Şimdi Ara

OPEL ASTRA K VS GOLF 7 SİZCE HANGİSİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
12.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tercihimi astradan yana kullandim yarin araci teslim aliyorum uzun süre incelemeler sonucu suanki sartlar gereği astra bence bir adim onde. Ayni donanimda bir golf 120bine falan geliyor ki makyaj yiyip kasa degistirmesi yakin bir arac almaktansa hali hazirda yeni olan bi arac daha mantikli geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf acik ara iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, astrada çok güzel bir araba. Arada büyük farklar olduğunu düşünmüyorum ben.
    Vites geçişleri, güvenlik ve konfor konusunda golf ufak bir adım önde bence, ama golfümden memnun olmasam bende astra alırdım
  • İkisinide sevmediğim için ,ikiside değil...

• anl_clk A kullanıcısına yanıt
    kusura bakma diyerek hakaret edeni de ilk defa görüyorum. bmw 1 dediğin bmw'ye parası yetmeyenler için icat edilmiş bir fukara bmw'si. 50 kuruşumu vermezdim o çocuk mezarı gibi arabaya. ayrıca golf sadece türkiye'de değil tüm avrupa'da en çok satan c sınıfı hb.

dacia'ya gelince. ucuz bir arabanın çok satması doğaldır. ancak yine de golf'ün başarısından çok uzak. öyle iddia ettiğin gibi satışları yok. zaten marifet golf gibi pahalı olup çok satabilmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 21 Eylül 2016; 8:19:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anl_clk

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Guleyim mi
    Astradaki 150hp motor benzinli ve 1.4 turbodur 1 sene once cikti yeni nesil ve yakit tasarrufu optimum euro 6 dir. Ayrica acip bakabilirsin comfort ve dynamic arasindaki farka. Astra 2016 car of the year secildigini de hatirlatayim dunyada. Vw nin satis rakamlari hic bi marka ile kiyaslanmaz zaten de golf bmw 1den cok satti diye passat mercedes c den cok satti diye daha iyi o zaman sana gore ?

golf bmw1 den tabii ki iyi. mercedes a, bmw 1 ve golf'ün karşılaştırmalı testini oku auto show'da. golf birinci. bmw 1'e bmw demem ben. çocuk mezarı gibi bişey. 3 serisine parası yetmeyenler için çıkardıkları bişey o.
    passat mercedes c serisi karşılaştırman biraz komik olmuş. aradaki o kadar fiyat farkına bak. biri premium sınıf araç. illa ki daha az satmıştır pahalı olduğu için. ancak astra ve golf aynı sınıfta. fiyatları da birbirine yakın. buna rağmen golf astra'yı katlıyorsa bu kaliteye işaret eder. opel'in ne olacağı bile belli değil. kapanmaktan alman hükümeti korudu opel'i.
    comfort'ta ben kendim için eksik birşey göremiyorum. 7 hava yastığı, çift bölgeli otomatik klima (arkada da hava üfleci var), start-stop, otomatik park freni, elektronik diferansiyel kilidi, güderi koltuklar, buzdolabı, arkada kol dayama vs.. vs.. daha ne olsun?

O zaman dacia da cok satiyo hepsinden daha kaliteli :(.Hocam kusura bakmayin ama nick mesaj uyumu demek zorundayim.Golf'ün cok satmasi tamamen türk halkinin arabadan hic bir halt anlamadigi ve arabayi satmak icin aldigindan dolayidir.120 bine golf alip 105 ps dizele binmek pardon 110dur en fazla:).Golf güzel bir arac bem severim ancak dediginiz gibi bmw1 den iyi bir arac olamaz bunu icin sürüs dinamiklerini görmeniz bilmeniz gerekli.Golf astra ile kapisir ancak bmw dediginizde golf dacia gibi kalir :)

Golfün pahalı olmasından şikayet edip çok satmasını görmezden gelmek samimiyetsizlik olur.

Kaldı ki Avrupada sınıfının en çok satan aracı.

