Şimdi Ara

OPEL ASTRA MI_ ELANTRA MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
13.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabiki Astra. 80 bine alip 5 sene sonra 30 bine satarsin elentrayi. Şekil dersen ikiside guzel araç. Konfor dersen elentra bir tik önde olabilir. Ama marka imaji ve motor dersen Alman sonuçta Astra. Fazla zorlamaya gerek yok. Arada 15-20 bin fiyat farki olsa ileride yapacağın zarari unutturur Elentra ama 3-4 ü geçmiyorsa değmez. Astra ezip geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani dostlar;
    Elantra hoşuma gidiyor,güzel araç deseniz eyvallah ta, astra'yı ezer geçer falan derseniz komik olur...
    Elantra'nın tek üstünlüğü donanım olur, başkada olmaz, tip görecelidir, tipi saymıyorum...

• Elentranin dünyadaki satış sayısından haberiniz varmı ???

Elantra fren konusunda biraz zayıf kalıyor testlere bakınca. Performans olarak ise çok fark olmaz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

quote:

Orijinalden alıntı: Superior83

Yavaş alsın. D sınıfı bir araçtan bahsediyorsun Hyundai dediğin daha dune kadar kağıttan araba üretiyordu bir arkadasın dediği gibi tasarimla olmaz bu is sadece

Daha dün kağıt dediğin markanın elantrası smalloverlapte passat cc jetta ve c classe da dahil bir çok kendi ve üst segmenti arbadan daha iyi puanlar alıyor..sıkarken usturuplu sıkmak lazım..ben ikisinide kullandım astra sedan ve elantra hatta elantra sahibiyim 40-45 bandında elantra varken astraya 50-55 verme taraftarı değilim..

Anlamakta zorluk çekiyorsun herhalde dune kadar dedim elentra nin kağıt gibi oldugunu ima etmedim. Insanların kafasındaki imajını düzeltmesi gerektiğini vurguladım. Cok sukur sıkmaya da ihtiyacım yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vaudeville

quote:

Yavaş alsın. D sınıfı bir araçtan bahsediyorsun Hyundai dediğin daha dune kadar kağıttan araba üretiyordu bir arkadasın dediği gibi tasarimla olmaz bu is sadece

Dün dündür, bugün bugündür. Elantra gayet kaliteli bir araç. Astra'dan aşağı kalır bi yanı yok.

Hocam haklısınız. Ama gecmisten gelen bir imaj eksikliği var. Ben de tasarımlarını cok beğeniyorum. Kafamda soru işareti kalıyor.

• Elantra ucuz olduğu için alınabilir. Astra 1 adım daha önde bir compac'tır. Yani hangisi alırsan al emin ol pişman olmazsın.

Dip not: Araç alırken SSH (Satış Sonrası Hizmetler)'i de düşünmek lazım 0 dan 100.000 bin km'lere kadar periyodik bakım maliyetleri servis müşteri memnuniyetleri vs vs. 2 yıldır Opel kullanmış biri olarak Servisleri rezalet o yüzden özel servisleri tercih ediyordum garanti bozdurmak pahasına !
  • C sınıfı sıfır araç alacak olsam (Premiumlar haricinde) Opel-Ford-Toyota ve Honda dan başkasına bakmam .VW Doğuş tarafından temsil edildiği ve DSG kazığını attığı sürece listeme giremez. Renault bile bu markalardan %10 aşağı satılmadığı sürece listemde değildir. Koreliler ise maalesef yarı fiyatına satılmadığı taktirde hiçbir cazibeleri olmaz ,teknoloji estetik ve prestijli olan Alman ve Japon markalar varken neden aynı fiyata Koreli alayım ki çok mantıksız. Ancak fiyat yönünden büyük bir avantaj olur da insanlar ekonomi yapmak adına bu markaları satın alırlar .Astra ile Elentra yı karşılaştırmak her türlü abesle iştigal olur. Sıfır Elentra nın hem de dümdüz otobanda kullanıldığı halde 1 yıl sonunda nasıl her yerinden gıcırdamaya başladığını ,kaporta anlamında süngüsünün düştüğünü, amortisörlerinin can çekiştiğini bizzat gözlerimle gördüm,tecrübe ile sabittir. Opel ancak 15 sene kullanımdan sonra bu derece yıpranır. Ayrıca her iki araç ile de yüksek sürate çıkıp manevra yapmayı deneyince gerçekler iyice ortaya çıkacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 1 Mayıs 2014; 23:55:08 >

