Şimdi Ara

opel corsa 1,2 almak üzereyim yardım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kahramansmmm

quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

E tabii Opel mühendisleri, yarise 1.0 motor koyan Toyota mühendislerinden servis elemanları daha iyi biliyor.

1.6 araba gibi gitsin diye bas bas basarsan yakar ama yine de 10 lt yakmaz 1.2 Opel motoru. He Kalosun 1.2 motoru, palionun 1.2 motorları corsa 1.2 gibi micra 1.2 gibi az yakmıyor, o da teknolojisiyle alakalı.

Eğer 1.2 motor kaldırmasaydı ve 10 lt şehiriçi yaksaydı 1.0, 1.2 motorlar olmazdı. Hepsi en az 1.6 motor kullanırdı. Hem performans olmasın hem yakıt aynı olsun neden 1.2 motor üretilsin ki o zaman.

Ben sakin kullanımda şehiriçinde sıkışık olmayan trafikte 6.8-7 lt yakıyorum easytronic corsa ile. Uzun yolda 5 lt yakıyor 80-90 km hızla.

valla arkadaşım bu arabayı dediğim gibi 2 sene kullandım. kimseyi inandırma gibi bir amacımyok. arkadaş sormuş bu araba alınırmı diye? bende ona kendi arabamla ilgili bilgilerimi paylaşıyorum. aracımı satalı daha 4 gün oldu. kullandığınız şehirle de çok alakalı yakıt olayı, Bursada trafiğin ve yokuşun bol olduğu bir şehirde mümkün değil hala söylğyorum 10 lt den aşağı inemessin.

Ben İzmirde kullanıyorum ve yokuş olan yerde oturuyorum. Ve ayda bir depo ile 600 km gidiyorum. akşam saati alsancak , basmane, çankaya gibi semtlerden geçiyorum. Trafik durumunu izmirliler bilirler. Şehirdışı ise 750 km gittim bir depo ile. Bodrum yarımadasının tümünü dolaştım. Klima açık ve gümüşlük akyarlar gibi yerlerin yolları düz ova değil. Antalyaya giderken ise 4.8 lt /100 km yakaladım. Bursada kullanan arkadaşın ya motorunda problen var ya da aracı devirli kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: genius350

quote:

Orijinalden alıntı: kahramansmmm

quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

E tabii Opel mühendisleri, yarise 1.0 motor koyan Toyota mühendislerinden servis elemanları daha iyi biliyor.

1.6 araba gibi gitsin diye bas bas basarsan yakar ama yine de 10 lt yakmaz 1.2 Opel motoru. He Kalosun 1.2 motoru, palionun 1.2 motorları corsa 1.2 gibi micra 1.2 gibi az yakmıyor, o da teknolojisiyle alakalı.

Eğer 1.2 motor kaldırmasaydı ve 10 lt şehiriçi yaksaydı 1.0, 1.2 motorlar olmazdı. Hepsi en az 1.6 motor kullanırdı. Hem performans olmasın hem yakıt aynı olsun neden 1.2 motor üretilsin ki o zaman.

Ben sakin kullanımda şehiriçinde sıkışık olmayan trafikte 6.8-7 lt yakıyorum easytronic corsa ile. Uzun yolda 5 lt yakıyor 80-90 km hızla.

valla arkadaşım bu arabayı dediğim gibi 2 sene kullandım. kimseyi inandırma gibi bir amacımyok. arkadaş sormuş bu araba alınırmı diye? bende ona kendi arabamla ilgili bilgilerimi paylaşıyorum. aracımı satalı daha 4 gün oldu. kullandığınız şehirle de çok alakalı yakıt olayı, Bursada trafiğin ve yokuşun bol olduğu bir şehirde mümkün değil hala söylğyorum 10 lt den aşağı inemessin.

Ben İzmirde kullanıyorum ve yokuş olan yerde oturuyorum. Ve ayda bir depo ile 600 km gidiyorum. akşam saati alsancak , basmane, çankaya gibi semtlerden geçiyorum. Trafik durumunu izmirliler bilirler. Şehirdışı ise 750 km gittim bir depo ile. Bodrum yarımadasının tümünü dolaştım. Klima açık ve gümüşlük akyarlar gibi yerlerin yolları düz ova değil. Antalyaya giderken ise 4.8 lt /100 km yakaladım. Bursada kullanan arkadaşın ya motorunda problen var ya da aracı devirli kullanıyor.

ben o zaman boşu boşuna satmışım arabayı, yazık olmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: mindfreak

