Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba ... 2005 enjoy triptonic meriva sahibiyim bugun arac ici ugultudan dolayi sanayi ye gittim arka iki lastik bilyeleri degisti sol amortisör degisti on iki amortisör degisti sag rotil ve iki tabla degisti toplam maliyet 1115 tl bilgisi olan lar fiyat nasil fazla mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sukrudagdemir S kullanıcısına yanıt
    Amortosorler 130-170 tl arasi degsyor, rot baslari tanesi 30-50 civari alt tablalari keske elletmeseydiniz bende 2 yil evel degsttirdim sonra ogrendimki opellerde alt tabla dedikleri kolay kolay bozulmazmis...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lütfen yardım!!
    Benim meriva da 2004 model 1.6 16 v. Tiptronic.Dünden beri aracı frene basıp çalıştırıyordu N. de. sonrasında vitesi A ya alıyorum.auagimi frenden çekince araba eskiden hafif ivme kazanırdı.şimdi gaz veriyorum yine gitmiyor.A harf i yanıp sönuyor.tekrar frene basıp geri vitese takip sonrasinda A ta atınca ilerliyor.bunlar yaparken tak tak ses çıkıyor.durmaya yakın da araba titriyor.Aracımi çok severek ve nazik kullanıyorum ama ne oluyor anlayamadım:(

• sezaiarican S kullanıcısına yanıt
    Fren müşüründen olabilir. Müşür bozuksa ayağınız halen frende gibi algılıyor araç. Ayrıca Frene tam basılmazsa da A yanıp söner.
  • arkadaşlar opel meriva aracımın kapı kolu kırık sıfırı komple döşeme değiştiği için 600 tl civarı bulunduğum yerde çıkmasını da bulamadım elektrikçinin biri kaportacı tavsiye etti plastik kaynak yaptır diyor daha önce plastik kaynak yaptıran oldumu aranızda sağlam olmaz gibi geliyor bana devamlı kullandığımız sol ön kapı olduğu için veya başka bir önerisi olan varmı çıkma bulabileceğim yer tavsiyeside olabilir

• karmates K kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim karmates.bu işin baskı balatayla bi ilgisi olabilir mi acaba.çünkü geçişlerde tak tak vuruyor.

• sezaiarican S kullanıcısına yanıt
    Benim aracın 1 den 2 ye ilk geçişleri biraz sert. Ben normal karşılıyorum Baskı balata bitik ise 1-2 geçişini
    yapamaz ve yüksek devirde gitmeye devam eder diye düşünüyorum ayrıca el freni çekili iken kalkış yaptığınızda
    aracın tepkisi baskı balatanın durumu hakkında bilgi verir. Yine de iyi bir ustaya gösterirseniz daha
    net bilgiler alabilirsiniz.
  • karmates K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ,çok sağolun...

• maslan7 kullanıcısına yanıt
    Hocam sahibinden.comda cikma meriva parcalari mevcut telefonla ulasip cikmasini taktirmanizi tavsye ederim..

• Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    sahibinden de baktım bulamadım hocam varsa bildiğin link yazarsan sevinirim
  • herkese merhaba benide aranıza katabilirsiniz bende bu hafta merivacı oldum 2005 model 1,6 enjoy easytronic 90,000 km.

size birkaç sorum olucaktı hararet motor ısındığı zaman sıkışık trafikte 100 e yaklaşıyor bu normalmi. birde ışıklarda falan vitesi boşa almamız gerekiyormu yoksa autoda durması bir problem yaratırmı. son olarakta bu direksiyonda tıkırtı olayını nasıl çözeriz. çözmessek bana bir problem yaratırmı. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • 1.Opel hararet sever 100 derece normal.
    2.Vitesi boşa almanız gerekmez.
    3.Tıkırtının sebebini bulmalısınız. EPS ise iş zor biraz.
  • yardımınız için teşekkür ederim.
  • rica ederim.
  • lastgetup kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Benim hararete baktım bugün. 90'ı hafif geçince fanı açıyor. Sizdeki 100 normal değil. Müşürü kontrol ettirin bence.
    Durduğunuzda vitesi boşa almanıza gerek yok. Frene sağlam basın yeter.

Mafsal vidası yeterince sıkı ise Direksiyonda 2 türlü ses olabilir :

1.Düşük hızda bozuk yollarda giderken gelen ses tıkırtı

Bu direksiyon kutusu ile alakalıdır. Kutuya revizon yapılabilir (150 TL Revizyon + 100 TL İşçilik) veya Sismak marka sıfır kutu takabilirsiniz.(250 + 100).

2. Yüksek hızda giderken direksiyon göbeğinden gelen ses.

Bu servo motorun içindeki freze dişlisinin yuvasındaki boşluktan kaynaklanıyor. Yuvadaki gress, sıvı conta kuruduğu için bu boşluk
    zamanla oluşuyor.Elinizi yatkın ise 8 numara anahtar ile motoru söküp yuvayı gress doldurup yağlarsanız (veya sıvı conta önerenler var Victor Reinz)
    ses kesilir.

Yabancı bir videoda bu anlatılmış:
    MRCyoutube
    EPS Opel / Vauxhall / Chevrolet Meriva A smarowanie
    https://www.youtube.com/watch?v=OMUucu3h3Ec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmates -- 16 Temmuz 2015; 19:13:09 >

• lastgetup kullanıcısına yanıt
    Hocam o tikirtiti ben cok arastirdim sesi yapan parca eps motorunun icinde plastik parca var bu parcanin cikarilip tornacida pirincten yapiyolar ve o ses komple kesiliyor nette bak bulursun izmirde bi.ozel servs bu sekilde yapiyor.. Ben Samsundayim adamlara anlattim mal mal yuzume baktilar yaptiramadim..

• slm arkadaşlar. 2004 meriva essentia aldım. araca hiç tüp taktırılmamış. tüp taktırmayı düşünüyorum. Hangi tüp daha uyumlu olur ? paraya kıyıp AKL yerine BRC taktırmanın anlamı olur mu? bir de tüp taktıran arkadaşlar simit tüp mü yoksa normal tüp mü taktırmak gerekir ?
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Meriva için Bagaj havuzu önerisi olanlar varmı?
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    evet benim sorunum ilki. yavaş giderken özellikle taş yolda tıkır tıkır ses geliyor direksiyondan düz yolda problem yok. bu arada hararetide izledim bir süre 90 nı biraz geçince fan devreye giriyor 95 te falan kalıyor. sonra trafik rahatlayınca düşüyor hemde ne düşme geçen gün yokuş aşağı bir yolda 50 nin altına düştü :)
  • DASADAROW D kullanıcısına yanıt
    Hocam Akl de olur tupden ziyade takan kisi onemlidir.Benim aracta aldesa marka lpg var 4 yildir hic sorun yok hatta ayar ble yaptirmiyorum..Simit tupu tavsye ederm bagaj tek cocuklu aileye epeyce yetiyor..

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.