Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
639.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben uno sayfasından justalion uno ile ilgili 5 tane blog yazmıştım uno sahibiyseniz mutlaka faydalanmışsınızdır...:) ancak şu an itibariyle artık 1.2i twinport essentia sahibiyim corsa ile ilgili henuz blog yazacak bilgim yok ancak yakıt tüketimi ile ilgili bu topic ilgimi çekti aranızda bu aracın yakıt tüketimi konusunda bilgisi olan var mı acaba ? saygılar....
  • selamlar, imzamdaki aracımı cuma günü teslim aldım. ve depoyu fulledim. şu anda 220 km yapmış durumdayım. ibre 3/4 ü çok çok az aşağısına indi. çok merak ediyorum ilk depomla kaç km yapacağımı şu anki değerlere göre 800 civarı yada biraz geçer gibi düşünüyorum. sonuçları paylaşacağım sizlerle.ama sanırım ilk kullanımlarda tüketim biraz daha fazla oluyor.
  • imzanı göremiyorum ama ibre lineer inmiyor. İlk çeyrekle gittiğin yolu 4le çarpıp menzıl bulman zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

    imzanı göremiyorum ama ibre lineer inmiyor. İlk çeyrekle gittiğin yolu 4le çarpıp menzıl bulman zor.


    aracım corsa 1.3 ecoflex 75 hp enjoy 111.yıl modeli. aslında ben de onu düşündüm yavaş yavaş inmiyor.belli aralıklarla birden iniyor sanırım. bakalım ne kadar gidicek.meraktayım.
  • ortalama bir depo ile sehir içi trafıkte 750-800 km yol yapıyorum..ilk aldıgımda bende heyecanlanmıstım kı depodaki ölçümü oyle yapmadıgını anladım..yarıya kadar acelesi olmadan ınıyor sonradan hızlanıyor ..ve ıbre genelde aracın yakıtına anlık tepkı vermıyor diyelım 100 km yol yaptınız aracı kapatırken kı ıbre ile ertesı gun arabayı calıştırıp baktıgınız ıbre arasında fark oluyor..yanı ıbre bıraz daha ınmıs oldgunu goruyorsunuz..ist gibi bir yerde ben 750-800 km yol yapıyrum..depo ort 135 tl ye doluyor 135/750=0,18 kurus yapıyor ki yogun trafıkte normal uzun yolda 1000 km yapılıyor(muş)..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reko

    ortalama bir depo ile sehir içi trafıkte 750-800 km yol yapıyorum..ilk aldıgımda bende heyecanlanmıstım kı depodaki ölçümü oyle yapmadıgını anladım..yarıya kadar acelesi olmadan ınıyor sonradan hızlanıyor ..ve ıbre genelde aracın yakıtına anlık tepkı vermıyor diyelım 100 km yol yaptınız aracı kapatırken kı ıbre ile ertesı gun arabayı calıştırıp baktıgınız ıbre arasında fark oluyor..yanı ıbre bıraz daha ınmıs oldgunu goruyorsunuz..ist gibi bir yerde ben 750-800 km yol yapıyrum..depo ort 135 tl ye doluyor 135/750=0,18 kurus yapıyor ki yogun trafıkte normal uzun yolda 1000 km yapılıyor(muş)..


    bu ibre olayını ben de farkettim.akşam bıraktıgım ile sabahki aynı olmuyor. belli aralıklarla indiriyor ibreyi sanırım...bakalım kaç km yapcak bizim düldül ilk deposuyla...




