Şimdi Ara

OPEL ASTRA L 2022 (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.683
Cevap
144
Favori
358.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bakılıyor hocam, şase no ile karşılığında üreticinin izin verdiği ölçüler çıkıyor ekranlarına.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lastik konusunda bende baya baktım burda arkadaşlar sohbet ettik halen 225 40 18 jant kullanıyom biakç arkadaşın başına talihsiz olaylar olmuş. bir arkadaş değinmiş bu jant sadece opele özgü değil çoğu araç kullanıyor . Ben hatta en son 16 jant giriş paket bile halen düşünmüyor değilim .

2024 225 50 18 ben ce yanlış yazılmış kataloğa bu aracı gercekten gören alan resmi varmı ben bulamadım ki kaç lastikçiyle konuştum o ebat sığmaz hatta 225 45 18 olmuyor sıkıntı yani ya jant küçültüp yanak cıkacaksın dediler bende öyle bıraktım biniyorum stepne yeri yok koca lastiği bagaja koymak olmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

225 50 18 ölçüsü 225 40 18 ölçüsünden 4.5 cm daha geniş. yani araç yerden 2,25 cm daha yükselir. 2 cm de davlumbaza değmez herhalde.

Dediğiniz ölçüde sadece yanak yani yükseklik değilşmez çapta büyür . Olsa ben direk janta lastik değiştirerek yapardım. Yapan varsa yazsın görelim sanmam ama idda etmem sadece lastikçilerin dediği . Bana 17 janta bile 225 45 17 oluyor onabile mesela 225 50 17 olmaz dediler .şu işin tam doğrusunu yapan fiili olarak bilgilenir paylaşırsa ona göre bizde hareket ederiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

bu tarz sitelerden lastik ölçünüze eşdeğer ya da kullanılabilecek ölçülere bakarsanız hiç birinde 225/50/18, 225/40/18in alternatifi olarak yer almaz. lastik ölçüsü değişimlerinde +/- %3 bandında kalmak en sağlıklısıdır. bunun dışına çıkılan ölçülerde düz duruşta problem olmasa dahi tam sağ-sol dönüşlerde, salınım hareketlerinde davlumbazın iç kısımlarına sürtmeler yaşanabilir. zaten takometredeki dengesizlikler ayrı bir konu. 225/40/18 bir araca 225/50/18 takarsanız bu %6nin üzerinde bir değişim anlamına gelir. yani işin özeti, astra için herşey aynı kalmak şartıyla fabrikadan bu ölçü değişimiyle çıkması mümkün değil aracın. benim de aklımın bir köşesinde yanlış yazmış olabilecekleri durumu var çünkü dediğim gibi diğer opelin diğer ülkelerdeki sitelerine girip araç konfigüre ederseniz ya da broşürlere bakarsanız 18" pentagon jantlarda asla böyle bir lastik ölçüsü yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 9 Ocak 2024; 22:35:28 >

• sanall44 S kullanıcısına yanıt

arkadaşım volvo v40 aracının 225/45/17 olan yazlık lastiklerinden kışlıklara geçerken karlı havalarda daha dar tabanın da avantajlı olacağını düşünerek 205/50/17ye geçmişti. çünkü bu ölçünün tam alternatifi o 50 yanak için.

OPEL ASTRA L 2022

225/40/18in alternatif listesi de bu şekilde. astra elektrik için ingilterede 215/45/18 opsiyonu ile isteyebiliyosunuz mesela. verimlilik vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 9 Ocak 2024; 22:53:34 >

Yanak değişince çap da değişiyorya zaten? Jant 18 sabit kaldığından sadece lastik büyüyecek bu da çapı artıracak.

Ayrıca 225 40 yerine 225 50 takılamaz. Yüzde 6 dan fazla fark oluyor. Yüzde 3 den sonrası takılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 9 Ocak 2024; 22:46:18 >
    Yükseklik değişmez çapta büyür derken ne demek istediniz? Çapın büyümesi demek yüksekliğin artması demek zaten.

Cümleleriniz devrik ve düzenli olmadığı için anlaşılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C3726D0 -- 10 Ocak 2024; 0:31:14 >
  • carlitoss kullanıcısına yanıt

Başkan hayırlı olsun. Arabayı mı önce görürüz yoksa tatlıyı mı OPEL ASTRA L 2022 

Bende olmaz yapan duyan reel de varsa resim koysun paylaşsın görelim dedim .Benim sorduğum lastikçilerde sığmaz dediler yanlış bilgi paylaşmamak için yapan varsa .

Devrik cümle içinde kusura bakmayın anlamadım deseydiniz yeterli idi .

Sağolsun anlayan arkadaş yukarı lınk koymuş olayı bağlamış benim için ..

😂😂 eyvallah dostum ikisi bir arada olsa tadından yenmez…

Wöller Opel Astra L Paspas 2022 Sonrası 3D Havuzlu Wöller Paspas
    https://www.hepsiburada.com/wller-opel-astra-l-paspas-2022-sonrasi-3d-havuzlu-wller-paspas-p-HBCV000046W0AS?magaza=oto365&url_src=ios-product-detail

www.n11.com
    Opel Astra L 2022+ Uyumlu Sahler 4.5d Oto Paspas Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/opel-astra-l-2022-uyumlu-sahler-45d-oto-paspas-39292799?magaza=sahler

Sadece söylediğiniz kısmı anlamadım dedim,bu kadar genel açıklamaya gerek yoktu hocam ,şöyleki ben de yanak kalınlığının artırılması taraftarı değilim,17 inç ölçüye geçilmesi taraftarıyım eğer illa kalın yanak isteyen varsa.

• Selamlar İstanbul Avrupa yakasında önereceğiniz bir Opel servisi var mıdır? Aracı satın aldığımız Çetaş Bayrampaşa’ya götürdüm ama servisinden pek memnun kalmadım. Sol sürücü tarafındaki havalandırma menfezi iç kısımdan kırıldığı için aşağı yukarı ayar yapılamıyor, onu göstermem gerekecek. Plastik hassas ve sanırım telefon tutucu takılıyken içten bir yeri kırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfbreath -- 10 Ocak 2024; 16:11:47 >
  • wolfbreath W kullanıcısına yanıt

Sahler markada gaz pedalının altında kabarma sorunu vardı. Ben alıp iade etmiştim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.