Dacia örneği talihsiz olmuş. Daha iyi demiyoruz ama ön yargıya karşı örnektir

OPEL ASTRA K VS GOLF 7 SİZCE HANGİSİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negatiwe -- 21 Eylül 2016; 8:59:10 >

• Hangisinin iyi olduğu çok tartışılır ama kasanin değiştirilip fiyat şişirmenin alışkanlık haline geldiği bu dönemde golfun yeni kasa yapınca kaç bin milyon dolar Euro TL isteyeceğini merak etmeye başladım

• Yada vw açıklama yapar itiraf ediyoruz golf aslında D sınıfı hb arabaydı. Uzun yıllar bu gerçeği sakladık ve doğal olarak da passat ile aynı fiyatlandırma yapmaya karar verdik nasıl ama

• Bence Golf Ama yüzü eskidi ve faiş fiyat ile satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

quote:

quote:

Guleyim mi
    Astradaki 150hp motor benzinli ve 1.4 turbodur 1 sene once cikti yeni nesil ve yakit tasarrufu optimum euro 6 dir. Ayrica acip bakabilirsin comfort ve dynamic arasindaki farka. Astra 2016 car of the year secildigini de hatirlatayim dunyada. Vw nin satis rakamlari hic bi marka ile kiyaslanmaz zaten de golf bmw 1den cok satti diye passat mercedes c den cok satti diye daha iyi o zaman sana gore ?

golf bmw1 den tabii ki iyi. mercedes a, bmw 1 ve golf'ün karşılaştırmalı testini oku auto show'da. golf birinci. bmw 1'e bmw demem ben. çocuk mezarı gibi bişey. 3 serisine parası yetmeyenler için çıkardıkları bişey o.
    passat mercedes c serisi karşılaştırman biraz komik olmuş. aradaki o kadar fiyat farkına bak. biri premium sınıf araç. illa ki daha az satmıştır pahalı olduğu için. ancak astra ve golf aynı sınıfta. fiyatları da birbirine yakın. buna rağmen golf astra'yı katlıyorsa bu kaliteye işaret eder. opel'in ne olacağı bile belli değil. kapanmaktan alman hükümeti korudu opel'i.
    comfort'ta ben kendim için eksik birşey göremiyorum. 7 hava yastığı, çift bölgeli otomatik klima (arkada da hava üfleci var), start-stop, otomatik park freni, elektronik diferansiyel kilidi, güderi koltuklar, buzdolabı, arkada kol dayama vs.. vs.. daha ne olsun?

O zaman dacia da cok satiyo hepsinden daha kaliteli :(.Hocam kusura bakmayin ama nick mesaj uyumu demek zorundayim.Golf'ün cok satmasi tamamen türk halkinin arabadan hic bir halt anlamadigi ve arabayi satmak icin aldigindan dolayidir.120 bine golf alip 105 ps dizele binmek pardon 110dur en fazla:).Golf güzel bir arac bem severim ancak dediginiz gibi bmw1 den iyi bir arac olamaz bunu icin sürüs dinamiklerini görmeniz bilmeniz gerekli.Golf astra ile kapisir ancak bmw dediginizde golf dacia gibi kalir :)

Golfün pahalı olmasından şikayet edip çok satmasını görmezden gelmek samimiyetsizlik olur.

bu incelemenin tamamı yok mu bir yerlerde? okumak istiyorum... :(

• Konfora önem veriyorsan kesinlikle golf, astranın yol tutuşu daha iyi olabilir, teknolojik uygulamalar, yenilikler açısından da golften önde bir araç ama malesef süspansiyonları kazık gibi biraz bozuk yola girsen yolun bütün kasislerini sana fazlasıyla hissettirir. 6 senelik opel corsa kullanıcısıyım..

