur..
    ikisi de performansı törpüler..
    scenic bir üst sınıftır biraz daha geniştir..hayırlı olsun

edit: lpg hakkında bilgim yok ancak yakıt tüketimi orantılı olarak değişecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frk96 -- 22 Haziran 2011; 12:40:32 >

• Ya karar vermek ne kadar zor iş gerçekten :)
    115 Beygir araba bile performans sunmuyorsa halimiz duman bizim desenize :))
    90 Beygirlik dizel Linea var bend valla onun kadar gitmeyecek desenize:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: istceko

Ya karar vermek ne kadar zor iş gerçekten :)
    115 Beygir araba bile performans sunmuyorsa halimiz duman bizim desenize :))
    90 Beygirlik dizel Linea var bend valla onun kadar gitmeyecek desenize:)

evet hocam linea 13.8 sn
  • abi ozaman almaya degmez bu öküz arabasımı 90 beygir dizel arabadan nasıl daha yavaş olur imkansız bu mantıken.

115 Beygir benzinli araç bence garip birşey var bu işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istceko

abi ozaman almaya degmez bu öküz arabasımı 90 beygir dizel arabadan nasıl daha yavaş olur imkansız bu mantıken.

115 Beygir benzinli araç bence garip birşey var bu işte.

çok ağırlar hocam bunlar..düz vites düşünseniz hadi neyse de otomatik de eklenince çok güçsüzleşiyorlar..Yakıtı içmeleri de cabası (scenic)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.