4.8 süpermişte arba yokuşun olduğu yerlerde bazen 4 bin devir çeviriyosun o zaman hatta solama yaparsan 6 bin devire gelir o o yüzden yokuşlu yerlerde imkansız 4.8

hiç bir şekilde bu arabanın 4,8 lt yakması mümkün değil, kaldıki yol bilgisayarı da yok araçta nasıl bu şekilde ölçtü helal olsun.
  • pardon ben sürekli yokuş çıkıyorum demedimki. O yokuşun sonsuz olması gerekli. Benim dediğim uzun yolda. Hİç 90 km den fazla yapmadım, rampa inişte gaz vermeden aracın viteste inmesini sağladım. Gereksiz ivmelerden kaçındım. Sabah erken yola çıkıp klimayı açmadım, camları kapalı tuttum. Yolların çoğu duble olduğu için hızlı sollamalar yapmadım. Yole çıkarken depoyu full yapıp (tabanca atışı) vardığım yerde yine aynı yöntemle ful yaptım. İlkokul terkin bile yapabileceği basit bir hesapla tüketimi buldum.
  • akşam üzeri maçtan sonra 7 kişi bindik arabaya.biraz zorlansak da sıkıntı çıkarmadı.sonuçta araba bu kadar doluyken binme amacımız
    performans olmasa gerek.yanlız başınıza gayet de iyi hızlar yapabilirsiniz.ki eğer hala ben 7 kişiyle de hız yapıcam diyorsanız bütçenizi
    tekrar gözden geçirmelisiniz.
  • quote:

Dizel arabamı bu 4.8 yaksın en aşağı 6 yakar.Ayrıca 170 e kdr bastm bu araçla ve 10 dk falan öle gttm.Hızıda kötü değil yani

6 yakmaz 1,6 motor mu bu araç ? İzmir-bodrum gittim. Saati sıfırladım, 750. km de benzin aldım. Bodrumun dolaşmadığım yeri kalmadı. Bence aracın özelliklerini bilip ona göre kullanırsan araç çok ekonomik. Şehir dışı 6 lt yaktıran ya kullanımnı gözden geçirsin yada aracını.
  • selam arkadaşlar 2010 corsa 1,2 benzinli enjoy 111.yıl aracımı aldım performansı güzel 6 kişiyi rahatlıkla kaldırıyor. kafanızdaki performans nasıl bilmiyorum ama içiniz rahat olsun
  • en son olarak pamukkale ye gittim. Depoyu full yaptım. İzmir içi 105 km kadar yaptım. Biraz denizli içini dolaştım. iki defa pamukkale denizli arası gittim. 720 de benzin ışığı yandı. Hızım genel olarak 80-100 arası değişti.
  • arakadaslar 1,2 111. yıl corsa ile bartına gittim o yollarda 850 km yol yaptım 1 depo gersini siz düşünün, çekişi falan harika yokuşlarda bayılmıyor. çekişten düşmüyor.
  • uzun yolda ortalama 5,5 yakar fazla zorlamazsan 1,2 corsa
  • En dikkatli kullanımda 570 km yi gördüm. Sehir düz bir alanda kurulmamışsa daha üstüne ben cikamam.
  • arkadaşlar iyi geceler... ben 2011 corsa 1.2 enjoy 111 almayı düşünüyorum. düz vites. yalnız ankara içinde kullanacağım. sizce yeterli olur mu bu motor? arabaya en fazla 4-5 kişi binerim ama çoğunlukla tek süreceğim. kişi sayısı sürüşü etkiler mi?
  • Mrblar, samsundayım bende corsa c 1.2 var.. çekiş diye bir şey yok araçda hafif yokuşta 4 kişi oldumu gaza istediğin kadar bas korna yiyorsun. Caniggia'nın yazdığı çoğu şeye katılıyorum. araç çok yakıyor ve performansı düşük, 2 3 ayda bir sanayiye gidiyoruz. Çekişi mükkemmel istediğin gibi makasa viraja gir tık demiyor. tabi makasa girerken geçmeye çalıştığın araç bir anda gaza basarsa kalıyorsun ortada. hadi yakıtı düşünmezsek düşük viteslerde basınca araç çokda kötü değil ama şöyle 90la giderken ara hızlanmalarda gazı kökle bi 30 saniye sonra 100 ancak oluyor.

bence küçük motorlu araç herzaman çok yakar, gitmediği için gaza basıyorsun haliyle yakıyor. illa corsa alıcam diyorsan dizel 1.3 al ısrarla... ozaman tadından yenmez, çünki işçilik vs. kaliteli bir araç. tek beğenmediğim konu motor. belki benim şürüş tarzımdandır birazda ama ne kadar yavaş devirsiz sürmeye çalışsamda yakıyor be abi.
    bir sonraki aracımda büyük bir motor + lpg düşünüyorum.

Edit: en dikkatli sürüşlerimde uzun yolda 590 km civarı yapıyor bir depoyla. yokuşlarda fazla düşmesin ve otobandada en sağ şeritten gitmeyeyim dersen 500 ün altına sıkça iniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 14 Kasım 2010; 19:44:37 >

• 1.2 düz vitesi var bende. Genelde hep trafikteyim bunun dışında da arabaya 1.6 muamelesi yapıoyrum buna rağmen en fazla 9L görüyorum. Son depoda dikkat ettim ve 8.5L'ye düşürdüm. Easytronicler de aynı seviylerde olur. Bence araç gerçekten güzel. Bir ara jant tedarikinde sıkıntı yaşadıklarından 16" jant ile geldi enjoy donanım paketli corsalar. Madem 2. el alacaksın 16"li kapmaya çalış derim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.