  • aracımıza hakaret etmeyelım lutfen..yolda birakır yoksa, arada bir konusup halını hatırını soralım..düldül dediğini duymasın yolda bırakır valla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reko

    aracımıza hakaret etmeyelım lutfen..yolda birakır yoksa, arada bir konusup halını hatırını soralım..düldül dediğini duymasın yolda bırakır valla..


    yok hakeret olmaz tabi kesinlikle..ben gayet memnunum...içimden düldül demek geldi sadece...aslında canavar... her sabah araca bindiğimde günaydın diyorum ;)
  • benim corsy 2005 model o günkü havama göre 90-100 km/h bazen yüksek hızda kullanırım. 4000-5000d/d arası vites değiştiriim. 340 km ile 22 litre yakıyor.yani100km de 6.5lt. bir kere ne kadar az yaktığını hesaplamak için 80km sabit hızda gittim.100 kmde 4.4 lt yaktı ama 80 ile gitmek tam bir işkence kesinlikle tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumland -- 22 Eylül 2010; 23:25:57 >
  • arkadaslar selam aracım yenı 800 ı devırdı otomatık 90 bg corsa
    aldıgımdan berı her alısta km tutar lıtre km bılgısı yazıyorum

    ornek olarak
    04-09-2010 da opetten 6301 km de iken 107 tl lık yakıt aldım lıtresı 3.01 tl den
    12-09-2010 da opetten 7291 km de iken 109 tl lık yakıt aldım litresi 3.01 tl den

    7291-6301 = 990 km

    109 tl \ 990 km = 0.110 gıbı bır deger buldum acaba hesap dogrumudur

    km de 11 kurusmu yakıyor yanı benmı yanılıyorum

    baska hesap yolu var mı acaba sonucta depo hıc bıtmıyor

    bırde pompada tabanca atunca bıraktırıyorum devam ettırmem

    herkese tesekkurler
  • kımseden yorum yok mu arkadaslar

    nasıl hesaplıyorsunuz
  • 2010 Eco Flex 1.3 Cdti 75 hp arabam 6000'i yeni devirdi. Yol bilgisayarımın gösterdiği veriye göre 100 km'de 4.9 litre yakıyor aracım. Bu da euro dizel 3.07 şuan x 4.9 = 15.04 TL bu da 15 kuruş demek. Aracımı her defasında fullleyip yaptığım hesabımla gayet uyuşuyor. Genelde uzun yol kullanmama rağmen güzergahımda (Samsun-Havza) bulunan rampaların yakıt tüketimini normal hesaplanan uzun yoldan biraz daha yukarı çektiğini tahmin ediyorum. Zaten bunu rampalardaki anlık tüketimde 8-9 litre civarını görerek tespit etmek mümkün. Onun dışında düz bi uzun yolda ankara-samsun dönüşü 13 kuruşu bile gördüm 400 km yolda. Düşük yakıt tüketimi için önerim ani hızlanmalardan kaçınmak gazı yavaşça yedirmek ve bol bol hız sabitleyicisini kullanmanız çünkü ayağınızı sabit gazda tutmaya çalışırkenki yakıt tüketimiyle hız sabitleyicinin sabitlemesiyle olan yakıt tüketimi yine anlık tüketim grafiğinde net bir şekilde belli oluyor (özellikle düz yollarda). Tüketim için 90-110'la gitmeniz aranızda aracınız düz bi yolda sabit giderse çok bir fark yok. Düz yolda 90'la giderken 3-3,5 litreyi geçmiyor tüketim (Fabrika verisi ş.dışı 3,7). Aynı dönemde araç aldığımız arkadaşım 90 hp'lik 3000 km'deki Astrasıyla şu ana kadar 6,3 lt tüketim yakaladı ki daha güçlü fakat aynı hacimdeki bir motora göre oldukça fazla bir fark olduğunu düşünüyorum. Menzil konusunda ise full depodan sonra ışık yanana kadar en fazla 830 km en az 675 km yaptım şimdiye kadar. Mazotu öncelikle opet olmazsa shell'den alıyorum. 90hp yerine 75lik 111.yıl paketini şiddetle öneririm. Konfor, güvenlik ve ekonomi bir arada bir model. Gayet iyi bir ekonomi motoruna sahip olduğumu düşünüyorum ve corsa'yı tercih ettiğim için çok memnunum. Kasasını beğenen olursa bu segmentte C3'ü de çok güzel buluyorum ama öncelik gene Corsa tabi ki ;) Corsa'cılara saygılar sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo3355 -- 5 Ekim 2010; 21:05:46 >




