Şimdi Ara

OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Supap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2016 model Opel Corsa 1.4 At 90 HP aracım var. İstanbulda oturuyorum ve kilomerede 45 kuruş bazen 55 kuruşa kadar çıktığı oluyor tüketimimim. Bu tüketim çok fazla. Aracıma LPG taktırdım. Atiker Gold sistemin yaptığım araştırmalar neticesinde en uygun olduğu söylendi. Euro 5 motorlarda sonradan öğrendiğim üzücü bir konu var ki oda LPGye uyum göstermemeleri ve supap ve supap yataklarını 50000 ve 55000 km gibi kısa bir zamanda hacamat etmesi ve çıkan masrafında 2000tl veya 2500 tlye yapıldığı.
    Şimdi birkaç sorum var;
    ***LPGyi yeni taktırdım 1600 tlye şuan içimde bir korku var acaba hata mı yaptım?
    ***Supap ve supap yataklarında zarar vereceği ne kadar doğru?
    ***Magnezyum (ki böyle bir supap üretimi yok nereden çıkmış anlayamadım) supaplar neden bu kadar dayanıksız?
    ***95 oktan benzin ile 110 oktan arasında 15 oktan fark var bu gözle görülür bir fark peki bu fark euro 5 motorlara gerçekten bu kadar kötü etki ediyor mu?
    ***Supap ömrünü uzatmak için aracı kaç devirde kullanmak gerekir? Aracı zorlaya hızlı giden birisi değilim kolay kolay 100km/h hızı bile çıkmam. Supap ömürlerini uzatmak için yüksek devir mi yoksa düşük devir mi iyidir?

xxx LPG kitini en fazla 700 km kullandım kullanmamalımıyım acaba, benzin ile mi devam etmeliyim? - xxx

• Bence aracinizin motoru sibop sorunu yasanan motorlardan degil.

Biraz arastirirsaniz 1998 den itibaren uretilen corsalarin 1.4 motorlu olanlarin 90 bg guc urettigi bilgisinr rahatlikla ulasabilirsiniz ve hic sibop sorunu ile ilgili bir sikayete rastlamazsiniz.

Benim aracim 1.2 85 guc ureten corsalardan ben de gold kit kullaniyorum ve aracim da sibop sorunu yasama ihtimalim var cunku bu motor 2010 yilinda uretildi kodu da farkli A12 diye basliyor. O yuzden ben de sizin gibi sorun yasamamak icin devirli kullanmamaya ozen gosteriyorum. Gecenlerde yer yer 140 km hiza ulastigim uzun yol deneyimim oldu. Aracin benzin gostergesinin dustugunu ve lpg nin bitmesi gerekirken bitmedigini gozlemledim. Lpg aldigimda ise aracin yol bilgisayarinda gosterdiginden 1lt re daha az lpg tukettigini anladim.

Yani gold kit belirli bir devirden sonra benzin yakiyor. o yuzden istediginiz devirde aracinizi surebilirsiniz.

Son olarak motor ustasi degilim yazmis oldugum bilgiler amatör olarak edindiğim bilgiler ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tepetör T kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.