Alternatif olarak octavia da bakabilirsin geçenlerde test sürüşü yapmıştım özellikle bozuk yollarda denedim gerçekten çok konforluydu. Sonuç olarak test sürüşüne katılıp en mantıklı kararı sen verirsin.
  • Beyler golf 7 fanıyım,bmw 1 bile olsa şanzıman olarak bmw daha önde bir araba,prestij olarakta..bu iki araç araç arasından sıfır alacaksam astra ikinci el olacak golf alırdım..bu kasa 2012 den beri var..golf alınacaksa temiz ikinci el alınmalı..sıfırda astra diyorum..yakında golf 8 çıkar piyasaya zaten..

• Donanım seviyesi hangisinde yüksek ise onu al derim.
    Astra daha yeni. Golf de güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: underdog

Konfora önem veriyorsan kesinlikle golf, astranın yol tutuşu daha iyi olabilir, teknolojik uygulamalar, yenilikler açısından da golften önde bir araç ama malesef süspansiyonları kazık gibi biraz bozuk yola girsen yolun bütün kasislerini sana fazlasıyla hissettirir. 6 senelik opel corsa kullanıcısıyım..

Alternatif olarak octavia da bakabilirsin geçenlerde test sürüşü yapmıştım özellikle bozuk yollarda denedim gerçekten çok konforluydu. Sonuç olarak test sürüşüne katılıp en mantıklı kararı sen verirsin.

Bunu bir arkadaş daha yazmıştı ama ben Golf 7 kullnıcısı olarak Astra K yı test ettiğimde hiç de öyle çok sert bulmamıştım aracı, yol sesi Golf e göre biraz daha fazlacaydı ama öbür yandan test aracı dizel olsa da dizel makina gayet yumuşak ve sessiz çalışıyordu.

Test aracının lastik basınçları fazla olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Orijinalden alıntı: underdog

Konfora önem veriyorsan kesinlikle golf, astranın yol tutuşu daha iyi olabilir, teknolojik uygulamalar, yenilikler açısından da golften önde bir araç ama malesef süspansiyonları kazık gibi biraz bozuk yola girsen yolun bütün kasislerini sana fazlasıyla hissettirir. 6 senelik opel corsa kullanıcısıyım..

Bunu bir arkadaş daha yazmıştı ama ben Golf 7 kullnıcısı olarak Astra K yı test ettiğimde hiç de öyle çok sert bulmamıştım aracı, yol sesi Golf e göre biraz daha fazlacaydı ama öbür yandan test aracı dizel olsa da dizel makina gayet yumuşak ve sessiz çalışıyordu.

Test aracının lastik basınçları fazla olabilir mi?

Test aracını stabilize bir yola soktunuz mu? en iyi öyle anlaşılıyor. Lastik basıncından olduğunu düşünmüyorum. Bende golfde kullandım astrada kullandım ama yeni kasasını kullanmadım, yeni kasayı alan arkadaşım konforsuzluğundan dolayı satmayı düşünüyor, eski j kasa olan arkadaşım sattı, opelde genel olarak böyle birşey var bende de corsa var oda kasislerde takır tukur çok sert, polosu olan arkadaşımın aracı daha yumuşak. Ama konfor konusunda daha öncede yazdığım gibi en çok octavia yı beğendim.

• Golf 7'nin

Vergisiz fiyatı 34.000 lira...

Geliş fiyatı 46.000 lira...

Şu an ise boşuna 65.000 verince bizimkiler Premium ayağı çekiyorlar halbuki eşşek aynı eşşek

• underdog kullanıcısına yanıt
    Evet aracı Çanakkale Opel Ekşi Oto dan alıp hem Çanakkale çevreyolunda hem anayoldan çıkıp köy yollarında vb denemiştim, tatlı sert bir darbe emişi vardı aynı güzergahta hatta kendi aracım Golf 7 arka aksları vuruntu sesi yapıyordu, ama ne olursa olsun Opel Vw ye göre bir tık daha sert oluyor bu da beklentilere zevklere göre önemsiz ya da çok önemli bir detay olabiliyor.