• Yav arkadaşlar oturduğunuz yerden sallamayın kaç sene bindiniz ELantra'ya Elantra'yı Accent admire sanıyosunuz galiba biri demiş 80 e alırsın 30 a satarsın biri demiş kağıttan araba yapıyor.Biri diyor 1 senede gacır gucur ses gelir.Benim 2004 model 130 bin km'deki Elantram halen sıfır bir araç gibi tok gidiyor.Siz neden bahsediyorsunuz.Sonra arabadan anlıyorum diye geçiniyorsunuz.Markaya değil arabaya para verin arkadaşlar.Elantra performans,konfor,güvenlik,sorunsuzluk,servis bakım maliyeti olarak her anlamda Astra'dan üstün bir araç ayrıca değer kaybetmez merak etmeyin 6 sene önce 18.000 tl'ye aldığım araca bugün 21.000 tl ye veriyorum desem kapıma gelecek bir çok komşum var.İYİCE ARAŞTIRIP YAZIN ŞU FORUMA YORUM BURADA BİLGİLENMEYE ÇALIŞAN BİR ÇOK KİŞİ ARKADAŞ MEVCUT SİZLERİN YÜZÜNDEN YANLIŞ ARAÇLARA VS YÖNELİYORLAR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Yav arkadaşlar oturduğunuz yerden sallamayın kaç sene bindiniz ELantra'ya Elantra'yı Accent admire sanıyosunuz galiba biri demiş 80 e alırsın 30 a satarsın biri demiş kağıttan araba yapıyor.Biri diyor 1 senede gacır gucur ses gelir.Benim 2004 model 130 bin km'deki Elantram halen sıfır bir araç gibi tok gidiyor.Siz neden bahsediyorsunuz.Sonra arabadan anlıyorum diye geçiniyorsunuz.Markaya değil arabaya para verin arkadaşlar.Elantra performans,konfor,güvenlik,sorunsuzluk,servis bakım maliyeti olarak her anlamda Astra'dan üstün bir araç ayrıca değer kaybetmez merak etmeyin 6 sene önce 18.000 tl'ye aldığım araca bugün 21.000 tl ye veriyorum desem kapıma gelecek bir çok komşum var.İYİCE ARAŞTIRIP YAZIN ŞU FORUMA YORUM BURADA BİLGİLENMEYE ÇALIŞAN BİR ÇOK KİŞİ ARKADAŞ MEVCUT SİZLERİN YÜZÜNDEN YANLIŞ ARAÇLARA VS YÖNELİYORLAR.

Hocam sizin aracin deger kazanmasi Elantranin meziyeti degil piyasa toptan bi yukseldi.

Ama bi gercek var elantra Toyota Corolla Ford Focus Chevrolet Cruze 3 lusu ile dunyada en cok satan araclar siralamasinda dir. Turkiye de Corolla kadar Focus Civic kadar popi yapamamis bir arabadir.

Ben 2 hafta evvel bayide 84 bine dizel otomatik elantra gordum, yani bu fiyatla o arabanin bi aciklamasi yok hocam. Arkadaslar hakli ben o arabayi 84 bine alsam bugun 3 sene sonra 55 bine yuzune bakan olmaz.
    Ama 84.000 i jettaya versem gozum arkada kalmaz Corollaya versem gozum arkada kalmaz cunku araba degerini korur. Olaya ticari gozle bakarsak durumun gercegi bu.

Cunku ayni olay benim basimda var laf olsun diye 2012 yilinda daha 10.000 i bulmamis cilli gibi hatasiz Asx ime Honda bayisi 39.000 lira fiyat verdi ki ben o araci 4 ay evvel 52.000 e aldim. Ki ASX guvenlik konusunda öduller almis bir aractir Amerika da. Ayni Elantra gibi benim aracimda rakiplerine hatta koklu otomobil markalarina guvenlik dersi vermistir.

