Bildirim
opel corsa 1,2 almak üzereyim yardım
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Merhaba
Bizde 2008 34000 de , easytronic var çok memnunuz hiç sorun çıkarmadı , yakıtındanda memnunuz 210 220 kuruş yakıyor. Performans beklentileri kişiye göre değişir , şehir içi için fazlasıyla yeterli , şehir dışındada üzeceğini zannetmiyorum.
Gönlünüze göre olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetin m -- 17 Şubat 2010; 17:06:04 > -
teşekkür ederim sağolasın -
Bende de 36.000'de 1.2 Easytronic var.
Şikayetlerim:
* Çekiş çok zayıf. Arabaya 3 kişi alınca, ya da yokuş çıkarken iyice geberiyor. Şehir içindeki çok hafif rampa bir yolda bile arkadaki şoförlerden korna yememek için 6000 devir çevirmeniz gerekiyor. O zaman da yakıt konusunda 1.2lik bir araba kullanmanın avantajını yitiriyorsunuz. 1.3 dizelden sonra buna geçerseniz kafayı yersiniz ona göre, dizelin 2000 devirdeki fırlaması bunda tabii ki yok, ancak 5000'den sonra motor kendine geliyor. Motor gücü o kadar limitte ki, 40 lt benzin almanın bile arabanın performansını etkilediğini hissediyorum.
* Easytronic bazen çıldırtıyor. 1'den 2'ye geçiş sarsıntılı. sıkışık trafikte adım adım ilerlerken ya da hafif rampada kalkış yaparken araba kafayı yiyor bazen, zangır zangır titremeye başlıyor.
* Easytronic tasarruf amacıyla sürekli yüksek vitese atmaya çalışıyor. Tam sollama yaparken vites yükselterek zor durumda bırakıyor. Kick-down'a alışana kadar hatalı sollamadan öteki tarafı boylama riski var. Ayrıca vitesin yazılımı yokuş çıktığınızı anlamıyor, dik yokuşlarda 1200 devire düşmesine rağmen ısrarla 5. viteste devam etmeye çalışıyor. Vites yazılımı 80 BG - 100 Nm'lık bir arabanın vitesi olduğunun farkında değil galiba. Aslında bu arabayı sürekli kick-down'da kullanmak lazım.
* İşçilik sorunları var. Kapılar ve ön panel gıcırdıyor. Servisteki adama böyle söyleyince hangi kapı diye sordu, ben de güldüm tabii, hepsi gıcırdıyor abi.
* Arabaya 4 kişi binince arka süspansiyon da gacırdamaya başlıyor.
* 36000 kilometre sonundaki yakıt ortalamam 7.6 litre/100 km. Gerçi çoğunlukla İstanbul şehiriçi kullanıyorum ama yine de insan 1.2 motordan daha iyisini bekliyor.
* Arka frenler kampana. 2010 yılındayız artık ya insaf.
* OPEL resmi servisleri tarafından öpülmek. Neyse Allahtan garanti bitti, doğru sanayiye artık.
Olumlu yönleri:
* Estetik. İç ve dış çok güzel bence. Bu sınıfta Yeni Fiesta dışında rakibi yok.
* İç mekan görünüş olarak çok kaliteli, insana güven veriyor. Arkadaşın 1.8 Civic Hatchback'ine bindim, plastikler çok dandik geldi. Dandik Çin malı oyuncakların plastikleri gibi.
* Yol tutuşu mükemmel. Arabayı yoldan çıkarmak mümkün değil.
* Easytronic'in (diğer tüm AMT'ler gibi) yakıt tüketimini düz vitese oranla artırmaması çok güzel.
Aslında tüm yazdığım olumsuzluklarına rağmen yine de ben bu arabayı seviyorum ya! Ama keşke dizel alsaydım diye bir pişmanlık var çekişinden dolayı. Size de şiddetle dizelde kalmanızı tavsiye ederim, illa 1.2 benzinli diyorsanız da bari manuel alın hiç olmazsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caniggia -- 19 Şubat 2010; 22:06:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Caniggia
Bende de 36.000'de 1.2 Easytronic var.
Şikayetlerim:
* Çekiş çok zayıf. Arabaya 3 kişi alınca, ya da yokuş çıkarken iyice geberiyor. Şehir içindeki çok hafif rampa bir yolda bile arkadaki şoförlerden korna yememek için 6000 devir çevirmeniz gerekiyor. O zaman da yakıt konusunda 1.2lik bir araba kullanmanın avantajını yitiriyorsunuz. 1.3 dizelden sonra buna geçerseniz kafayı yersiniz ona göre, dizelin 2000 devirdeki fırlaması bunda tabii ki yok, ancak 5000'den sonra motor kendine geliyor. Motor gücü o kadar limitte ki, 40 lt benzin almanın bile arabanın performansını etkilediğini hissediyorum.
