Şimdi Ara

Opel İnsignia 1.4 Turbo VS Honda Accord 2.0 Executive VS Bmw 3.16i

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) 2012 model Opel İnsiginia 1.4t edition elegance+stil paket+18"jant+beyaz renk...
    (0-100km:10.9sn Ort tüketim:5.2lt)

2) 2009-2011 model Honda Accord 2.0 Executive+beyaz yada siyah renk(tercihen lpgli)
    (0-100km:11sn Ort Tüketim:7.3lt)

3) 2011 model BMW 3.16i+beyaz renk (tercihen lpgli)
    (0-100km:13.4sn Ort.Tüketim:7.9lt)

D sınıfı bir araçla C sınıfı bir araç çok fazla kıyaslanmaz biliyorum ama limitim 50-65bin tl arasında olduğu için en çok arasında kaldığım araçlar bunlar.Başlarda sadece İnsignia ve Accord düşünüyordum ancak forumunuzda yaşımın genç olması nedeniyle D sınıfı düşünmem biraz abes karşılandı.Bunun üzerine araştırdım ve bu fiyat aralığında BMW 3.16i yi buldum.Fabrika verileri her ne kadar beni hayal kırıklığına uğratsada yine de BMW deyip almak sizce doğru mudur?Bir çoğunuz biraz daha düşük modelli olsun 3.20d olsun diyecektir ancak alacağım araç 2010 modelin altına çok düşsün istemiyorum zaten aynı modelde 3.20 d leri almak içinde 80 bin tl yi gözden çıkarmak lazım.Limitimi fazlasıyla aşıyor.Bu konuda sizin öneriniz ne olur özellikle BMW kullananlardan cevap bekliyorum.Teşekkürler..

• O değilde bunların hepsi D sınıfı değil mi?

Hangisi C sınıfı?

Accord vergi vs. uğraşmayın fazla km yapmayacaksanız İnsignia alın derim hem yaşınıza uygun kaçar.

BMW alınacaksa temiz olmasına,ilk sahibinden olmasına mümkünse bakın derim.Birde lpgli almayın mümkünse.Benzinli alıp lpg taktırın derim.

Yakıt önemli ki lpg diyorsunuz bende İnsignia işine girmeyin.Yakıutta üzer sizi.

Şu an en mantıklısı Accord bakamk gibi geldi bana.

Birde 2.0cdti insginia bakılabilir.
  • Benim için önce motor sonra ekonomi gelir.. Bildiğim kadarıyla İnsignia'ya da LPG takılabiliyor. Accord ekonomi açısından çok kaybediyor, illa Accord alacak olsaydım 2.4 alır paşa paşa binerdim. 2.0 atmosferik motor harikalar yaratmıyor. Bu yüzden bunların arasından İnsignia'yı tercih ederdim. Benzinde bineceksen de yazılımla Accord'ları yersin zaten. LPG ile de olur tabi..
  • Hocam ben hep "kalite öncelikli olsun, motor çok önemli değil. yarışa girmiyoruz nasılsa" mantığı ile düşünürdüm. çok da kaliteli olan 1.6 a3 ü satıp 1.4 tsi leon aldıktan sonra da aynı şekilde düşündüm. ama yaklaşık 9 aydır kullandıktan sonra, ki 10.000 km yi geçtim, motorun da kalite kadar önemli olduğunu düşünmeye başladım. öyle ışıklarda milletle kapışma felan değil olay,yanlış anlaşılmasın, ama dağları tepeleri aşması olsun, araba sollaması olsun, klimayı açması olsun, kalabalık ve yüklü şekilde yolculuk yapması olsun, güncel motorlar büyük nimet. özelikle bazı zamanlarda arabanın atak olması ilaç gibi oluyor (ilerden hemen sağa / sola dönmeniz gerektiğinde, sizi sıkıştıran terbiyesiz ticarilerden sıyrılmak gerektiğinde) ve tabi ki az yakması var.. düşük devirde yüksek tork ve beygir ile yolculuk yapmak büyük konfor. o yüzden bence turbolu motorlara öncelik verin. şu tabloda da (her ne kadar opeller motorların hakkını veremese de, ağırlıktır, aktarmadır bilemem) opel bir adım önde. Ama bu alternatiflerden çok uzaklaşmadan, eğer hacim sizin için çok öncelik değilse: BMW 1.16 ların güncel motorlularına bakabilirsiniz. hem BMW kalitesi, hem de güçlü bir motor keyfi.

