Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende araç arayışındayım yüksek sürüş pozisyonu olması nedeni ike crossover tarzı düşünüyordum ama ya donanımı zayıf ya içi dar yada malzeme kalitesi düşük gelmesi, gibi nedenlerle çok içime sinen bir model olmadı.Aklıma yeni meriva geldi.Gidip incelemedim henüz ama içi geniş ve malzeme kaliteli görünüyor bir de cam tavanlı olursa bana göre çok güzel göründü.Yüksekse bununda yüksekliği crossoverler kadar ve daha geniş iç hacmi var.Otomatik olacak,tüketim felaket görünüyor(9,5) ama çok km yapılmayacağı için bunu gözardı edebilirm diye düşünüyorum en olmadı lpg taktırırım bir süre sonra.Benim sormak istediğim gördüğüm kadarı ile çok tutulan bir model değil bu nedenle yedek parça temininde sorun olur mu ve parça ücretleri yüksek midir?Bakım ücretleri aşağı yukarı nedir?2.elde çok değer kaybeder mi?Ses yalıtımı nasıldır?Sürüş,kalite,sorunsuzluk ve konfor olarak tavsiye eder misiniz?enjoy 64,cosmo 70 bin Tl.Bu fiyata 500l,captur,juke ,scross var ama yukarıda saydığım nedenlerle çok içime sinmediler.Sizce bu araçlara göre daha mı iyidir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• valla hocam ben de meriva düşünüyordum da bulabilene aşk olsun 2. eli de çok yok değer kaybı olur
  • Pendo P kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisin saydgniz araclsrdan cok cok kalitelidir.sifir km yerine 2,el bakin derim bende eski kasasi var cok memnunnm yagvbakimi 150 tl vevyedek parca sikintisi yok cunku ulkemizde satisivdevam eden arac.Temiz 2,el alin sizivuzmez korkmsyin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blyss B kullanıcısına yanıt
    Hocam nye yok ki hervyerde var😁 6 ayda hemen satmam binrrm dyosan alcaksin yuksekvsaglm dir almanyadaki arastirmsya gore opelin en sorunsuz aracidir..

• Selamlar
    meriva b 1.7 dt 30.000 km de aracım var
    serviste 4.sene sonunda triger değişimi olacağı söylendi triger değiştiren arkadaş var mı acaba forumda maliyet ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertsen54 -- 10 Nisan 2015; 21:24:36 >
  • mertsen54 M kullanıcısına yanıt
    Hocam iscilik dahil 500 u gecmicektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dural8262

Hocam iscilik dahil 500 u gecmicektir..

valla arkadaşım serviste 1500 tl falan tutar dediler afalladım biraz.özel servise gitmenin zamanı gelmiş teşekkür ederim cevabın için..
  • Pendo P kullanıcısına yanıt
    Dostum 2011(yenikasa) 1.7 dizel otomatik sahibiyim,aracımı 32 bindeyken 42bintl ye aldım(cosmo) suan 44-45 gibi bir piyasasi oldugunu dusunuyorum,yani ikinci el alinca deger kaybi pek mumkun olmuyor
    Aracim suan 71 binde,rutin bakimlari disinda hicbir sikintim olmadi
    Standart bakim maliyetimde 160 tl(yag,hava filtresi,mazot filtresi,polen filtresi vs)
    Sifira gore Aradaki farkta cebinizde kalir

• Opel Meriva 1.6 Essentia (26.000TL)

LPG yeni taktirilmis olup henüz ruhasata işlenmemiştir ( işleme için fatura hazır olup alan kişi adına kesilecektir muayene ücreti bana aittir.) .Pazarlıksız....
    Araç hem otomatik hem troptonik dır.
    Ayrıca Essentiya modellerinde olmayan koldan kumandalar , CD çalar, park sensoru mevcut araç içi dışı pırıl pırıl dır.

Ne dersiniz bunu alayım mı yarın? Acil yoruma ihtiyacım var.
  • necipamir kullanıcısına yanıt
    Hocam model ve km bildirseydiniz?Boya ve degisen varmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam model ve km bildirseydiniz?Boya ve degisen varmi?

vazgeçtim ondan boşver. 2005 model 26 bin civarında, 150 bin km civarındaydı.
    teşekkür ederim.
  • necipamir kullanıcısına yanıt
    Hocam egerki dusunurseniz,enjoy veya cozmo paket bakin saglam arabadir korkmayin,tavsye ederim parasina gore cok saglam