* Easytronic bazen çıldırtıyor. 1'den 2'ye geçiş sarsıntılı. sıkışık trafikte adım adım ilerlerken ya da hafif rampada kalkış yaparken araba kafayı yiyor bazen, zangır zangır titremeye başlıyor.
* Easytronic tasarruf amacıyla sürekli yüksek vitese atmaya çalışıyor. Tam sollama yaparken vites yükselterek zor durumda bırakıyor. Kick-down'a alışana kadar hatalı sollamadan öteki tarafı boylama riski var. Ayrıca vitesin yazılımı yokuş çıktığınızı anlamıyor, dik yokuşlarda 1200 devire düşmesine rağmen ısrarla 5. viteste devam etmeye çalışıyor. Vites yazılımı 80 BG - 100 Nm'lık bir arabanın vitesi olduğunun farkında değil galiba. Aslında bu arabayı sürekli kick-down'da kullanmak lazım.
* İşçilik sorunları var. Kapılar ve ön panel gıcırdıyor. Servisteki adama böyle söyleyince hangi kapı diye sordu, ben de güldüm tabii, hepsi gıcırdıyor abi.
* Arabaya 4 kişi binince arka süspansiyon da gacırdamaya başlıyor.
* 36000 kilometre sonundaki yakıt ortalamam 7.6 litre/100 km. Gerçi çoğunlukla İstanbul şehiriçi kullanıyorum ama yine de insan 1.2 motordan daha iyisini bekliyor.
* Arka frenler kampana. 2010 yılındayız artık ya insaf.
* OPEL resmi servisleri tarafından öpülmek. Neyse Allahtan garanti bitti, doğru sanayiye artık.
Olumlu yönleri:
* Estetik. İç ve dış çok güzel bence. Bu sınıfta Yeni Fiesta dışında rakibi yok.
* İç mekan görünüş olarak çok kaliteli, insana güven veriyor. Arkadaşın 1.8 Civic Hatchback'ine bindim, plastikler çok dandik geldi. Dandik Çin malı oyuncakların plastikleri gibi.
* Yol tutuşu mükemmel. Arabayı yoldan çıkarmak mümkün değil.
* Easytronic'in (diğer tüm AMT'ler gibi) yakıt tüketimini düz vitese oranla artırmaması çok güzel.
Aslında tüm yazdığım olumsuzluklarına rağmen yine de ben bu arabayı seviyorum ya! Ama keşke dizel alsaydım diye bir pişmanlık var çekişinden dolayı. Size de şiddetle dizelde kalmanızı tavsiye ederim, illa 1.2 benzinli diyorsanız da bari manuel alın hiç olmazsa.
Çoğuna katılmakla birlikte aracın 1.2 olmasının yanında 80 hp olması sebebiyle çok da abartılı çekişinin zayıf olduğuna katılmıyorum. Evet corsad lerde 1.2 easytronicle birlikte tatsızlaştı ancak çoğu markanın 1.4 75 hp lik motorlarından iyidir ve ekonomiktir bence.
Ayrıca 1.2-1.4 (Güçlü 1.4 ler hariç) araç kullanıyorsanız, arkadan hızlanman için basılan kornalardan rahatsız olmayacaksın ki benim hiç umrumda olmaz, sakin sakin giderim sağdan. Easytronic de zaten seri kullanımı sevmez, sakin kullanırsan da gayet güzel ben memnunum. Yakıt olarak da 6,9 lt civarı yakıyor, ancak benim araç 960 kg.
Bu gıcırtıların corsa c de olduğunu biliyorum (kendi aracımda da malesef arka amortisörlerden gıcırtı geliyor çözümü basitmiş ama vakit bulup yaptıramadım) corsa d de olması beni şaşırttı.
"Kick-down'a alışana kadar hatalı sollamadan öteki tarafı boylama riski var." Bir de buna çok güldüm hocam Allah da sizi güldürsün :)
Opel easytronicine rağmen, bazı sıkıntılarına rağmen iyidir iyidir. Mesela grande punto ile aynı platformu taşıyor ama bi corsa d kullanın bir de grande punto anlarsınız.