  • gecen cumartesi çanakkeye gittim.keşan üzerinde yaklasık 325 km ist içide 25 km benim vardı toplamda yaklasık 350 km çanakkale içide yaklasık 150 km gezdik donuste 350 km toplamda 800 km lık yol yaptık ve 1 depodan fazla 150 tl lık yakıt harcadık..bunda giderken ve gelırken yaptıgımız yüksek hızın etkisi çok..yaklasık 30-35 dakıka 120-130 km ortalama ıle gıttık..şunu ekleyeyim dizelde olsa yüksek hızlarda 120 ve üstünde anlık tüketim 7-8 km ye çıkıyor..birde bizim gibi 75 bg araçlarda uzun yolda 6. vitese ihtiyaç oluyor..
  • haydi arkadaşlarrr hemen bu akşam yada yarın benzinliere neden mi ? çünkü soğukken benzin daha sıkı duruormuşşş ve daha hacim çok depoyaa akıyormuşşş :)))
  • Arkadaşlar başımdan geçen üzücü durumu hem sizlerle paylaşmak,hem de bu konuda siz değerli araç kullanıcılarını bilinçlendirmek için yazıyorum.

    Yeni aracımı 19 Ağustos da Hyundai Tuna bayisinden almıştım.

    Araca Tuna'nın hemen yanında E-5 yan yolda Kadıköy istikametine doğru Opet Benzin İstasyonu (Acar Petrol) var, oradan 100 tl. ye parolu kartımla Eurodizel yakıt aldım.100 km. ye kadar bir problem yoktu ondan sonra devir saatinin sol tarafında bir ışık yanıp sönmeye başladı,ben ilk başta pek önemsemedim, ama sonradan yana ışık sönmemeye başladı.3-4 gündür de İst. dışında olduğum için ilgilenmemiştim.

    Bugün İş yerime yakın olan Elmas Servisine gittim, belki kısa bir şeydir, hemen yapılır diye ümit ederken,oradaki elaman aracı makinaya bağlayıp,aracın mazotunun sulu olduğunu söyledi.Bana 280-300 tl. gibi bir rakam çıkardı.Aracın deposunu açtılar içinden mazot örneği aldılar,mazotun Eurodizele benzer bir tarafı yoktu tamamen limonata rengindeydi.Aracı toplattım,direk mazotu aldığım Opet (Acar Petrol) istasyonuna gittim.Yanımda götürdüğüm aracın deposundan alınmış sulu mazotu oradaki yetkiliye gösterdim.Karşılığında bir özür beklerken bi küfür yemediğim kaldı.Adam benim bu sulu mazotu oradan aldığıma inanmıyor,beni yalancılıkla suçluyor.En sonunda kamera kayıtlarını inceleyin dedim. 19/08 saat 15:13 bakın dedim.Anca o zaman benim o istasyondan aldığıma kani oldular.Bu seferde başladı nereden yan çizeriz diye iftiralara " ben senin bunun içine su koymadığını nereden bileyim, Tuna'nın sana bu arabayı sattığında içindeki mazot suluymuş gibi ipe sapa gelmez iftiralar sıralamaya başladı.Beni tanımadıkları belli, bunu yanlarıma bırakır mıyım hiç? Aradım Müş. Hiz. ni durumu anlattım:ama şunu öğrendim böyle durumlarda olayı sıca sıcağına halledeceksiniz.Müş.Hiz bekleyin,sıraya aldık,gibi yuvarlak laflar etmekte.Opetin gezici yakıt kalite kontrol birimi var.Onun gelmesi için bu gün tam 5 sefer M.H. aradım.Gelsin ki sulu mazot aracın deposundayken örneğini alsın,sonradan beni zor durumda bırakacak iddialarda bulunmasın.
    M.H. ile görüşürken komiğime giden şey; bana 1 litrelik 6 tane CAM şişe bulmamı, sulu mazotu bunlara koymamı istediler
    Yav bırakın CAM şişeyi ben burada pet şişeyi zor buluyorum,o kadar gerekliyse senin opet istasyonun versin bana dedim.Onlarda da yok ki.