• accord güzeldirde yakıtı zorlayabilir,yerinizde olsam insigniya alırım.
    B16B (Type R)VTECFound in:1996–2000 JDM Civic Type R[EK9]JDM Displacement: 1,595 cc (97.3 cu in)Compression: 10.8:1Bore: 81 mm (3.2 in)Stroke: 77.4 mm (3.0 in)Rod/Stroke ratio: 1.84:1Power: 185 hp (138 kW) @ 8200 rpm Rev-limit: 9000 rpm Vtec angagement:6200 rpm EK9 TYPE-R 1.6LT 185 HP ATMOSFERİK''Eğer kanım ile yükselecekse Hz.Muhammed'in dini; durmayın kılıçlar doğrayın beni''. Fatih Sultan Mehmet Han
  • 316 i'nin hızlanma verisi otomatik şanzımanlısının verisi İnsignia'nın verisi isse manuel şanzımanlının verisi 316'nın manuel şanzımanlısının 0-100 ü 11.5 saniye.Bu arada yerinizde olsam 3-4 yaş daha yaşlı 35-40 k bandında bir 2.4 Accord alır arabaya biniyorum derdim.

Hayatta öyle seçimler yap ki; kazandığın şeyler,kaybettiklerine değsin!
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,BMW 3.16i hakkında bişeyler söylemek isteyen var mı??Artık yavaş yavaş kafamda İNSİGNİA fikri ağır basmaya başladı da
    Daha Fazla Göster
  • 3.16 e90 bende tamamen hayal kirikligi oldu.Motor sesi bildigimiz bmw motor sesi degil ve ciddi anlamda arac gitmiyor.Accord o paraya alabileceginiz en konforlu en zevkli araclardan biri.Accord da performans acisindan pek ic acici degil.Ama gorsel olarak ust seviyede.Sanirim en mantiklisi insignia olacaktir.1.6 turbosunu kullandim ozellikle turbo sesi cok guzel.Bana gore eksileri yakit ve dar kokpit...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Insignia ortalama 1600kg civarı bir araç. Ortalama tüketimi de 5.2lt falan zor görürsünüz. Benim şehir içi ortalamam genelde 8-8.5lt civarı oluyor ki dur kalkta 9-9.5 'a kadar çıktığı da oldu (Ankara). Uzun vadede 10lt üzeri hiç görmedim; ama o 5lt'ye aldanmayın, üzülürsünüz. Uzun yolda ise ortalama 110-120km/s hızla, rampaların makul olduğu yollarda, 6.5lt civarı yakar. 90-100 ile gitmeye katlanabilirseniz, 5 litreler görülüyor.

- LPG istiyorsanız, kaliteli bir kit için parayı gözden çıkarıp, LPG 'de 3500-4000 devirin üzerini zorlamayıp, gelecekte de supapları çelikleri ile değiştirmeyi göze alacaksınız.

- Alacaksanız yeni stil paketli alın (AFL+18'' jant); konfor odaklıysanız, yeni stil paketli almayın çünkü 45 yanak + sert amortisörler ile zıp zıp seyahat ediyorsunuz; ya da yine yeni stil paketli alıp 17'' orjinal jantı ile değiştirin (ben öyle yaptım).

- Geri geri yokuş yukarı da kalkıyorsanız, unutun bunu. Resmen yiyor balataları çünkü.

- Motorun kasayı kaldırmama gibi bir durumu yok, ancak uzun yolda %8+ 'lik rampalarda 6. vitesten 5'e düşmek gerekiyor bu da 6. vitesin çok uzun olmasından dolayı (2500-3000 devir civarı ile girilirse düşmüyor ama o arada 130-140 'ı zorluyor oluyor araç)

- Bazı trimlerden yazın genleşme dolayısı ile ses geliyor, ancak çift taraflı bant ile hallediliyor.

- Servis bakımları 15bin için 550TL 30bin için ise biraz daha fazla.

Olumsuz yazdığıma bakmayın; ben yukardakilerden şikayetçi değilim, sadece almadan önce bilmeniz de fayda var. Malzeme kalitesi güzel, görünüşü sportif ve heybetli, koltukları rahat, yol tutuşu muhteşem, yalıtımı da sınıf standartlarındadır. Performans çekinceniz varsa ve yakıta kıyabilecekseniz, 1.6T 'de iyidir (şehir içinde 10lt üzerini gözden çıkarmak kaydı ile)

• Bu üçlü arasında tercihim insignia olur.

• 1.6 1880 h.p ler cok ysakıyoordu ama 1.4 u pek bılmıyorum Opel Opel olalı soyle doğru duzgun bır motor da cıkarmadakı adamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikoli88 -- 7 Nisan 2014; 0:31:49 >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.