-
İyi akşamlar
Yazılanların bir kısmına katılmıyorum.
-Hafif rampada bile 6000 devir çevirme 3 kişi ile , çokda atik ve hızlı motorunuzun yeteri kadar açılmadığını düşünüyorum.
-Vites geçişleri tabiki hissediliyor ancak hafifça ayağınızı gazdan çekerseniz çokda güzel değiştiriyor zamanla kazanılan bir alışkanlık sanırım.
-Ani vites değişikliği istediğinizde bazen şaşırıp düşürmediği ve hala o viteste gitmek istediği oluyor çok haklısınız
-Aslında bu arabayı sürekli kick-down'da kullanmak lazım demişsiniz bu ne demek anlıyamadım.
-Garanti boyunca servislerden öpülmeyide anlıyamadım 2 yılda 2 kez bakımları ve garanti kapsamında değişim haricinde uğramadık.
-Yol tutuşunu ben pek beğenmiyorum huzursuzluk verdiği oluyor. Tabiki bu yük durumu , hız ve yolun durumuna da bağlı.
-Yakıt miktarı bizdede 7 litrenin altında sanırım çünkü 220 kuruş civarı yakıyor , ama sizinde bildiğiniz gibi bazen trafik inanılmaz oluyor 20 dk lık yolu 1 saatde geçemiyorsunuz , yakıtta ona göre artıyor
Genel olarak bakıldığında bizde memnunuz ve hatta bu yüzden diğer aracımızıda astra classic ııı easytronic ile değiştirmeyi düşünüyoruz.
Size tavsiyem deneme sürüşü yapmanız ve mümkünse cevrenizde birinde varsa her türlü şartta 1 2 saatlik bir sürüş yapmanız biz nekadar söylesekte inanıyorumki siz daha çok şeyi görmüş olucaksınız.
Tekrar iyi akşamlar
-
Samsundan 2008 Corsa 1,2 Twinport kiralayıp Sinop'a gittim.Yol tutuşu fena değildi.Hele ki Bafra'dan sonra yol bozuk gayet rahat gittim.Tek kişi gittim performansta da bi sorun yaşamadım.80 lira lık benzinle de 600 km yol yaptım fakat şehiriçi.Yani demem şudur ki kötü bir araç değil yanlız fazla bir performans bekleme sonuçta 1,2 -
quote:
Orijinalden alıntı: LazRaiL53
Samsundan 2008 Corsa 1,2 Twinport kiralayıp Sinop'a gittim.Yol tutuşu fena değildi.Hele ki Bafra'dan sonra yol bozuk gayet rahat gittim.Tek kişi gittim performansta da bi sorun yaşamadım.80 lira lık benzinle de 600 km yol yaptım fakat şehiriçi.Yani demem şudur ki kötü bir araç değil yanlız fazla bir performans bekleme sonuçta 1,2
bi yanlışlık var sanırım... -
Pardon şehirdışı olacaktı :) Yanlış yazmışım... -
genede olcak ortalama değil 80 tl ile 600 km benzinki bir araçta -
1,2 twinporttu araç.Kabataslak hesapladım 100 km de 5 küsüre geliyo yakıt tüketimi.. -
600km de 30 litre yapar kabataslak. benzin 3.60 desek 110 tl yapar -
ben le aynı yakmış hocam o araç. lt hesabı yaparsak aracım 1.4 dizel fiesta -
quote:
Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
600km de 30 litre yapar kabataslak. benzin 3.60 desek 110 tl yapar
Arkadaşım 2009 yazında gittim zaten bu yolu yaa.Benzinin 3.0 lira olduğu zamanlar yani... -
selamlar
1.4 tavsiye ederim araç a 3 kişi binince zorlaşıyor 4 kişi de neredeyse gitmiyor. tek kişi sürerken de eh idare eder. -
quote:
Orijinalden alıntı: samet
quote:
Samsundan 2008 Corsa 1,2 Twinport kiralayıp Sinop'a gittim.Yol tutuşu fena değildi.Hele ki Bafra'dan sonra yol bozuk gayet rahat gittim.Tek kişi gittim performansta da bi sorun yaşamadım.80 lira lık benzinle de 600 km yol yaptım fakat şehiriçi.Yani demem şudur ki kötü bir araç değil yanlız fazla bir performans bekleme sonuçta 1,2
bi yanlışlık var sanırım...