• astra'nın bi önceki kasa en azından oturaklı duruyordu böyle tekerleri yere sağlam basıyor hissi vardı, bunda kayıp balık nemoya dönmüş. (görünüş olarak) Aynı fiyat seviyesinde ise golf alınır, yıllardır başarılı bir araç.
  • Astra j kullanicisi olarak objektif gozlemlerimi aktaracagim. Arac almak mesakatli is birilerine yardimci olabilrsem ne ala;

Aracimi alirken astra ve golf arasinda kalmistim. Arkadasimda jetta dsg vardi. Dsg si garantiden degismisti. Ben de donanimindan ve daha uygun fiyatindan dolayi astra aldim. Arkadasim da jettayi satip golf 7 aldi. Bayramda yine dsg 2. Vitesten 3 e gecerken vurgu yaptigi icin kavramasi degistirilmis.

Benim icin golfun en onemli eksisi bu dsg mevzusu. 2. Olarak astra j ve golf 7 yi yanyana koyunca golf 7, astra j nin yaninda b sinifi gibi duruyor (boyut olarak). Ayrica bagaji da daha dusuk. Benim aracim full donanimli 2013, arkadasimin 2014. Donanimini bilmiyorum ama golf 7 de hiz sabitleyici, on ve arka park sensoru yok. Bununla beraber arkadas benden 10 bin tl fazla vererek aldi aracini. Bence 1 yil icin daha dusuk donanimli araca bu kadar fark vermeye degmez.

Golf 7'nin begendigim yonleri;

Astra j kullanicisi olarak en begendigim yonu yumusak suspansiyonlari ve bozuk yoldaki konforu. Bozuk yolda arada bariz
    fark var.

Bir digeri golf 7 (tsi) sehir
    icinde astra j ye gore 2-3 litre daha az yakiyor. Arkadasimla ayni yerde calisiyoruz ve ayni apartmanda oturuyoruz. Sehir icinde golf 7 tartismasiz daha onde. Ancak uzun yolda astra j ortalama 6 lt. yakiyor. Sadece sehir icinde dezavantajli.

Golf 7 de bir diger begendigim nokta. Arka koltuktakiler icin havalandirma kanalinin dusunulmus olmasi. Kucuk bir detay ancak yazin arkayi serinletmek icin onde klima carpiyor. Kisin arkayi isitmak icin onde terliyorsun. Ozellikle bebek
    varsa eksikligi cok belli oluyor.

Simdi astra j kullanicisi olarak astra k hakkinda dusuncelerim;

Bayramdan sonraki cumartesi gunu astra k ya baktim. Ancak test surusu yapamadim. J ye gore arac biraz kisalmis ve bagaj kuculmus. Bu hosuma gitmedi acikcasi. Bununla beraber 200 kilo kadar hafifletilmis. bu durum yukarida bahsettigim yakit meselesine cozum olabilir. Ancak, benim icime sinmedi acikcasi. J yi satip k ya ekstra para vermek cok aklima yatmadi acikcasi. Sunu da belirtmem gerekir k ya teknolojik donanimlar da eklenmis ama benim ilgimi cekmedi. Serit takip, otomatik fren, park biseyleri falan... bunlari da dikkate almak lazim.

Aklima gelen ve benim dikkatimi ceken hususlara dikkat cekmeye calistim. Herkes kendi onceligine gore, kendi kararini versin. Ben ozellikle dsg mevzusundan dolayi golfe mesafeliyim. Bununla beraber astranin daha uygun fiyata daha cok donanim sunmasi da benim astra almamda etkili oldu.

Astra j sahibi olarak satip astra k almayi dusunmustum ama araci inceleyince vazgectim. Ancak sifirdan arac alacak olsam ikisi arasinda tercihim astra k olurdu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

quote:

quote:

Guleyim mi

bu incelemenin tamamı yok mu bir yerlerde? okumak istiyorum... :(

BMW 1'e bişey diyemiyorum ama A serisi Golfü tokatlar hiç kimse kusura bakmasın.

Bu arada en çok satan 2.kompakt hb Astra yok nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 22 Eylül 2016; 21:14:46 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.