    Oranın sahibi sonradan geldi efendi birine benziyor,o zamana kadar benimle muhatap olan oranın müdürü olan yeğeniymiş.
    Opetin hemen yanında Hyundai bayisi Hunko var.Oranın sahibi gösterdiğim örneğe inanmak istemedi ki aracı birde Hunko servisine göstermek istedi.aracı makinaya bağladılar,makina mazotta su var uyarısı verdi,Servis elemanı bunu tanıdığından kem kim etmeye başladı,sonra Mazot filitresini söktük içindeki mazotu bir şişeye boşalttık.Bir görmeliydiniz içindeki suyu.Öylece yağ gibi ama ağır kütle gibi şişenin dibinde bir parmak kalınlığında koyu renkli öylece duruyordu.Amcamın artık diyecek bir şeyi kalmadı,ben M.H. ile görüşürken sessizce sıvışıp gitti.Aracı hemen orada toplattım, adamlar şaşırdı.Aracı yaptıracağımı sanıyorlardı.

    Hemen Tuna ya geçtim.Aracın deposunu açtırdım, o sırada opetin gezici kalite kontrol elemanı da geldi.Örnek almak için 1 litrelik 6 tane cam şişeyi çıkardı, aracın deposundaki sulu mazottan örnekleri aldı.2 şişeyi bana bıraktı,diğer 4 şişeyi tahlil için aldı.
    Size 1 hafta içinde dönülür dedi.
    Benim aracım daha 346 km. de içindeki de ilk aldığım yakıt.
    Serviste Yakıt filitresini değiştirdim,aracın yakıt deposundaki sulu mazotu komple boşalttırdım, içine yeni yakıt koydurdum.Yeni yakıt alınırken de küçük bir anlaşmazlık oldu sanırım; ben Shelden alınsın dediğim halde elamanın gönderdiği kişi gidip yakıtı Opetten almasın mı Baktım opet fişi, "kardeş ben o yakıtı aracıma bir daha koymam,6 saattir bunların pisliği ile uğraşıyorum ben size opetin hemen arkasında Shel var oradan alın, gidin ne yaparsanız yapın,benim araca Shelden alın" dedim.Sonara gidip shelden aldılar artık.Ona para vermedim.İlk aldıkları yakıtı naptılar bilmiyorum.Bu bana 202 tl. + 50 lik yakıt 252 tl ye maal oldu.

    Siz siz olun Opetten yakıt alırken dikkatli olun derim.Ben opetin her zaman müşteri yanında olduğunu düşünürken böyle bir olayın başıma gelmesi bendeki opet fikrinin değişmesine sebep oldu.

