Şimdi Ara

Opel Astra Sedan 1.3 CDTI 111.YIl Özel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
23.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar haziran yada temmuzda araba almaya karar verdik şimdiden araştırmaya başladık.Uzun süreli 6-7 sene kullanabiliceğimiz gibi maksimum 42.000-43.000 tl gbi bir bütçe ayırdık şu anda 8.000 peşinatımız var hazirana kadar ne kadar toplayabilirsek hayırlısıyla bir araba alıcaz.Sedan bir araba arıyoruz 4 kişilik bir aileyiz ve biraz yapılıyız. Yakıt olarakda dizel düşündüğümüz için ben şu arabaları çıkardım sizin fikirleriniz neler ?

OPEL ASTRA 1.3 CDTI (111.YIL ÖZEL) SEDAN

FORD FOCUS 1.6 TDCI (TİTANİUM ) SEDAN

astranın üstüne çok düştük fikirleriniz nelerdir ? şimdiden çok teşekkür ederim

Opel astra 1.3cdti hb araci 36500tl ye aldik 2 hafta olmadi.

Focusta guzeldir , astrada ama focus daha hizlidir , uzun yolda daha cok ses cikartir 5vites oldugundan dolayi.

Orijinalden alıntı: bilkul

aracınız hayırlı olsun allah kazasız belasız sürmek nasip etsin .sizinkide 111.yıl özel pakettenmi ? ve astra 6 ileri olması ses olayını azaltıyormu ? focusa öle bir yorum yaptınız

Hemen aciklayayim Opel astra 110kmde 6. viteste 2000devirde yapiyor fakat focusta bu rakam 2500dd ve hiz yukseldikce ses olayi dahada artiyor.

Ben 3000devirde 160-170km hiz yapiyordum astrayla seste cok cikmiyordu fakat 2500dd sonra arac ugultu yapiyor focusta degil herhangi bir 5 vitesli aracta

çok teşekkür ederim peki astra bizi 7-8 sene idare edermi ? ve kullanım açısından nasıl ? önümüzdeki aya test sürüşüne gidicez. ve bu sene yeni kasası çıkıcakmı beklemelimiyiz

Arac inanilmaz ekonomik ben 2006-2010yilina kadar 115bin km kullandim araci ve 26bin tl ye takasa verdim.

Arac yol tutusu cok gusel , kasislerde yormuyor , uzun yolda hic yormuyor yolcusunu ve surucusunu. Uzun yolda full depo ile 80km hizla 1200km yol yaptim. 52lt deposu var.

Aracin yeni kasasi coktan cikti fakat 48-50bin tl civari gibi fiyati var ve performansi daha kotu.

Yilda kac km yapiyorsaniz yapin bence bu arac cok mantikli.

Izmirde ortalama yakit tuketimi 5.8lt civarindaydi uzun yolda 4.5lt civari
    Daha Fazla Göster
  • quote:

astra sedan doğru tercihdir o zaman .peki 3000 tl civarındaki 111.yıl özel paketi satın almak doğru olurmu ? almasak zararı olurmu ?

ben olsam alirdim .

cunku jant , kol dayama , yagmur sensoru , far sensoru , farkli yol bilgisayari , iklimlendirilmis otomatik klima var ekstra olarak.
  • Focus çok konforlu ve yol tutuşu çok iyi sürücüyü yormaz ama içeri çok yol sesi alıyor 2010 model focusla 1200 km yol yaptım yol gürültüsünden başım çatlayacak gibi ağrıyodu aynı şekilde kulaklarımda
    beton asfaltta çok ses yok ama mıcırlı asfalta düştünüzmü yandınız yani yalıtım iyi değil bunun dışında herşey 10 numara

• quote:

OPEL ASTRA 1.3 CDTI (111.YIL ÖZEL) SEDAN

FORD FOCUS 1.6 TDCI (TİTANİUM ) SEDAN

astranın üstüne çok düştük fikirleriniz nelerdir ? şimdiden çok teşekkür ederim

iki aracın HBlerini kullanmış biri olarak, 2sinden hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız sanıyorum. Ama focusun motor üstünlüğü onu daha alınası kılıyor
  • Focus'un motoru biraz daha iyi evet, ama yalıtımı kötü. Kararı siz verin, performans mı arıyorsunuz konfor mu ? Bu arada Astra da öyle aman aman konforlu sayılmaz çünkü süspansiyonları sert. 2 aracın da süspansiyonları sert zaten, bu sayede sınıflarının en iyi yol tutan araçları. Astra'da iç mekan daha sessiz, ama motoru birazcık daha zayıf. Ben olsam 42.000 TL gibi bir bütçeyle dizel şartı yoksa yeni kasa Astra alırdım, fakat siz sedan istiyorsunuz. Yaza doğru yeni Astra'nın sedanı gelirse düşünülebilir, onun dışında yeni Focus'u da düşünebilirsiniz. Bu saatten sonra 42.000 TL gibi bir bütçeyle 2004 model yerine 2011 model araçlara bakın bence.
  • Focus tercih ederdim.

beklememizde fayda var yani.. özellikle dizel ve sedan olmalı

Haziran-Temmuz gibi alacağım demişsiniz, bence o zamana kadar çıkmış olur bahsettiğim kasalar. Yani şu an için en azından Haziran'a kadar beklemekte fayda var bence.
    Bir imzam diğer imzamı tutmuyor!
  • Merhaba arkadaşım, Astra Sedan 111.Yıl ile ilgili bilgileri buradan takip edebilirsin:

Opel 111 yıl enjoy pakedi (astra sedan)

Yalnız 111. yıl bitti artık gelmiyor. 112. yıla girdik Ayrıntılar forumda var. İkisi arası çok karşılaştırma okudum ikisini de kullananlardan.
    Ben ve arkadaşım aynı zamanlarda aldık 2 aracı. İkisi de 90 bg. Şu gerçek ki motor hacmi 1.6 olduğundan bizimkinden daha seri Ford. Ama bizimki 1. ve 2. vitesten sonra ben burdayım diyor. Özetle bizim araçların konforu, Ford'a göre çok daha iyi. (Ki zaten 6. vites olayı tartışılmaz.)

İyi forumlar...
    Opel Astra H Sedan Enjoy 111.Yıl-2010 1.3CDTI 16V Olimpik Beyaz @İzmir 126.500 km. HLS

• 111.yıl bulma şansımız yokmu ? o özel bir paketti o kalkarsa araba normal enjoy olarak satılmaya devammı edicek . biz arabayı uzun yollarda kullanmayı planlıyoruz ve konfor içinde sizin dediğiniz gibi astra daha iyimiş .
    --Wir Leben Autos-- Club Astra
    Renault Clio III Hb. 1.4 16V LPG Siyah @Denizli 61.500 km.
    Opel Astra H Sedan Enjoy 111.Yıl-2010 1.3CDTI 16V Olimpik Beyaz @İzmir 126.500 km. HLS

• verdiğiniz link çok yardımcı oldu çok teşekkür ederim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.