arkadaşlar bu arabayı iki sene hem şehir içi hem şehir dışı kullandım. her seferinde ölçtüm ve bir depoyla şehir içinde 450 km şehirdışında da 550 km yi geçemedim. lütfen arkadaşa doğru bilgiler verin. yanıltmayın. bu arabanın motoru küçük ve kendi çok ağır. ben bursada yaşıyorum ve yokuşlarda çok problem çektim. ayrıca kapı gıcırdaması ve arka amortisör olayı artık bi klasik. satmadan bir hafta önce amortisörleri garantiden değiştirdim, sayet corsa alınacaksa mutlak 1.4 motor alınmalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kahramansmmm
quote:
quote:
arkadaşlar bu arabayı iki sene hem şehir içi hem şehir dışı kullandım. her seferinde ölçtüm ve bir depoyla şehir içinde 450 km şehirdışında da 550 km yi geçemedim. lütfen arkadaşa doğru bilgiler verin. yanıltmayın. bu arabanın motoru küçük ve kendi çok ağır. ben bursada yaşıyorum ve yokuşlarda çok problem çektim. ayrıca kapı gıcırdaması ve arka amortisör olayı artık bi klasik. satmadan bir hafta önce amortisörleri garantiden değiştirdim, sayet corsa alınacaksa mutlak 1.4 motor alınmalı.
deposu kaç lt ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: fasher
quote:
Orijinalden alıntı: kahramansmmm
quote:
quote:
deposu kaç lt ?
45 lt. deposu var ve şehiriçinde 10 lt. benzin harcıyor 100 km.de daha aşağısını söyleyene inanmam, çünkü defalarda servisede sordum, motor kaldırmıyor abi dediler hep. o yüzden 1,4 den aşağı corsa maalesef yeterli değil
-
E tabii Opel mühendisleri, yarise 1.0 motor koyan Toyota mühendislerinden servis elemanları daha iyi biliyor.
1.6 araba gibi gitsin diye bas bas basarsan yakar ama yine de 10 lt yakmaz 1.2 Opel motoru. He Kalosun 1.2 motoru, palionun 1.2 motorları corsa 1.2 gibi micra 1.2 gibi az yakmıyor, o da teknolojisiyle alakalı.
Eğer 1.2 motor kaldırmasaydı ve 10 lt şehiriçi yaksaydı 1.0, 1.2 motorlar olmazdı. Hepsi en az 1.6 motor kullanırdı. Hem performans olmasın hem yakıt aynı olsun neden 1.2 motor üretilsin ki o zaman.
Ben sakin kullanımda şehiriçinde sıkışık olmayan trafikte 6.8-7 lt yakıyorum easytronic corsa ile. Uzun yolda 5 lt yakıyor 80-90 km hızla. -
quote:
Orijinalden alıntı: n a v y_35
E tabii Opel mühendisleri, yarise 1.0 motor koyan Toyota mühendislerinden servis elemanları daha iyi biliyor.
1.6 araba gibi gitsin diye bas bas basarsan yakar ama yine de 10 lt yakmaz 1.2 Opel motoru. He Kalosun 1.2 motoru, palionun 1.2 motorları corsa 1.2 gibi micra 1.2 gibi az yakmıyor, o da teknolojisiyle alakalı.
Eğer 1.2 motor kaldırmasaydı ve 10 lt şehiriçi yaksaydı 1.0, 1.2 motorlar olmazdı. Hepsi en az 1.6 motor kullanırdı. Hem performans olmasın hem yakıt aynı olsun neden 1.2 motor üretilsin ki o zaman.
Ben sakin kullanımda şehiriçinde sıkışık olmayan trafikte 6.8-7 lt yakıyorum easytronic corsa ile. Uzun yolda 5 lt yakıyor 80-90 km hızla.
valla arkadaşım bu arabayı dediğim gibi 2 sene kullandım. kimseyi inandırma gibi bir amacımyok. arkadaş sormuş bu araba alınırmı diye? bende ona kendi arabamla ilgili bilgilerimi paylaşıyorum. aracımı satalı daha 4 gün oldu. kullandığınız şehirle de çok alakalı yakıt olayı, Bursada trafiğin ve yokuşun bol olduğu bir şehirde mümkün değil hala söylğyorum 10 lt den aşağı inemessin.
Benzer içerikler
- opel servis geçmişi sorgulama
- opel corsa lastik basıncı
- opel corsa servis ikaz ışığı
- opel insignia 1.6 cdti grand sport excellence yorum
- opel astra kronik sorunlar
- 2024 corsa
- opel fiyat listesi 2025
- opel grandland 2025 fiyat
- opel frontera fiyat
- opel rocks e
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X