    Bunlar olup bittikten sonra yaklaşık 1.5 ay sonra OPET in Müş.Hiz.den aradılar( bir hafta da belli olu demişlerdi 1.5 ay sonra aradılar).Nereden bir bahane uyduracaklarını bilemediler.Laboratuvar sonuçları depodaki sulu yakıtın opetin yakıtı olduğu ve sulu olduğu yönünde çıktığı için bahane olarak aracı satan bayinin sıfır aracı satarken deposundaki mazot suluymuş dediler baktılar olmuyor bu seferde aracın deposundan laboratuar için alına 6 litrelik yakıt örneklerinin konduğu cam şişelerin içinde su olduğunu iddia etti.Onlara dedim ki cam şişeleri sizin kalite kontrol elamanı getirdi, su mu yok içinde sıfır ambalajından çıkardı cam şişeleri( ben bunların başıma geleceğini bildiğim için bizzat kalite kontrol aracının gelip aracın deposundaki sulu yakıttan örnek almasını ısrarla istemiştim ) yukarıda 1.5 ay önce yazmıştım bunu.
    Sonra Müşteri hizmetlerindeki bayana dedim, ben 252 tl ile ne batarım ne çıkarım ama bu OPET in ayıbı olarak daima kalacak ve anılacaktır.
    Şimdi burada OPet belki şöyle düşündü.Sulu yakıtı kabul etsek Opet bayisinin (Opetin) sulu yakıt sattığını kabul etmiş olacakları için gerçeği red edelim, inkar edelim yoluna gidiyorlar.
    Ama bilmiyorlar ki bu gerçek onlara daha çok zarar verecek.Her platformda bunu dile getireceğim.

    Bununla ilgili şikayetvar.com a da yazdım.Yazmışken bir bakayım Opet hakkında sulu yakıt ile ilgili başka şikayetler varmı dedim.Birde ne göreyim 3-5 ay içinde 7-8 tane sulu yakıtla ilgili bir sürü şikayet,mağduriyet meydana gelmiş ve Opet hiç biriyle ilgilenmemiş.Hatta bir tane si yanlış hatırlamıyorsam balayına giderken yolda kalmış Opetten aldığı yakıttan dolayı.Ama o büyük diye geçinen OPET kendine toz kondurmamış yine.Onları okuduktan sonra yaşadıklarıma ve OPET e daha farklı bakar oldum.

    Artık bütün bunları okuduktan sonra araçlarına değer veren siz araç kullanıcıları gönül rahatlığı ile OPET ten yakıt alabilecek misiniz? Yada bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın mı diyeceksiniz ?




  • Öncelikle geçmiş olsun , gerçekten çok şanssız bir durummuş . Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demem kesinlikle aksine dostuma , düşmanıma böle böle durumlar vermesin derim Allah . Bende sevmem opeti zaten başımas bir şey geldiği yok ama ne bilim his işte . yeniden geçmiş olsun diliyorum . İyi günler.
  • 2004 yılında C-max'ı ilk aldığımda OPET kullanın diye ford servisleri söylüyordu. Yok efendim yakıt sisteminde arıza olursa opet karşılıyormuş falan .... Bir süre Opet aldım egr valfinde problem oldu ve arac arıza ışıgı yaktı. Servise gittim temizleyip geri taktılar ve bir daha olursa ücretini mukabili değiştireceklerini söylediler. Bende Opet'ten bahsettim resmen bir karşımda gülmedikleri kaldı. Sonunda iyi birisi bana opeti bırakıp başka bir yerden almamı söyleyince uyandım. Daha sonra önce BP ve ardından PO kullandım ve hiç problem yaşamadım. Aracı 2007'de sattığımda bir sorunu yoktu. 2007'den beri hep PO kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.
  • ARKADAŞLAR 2004 MODEL OPEL CORSA 1.3 CDTİ ENJOY ARACIM VAR 81000 KM DE HAFTA SONU 120 LİRALIK YAKIT ALDIM 39 LİTRE GİBİ YAKITLA 800 KM YOL YAPTIM BU İYİ BİR RAKAM MIDIR?
  • Çok geçmiş olsun. Firmalardan öte güvenilir yerlerden almak lazım. Ben de uzun yoldaki ve E-5 kenarındaki istasyonlardan almamaya çalışıyorum. Çünkü onların sabit müşterileri yok. 1 kere kazıkla sonra ne zaman gelir kim bilir. Gelmese de olur zaten.
  • ARKADAŞLAR OPEL CORSA C KASAYA YOL BİLGİSAYARI SONRADAN TAKILI YORMU?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.