İşin gercegi bu ne yazikki hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Yav arkadaşlar oturduğunuz yerden sallamayın kaç sene bindiniz ELantra'ya Elantra'yı Accent admire sanıyosunuz galiba biri demiş 80 e alırsın 30 a satarsın biri demiş kağıttan araba yapıyor.Biri diyor 1 senede gacır gucur ses gelir.Benim 2004 model 130 bin km'deki Elantram halen sıfır bir araç gibi tok gidiyor.Siz neden bahsediyorsunuz.Sonra arabadan anlıyorum diye geçiniyorsunuz.Markaya değil arabaya para verin arkadaşlar.Elantra performans,konfor,güvenlik,sorunsuzluk,servis bakım maliyeti olarak her anlamda Astra'dan üstün bir araç ayrıca değer kaybetmez merak etmeyin 6 sene önce 18.000 tl'ye aldığım araca bugün 21.000 tl ye veriyorum desem kapıma gelecek bir çok komşum var.İYİCE ARAŞTIRIP YAZIN ŞU FORUMA YORUM BURADA BİLGİLENMEYE ÇALIŞAN BİR ÇOK KİŞİ ARKADAŞ MEVCUT SİZLERİN YÜZÜNDEN YANLIŞ ARAÇLARA VS YÖNELİYORLAR.

Hocam sizin aracin deger kazanmasi Elantranin meziyeti degil piyasa toptan bi yukseldi.

Ama bi gercek var elantra Toyota Corolla Ford Focus Chevrolet Cruze 3 lusu ile dunyada en cok satan araclar siralamasinda dir. Turkiye de Corolla kadar Focus Civic kadar popi yapamamis bir arabadir.

Ben 2 hafta evvel bayide 84 bine dizel otomatik elantra gordum, yani bu fiyatla o arabanin bi aciklamasi yok hocam. Arkadaslar hakli ben o arabayi 84 bine alsam bugun 3 sene sonra 55 bine yuzune bakan olmaz.
    Ama 84.000 i jettaya versem gozum arkada kalmaz Corollaya versem gozum arkada kalmaz cunku araba degerini korur. Olaya ticari gozle bakarsak durumun gercegi bu.

Cunku ayni olay benim basimda var laf olsun diye 2012 yilinda daha 10.000 i bulmamis cilli gibi hatasiz Asx ime Honda bayisi 39.000 lira fiyat verdi ki ben o araci 4 ay evvel 52.000 e aldim. Ki ASX guvenlik konusunda öduller almis bir aractir Amerika da. Ayni Elantra gibi benim aracimda rakiplerine hatta koklu otomobil markalarina guvenlik dersi vermistir.

İşin gercegi bu ne yazikki hocam

Haklısınz size bir şey hariç söylediğiniz her cümleye katılıyorum oda 84 binden en fazla 10 bin değer kaybeder hocam.Her neyse hocam arkdaşlar öyle bir anltıyorki Elantra tüü kaka Astra Alman süper her türlü iyidir demelerine ayar oluyorum.

• 2011 Astra ve 2014 Golf sahibiyim; yakın arkadaşıma da iX35 aldığımızdan bayide Elantra yı deneme imkanım olmuştu; bence gayet güzel ve kullanışlı bir model ve bildğim kadarıyla hayli de ödül sahibi, yine de bir araçtan öncelikli beklentinizi yazarsanız daha faydalı açıklamalar gelecektir yoksa tahmin edileceği üzere herkes kullandığı markayı övecektir.

Bence her iki model de "keşke diğerini alsaydım" dedirtmeyecektir ancak bir iletideki "Elantra nın Insignia ya çeşitli açılardan fark atmasını" reel olmaktan biraz uzak bir ifade olarak bulduğumu da belirtmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 2 Mayıs 2014; 1:40:58 >
  • Bence Elentradır. Birde şunu hep söylüyorum herkes ezbere konuşuyor. Opel Almandır, öyleyse sorunsuzdur. Yok öyle bir şey. Bu sözü Mercedes için söyleyebilirsiniz, BMW için hatta DSG hariç Wv için söyleyebilirsiniz ama OPEL için söylendi mi komik oluyor. Etrafınızda küçük bir araştırma yapın (Özellikle Astra F ve G kasa hatta H kasa, Vectra B ve C kasa) İnsanların ocaklarına nasıl incir ağacı diktiğini görürsünüz bu araçların.
  • ilhan555 kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon !!!..Accent Admire sanmayalım derken Admire ın dandik bir araç olduğunu ve Hyundai nin dandik araçlar ürettiğini mi kabullenmiş oluyorsun? Servis bakım maliyeti arabanın basitliğine göre elbet daha düşük olacak. Biri Opel diğeri Hyundai olsun o kadar..Performans,konfor ve güvenlik diyince de adama hoooop dur bakalım derler .Hangi tip Elentra ile hangi Astra bir örnek versenize lütfen ..Herkesin aracı kendine güzeldir evet ama objektif yorumda bulunmak gerekir. Aynı fiyata olduktan sonra Japon ve Alman ın yanında Kore'linin esamisi okunmaz
  • Tabiki astra..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vaudeville