• merhaba arkadaşlar bir ay kadar önce 2004 model bir meriva alarak aranıza katıldım araç uzun zamandır tüplü olmasından dolayı bir miktar yağ eksiltmesi var bundan dolayı götürdüğüm özel opel servisindeki usta mobil in 10W 60 yağını kullanmamı önerdi ben bu konularda biraz daha temkinli olduğumdan başka bir opel servisine de danıştım internet de de araştırdım tam yağ almak için gittiğim de yağ satışını yapan usta bu yağın opel ve fort araçlarda motor soğukken çalıştrmada sibop sesi yaptığını ve sibopa zarar verdiğini söyledi acaba aranızda aracına MOBİL 10W 60 yağ kullanan var mı? var ise görüşlerini alabilirmiyim
  • 5 30 kullandim yag cok eksiltiyordu,10 40 ile azaldi ama sinra 10 60 denedigimde hic eksiltmedi.lpg ile motor sicakligi artiyor ve cabuk buharlasiyor, 10 60 ise spor rabalar icin yuksek isida yaglama ozelligini yitirmiyor. Yaz aylarinda kullan bisey olmaz,soguk havada iyi yaglama yapmaz ilk motor baslatilinca diye onu diyorlar. opeller boyle yag eksiltir,öngögus sicak havada gicirti yapar,direksiyon kutusu tikirdar zarari yok bunlarin. vw polo gti vardi o da aynisiydi,arabada yag olsun isik yanarsa ekle gec bisey oldugu yok, 2001den beri opellerim oldu ahlaki boyle,rektefeye varana kadar cikma notor sandik motor buna uyumlu motor,hurdacida pertcide eski yeni nesil astradan, corsadan,zafiradan heryerde dolu, opel merivanin alman,turk,cin mali parcasi var dert etme

• arkadaşlar öncelikle merhaba.(2006 meriva enjoy)

buraya hep üye olmak istedim ama bir türlü fırsat bulup üye olamamıştım. en sonunda aranıza katıldım gecte olsa.
    9 yıl meriva kullanan birisi olarak bende bişeyler karalayım dedim
    opelin kalitesi kesinlikle tartışılmaz orada okey de o motor tam bir facia. hemde 1350 kg bir arac. şehir içinde ağır hantal resmen kamyon.ışıklarda ise tır....

yaşadığım sorunlara gelince: öncelikle egere valfi 2 kez yolda biraktı. daha sonra gaz kelebek boğazı yüzünsden serviste 2 gün geçirdi. bir zaman sonra hortum patladı. sonra yine. sonra yine. dedim neden oluyor bu ne biçim iş? aga dedi,ler bu aracı fazla sıkıştırmıycan !! sıkıştırırsan sorunun bitmez. ! yani genc iseniz ve kız arkadaşınızı bekletmek istemiyorsanız çuvallarsınız. tabi merivada sorun bitmez. o bildiğiniz direksiyon tıkırtı burcu dedikleri lanet olası şey çıktı. servise sordum büyük para dediler. bende sizin gibi titizim çıkırtı tıkırtı istemem arabamda.. napçaz dedim ustaya ? dedi müziğin sesini fazla açıcan :)
    yaw böyle şey olurmu kardeşim dedim? koskoca opel nasıl böyle parça takar bu araca? araştırmalarım sonucunda bu parçanın bütün bir seride yaptığını duyunca pek umursamamaya başladım.
    -hatta bir gün tekirdag sahilde geziyorum biri yaklaştı yanıma dedim kapkaççı mıdır nedir_?
    abi mrb dedi: ben bilmem kim !abi bisey sorcam aynı araba bizde de var direksiyondan çıkır çıkır sesler geliyor sende de varmı dedi maalesef var dedim yani çok komik oldu bunu bizzat yaşadım. çocukla tanıştık anlattık biraz vs.

ve dün arabayı sattık üzerimden büyük bir yük kalktı. insanın babası inatçı olmasın çok zor gerçekten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyyyyy -- 21 Mayıs 2015; 13:44:18 >

• MERİVA DEBRİYAJ baskı / balata internette bir ilk

slm arkadaşlar 2004 meriva 1.6 16v aracın debriyaj baskı balata sını değiştik.

biz komple söktük 6 , 7 saat sürdü . aracın her yerini ögremdim desem yeridir. Bence basit ve güzel bi motor komplike değil .

Bu araçlarda hidrolik debrija oldugundan bittiğini anlamanız çok zor gerçekten değiştikten sonra pedal cok sertti çok yumusadı . bitik debriyajda araç otomatik vites gibi oluyor bırakıyorsun kendi kendine gidiyor hatta hafif yokuş bile cıka biliyordu şimdi araç şaha kalkıyor çok sık stop ettiriyorsunuz :)

parça bulmak tam bir kaos herkez orjinal diyor baskı balatada sorun yok ama bilyada cok çeşit var 100tl yede 180 tl yede bilya balata fiyatıyla aynı .

umarım değişeceklere faydası olur bu aracın görseli cok az .

• Meriva marj motoru

arkadaşlar debriyajı değişirken inceleme fırsatı buldum marj motoru gerçekten çok zor yerde inş arıza çıkarmaz .
  • Meriva şanzıman yağ tıpası

Aks ları sökünce bir miktar yağ eksilti ve bu yağ takviyesini bu vidadan yaptık
  • Meriva direksiyon kutusu

Bu direksiyon kutusunu inceledim bence ses yapması çok normal çünkü çok fazla mavsal var hareket birkaç noktadan eğilip bükülüyor . Ufak bi yağlama operasyonu sesi kesicektir

cok ta basit bir sistemi var ama sökmesi cok zor :)
    hidrolik değil tamamı elektrikli

• Meriva triger seti değişimi

Bu da sökmesi cokzor olan bi işti motorun sol kulanı söktük üsütndeki plastik koruyucu söktükden sonra avare dişli bilya söküp cıkara bilirsizi.

kayısı değişiyorsanız bilyayıda kesin değişin

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.