quote:

Dün dündür, bugün bugündür. Elantra gayet kaliteli bir araç. Astra'dan aşağı kalır bi yanı yok.

Hocam haklısınız. Ama gecmisten gelen bir imaj eksikliği var. Ben de tasarımlarını cok beğeniyorum. Kafamda soru işareti kalıyor.

Kalmasın. Elantra gerçekten çok iyi. Dünyada bu kadar tutan bir arabayı bizimkilerin kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıp da beğenmemesini anlamıyorum. Kore malına binilmezmiş, yok ya? Hastayım cidden bu tavıra. Aksine Almanlar yerinde sayarken Koreliler şahane atak yaptı. Her yönden tercih edinilesi araçlar geliştirmeye başladılar. O eski çöpler bitti yani.

• Astra nın yanında elentra oyuncak gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Sakin ol şampiyon !!!..Accent Admire sanmayalım derken Admire ın dandik bir araç olduğunu ve Hyundai nin dandik araçlar ürettiğini mi kabullenmiş oluyorsun? Servis bakım maliyeti arabanın basitliğine göre elbet daha düşük olacak. Biri Opel diğeri Hyundai olsun o kadar..Performans,konfor ve güvenlik diyince de adama hoooop dur bakalım derler .Hangi tip Elentra ile hangi Astra bir örnek versenize lütfen ..Herkesin aracı kendine güzeldir evet ama objektif yorumda bulunmak gerekir. Aynı fiyata olduktan sonra Japon ve Alman ın yanında Kore'linin esamisi okunmaz

Tamam kardeşim sen ve senin gibi düşünenler gitsin astra alsın böylece elantra'nında ikinci el piyasası olmaz bizde ucuz ucuz alıp bineriz

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

"Konfor ve karizmada insignayı bile altına alır bu araç."

Ne içiyorsan aynısından bana da temin etsene.

D sınıfı bir Alman sedan ile C sınıfı bir Asyalı sedanı kıyaslıyoruz, ikinci sıra ağır basıyor.

Astra'nın yol tutuşu bile premiumlar hariç sınıfında ilk 3'e girebilecek seviyede ''mükemmel'' iken,Insignia' ile karşılaştırılması tamamen bir fiyasko.Astra yol tutuşunda Elantra'yı katlar,dümdüz eder,Tasarıma gelecek olursak herkesin zevki kendine ama tok bir tasarımı yok.
  • jdmworks kullanıcısına yanıt
    Ağır konuşmayalım arkadaşlar alınmasın diyoruz ama olay budur işte. Yukarıda bir arkadaş da yazmış Elentra oyuncak gibi. Ben de yazdım biraz daha açayım. Şirket makam aracı diye yurtdışında Elentra aldı geçen sene .1 sene şöförlü ve %90 otobanda sürüldü söylemesi ayıp sadece sağ arka koltukta oturdum (Mısır ehliyeti almak istemediğim için ) Gün be gün aracın nasıl mutasyona uğradığını gözlerimle gördüm. İç trim sesleri gitgide arttı,üst süratlerde gezinmeye başladı, amortisörler sertleşti, arkada sarsıntıdan midem bulanır oldu ve araç kendini resmen bıraktı şase olarak. Kimse bana aldıramaz Hyundai ama dediğim gibi çok büyük fiyat avantajı vardır ekonomik nedenlerle tercih edenler olur. Ama böyle diğer önemli markalar ile aynı fiyata almak tamamen parasal anlamda intihar etmek anlamına gelir
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.