Şimdi Ara

opel astra j otomatik d konumunda titreme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
45.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynı sorun bende de vardı aracım opel corsa 2016 otomatik, bakımda bujileri kontrol ettireyim dedim, 4kollu buji bobinlerinden biri çatlamıstı, 560 tl ye onu değiştirdim problem gecti,yakıtda da fark etti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sayfayı gördüğüm iyi oldu Astra j otomatik alacaktım biraz soğudum şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar yazı var fren hidrolik denilmiş başka yaşayıp çözüm bulan yokmu

• Bir çözüm bulan olmadı mi daha

• Yetkili servisle görüştüm. Sanzuman yagi degismez dedi. Isterseniz degiselim ama yagin kivamina gore sanzuman kendini ayarliyor. Kalin yaga alisan sanzumana ince yag birakirsan 15 20 gun uyum saglama sureci var dedi. Bundan sonra vurma yapma ihtimali var. Vurma yaptiktan bir sure sonra ariza verebilir. Karışmayın derim dedi. Soylediklerine guvenmelimiyim bilemedim. Cok iyi bir Ozel servise goturdum "degisirsen yetkili serviste degis" dedi. Bana mantikli geldi.

Burda bahsedilenleri okuyup inceledim. Degerli muhendis ve ustalarimiz cok onemli bilgilere deginmisler sagolsunlar.

Benim arac bu titremeyi aksam yaptı. Ve yarim saat icinde durdugim tum isiklarda arac sarsma ve titreme yapti. Cok yuksek ve sarsıcı. Sonraki gun araci kasmama ragmen yapmadi.

Benim nacizane kanaatim,
    1. Fren hidroligi ve frenin hidroliginin hava almasi bu sonucu dogurabilir. ( burdan öğrendim)
    2. Sanzuman yaginin degismesi.

Sanzuman yaginin degismesi neden tehlike arz ediyor anlamakta gucluk cekiyorum. Aracta bakim ve yag degisinlerinde rahatlamasi gerekmiyor mu.
    Yetkili servisin bahsettigi yagin alisma durumu bana mantikli geldi.
    Burdan takip ediyorum. Birsey ogrenirsem paylasirim. Kazasiz belasiz masrafsiz gunler dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mitkaa

Yetkili servisle görüştüm. Sanzuman yagi degismez dedi. Isterseniz degiselim ama yagin kivamina gore sanzuman kendini ayarliyor. Kalin yaga alisan sanzumana ince yag birakirsan 15 20 gun uyum saglama sureci var dedi. Bundan sonra vurma yapma ihtimali var. Vurma yaptiktan bir sure sonra ariza verebilir. Karışmayın derim dedi. Soylediklerine guvenmelimiyim bilemedim. Cok iyi bir Ozel servise goturdum "degisirsen yetkili serviste degis" dedi. Bana mantikli geldi.

Burda bahsedilenleri okuyup inceledim. Degerli muhendis ve ustalarimiz cok onemli bilgilere deginmisler sagolsunlar.

Benim arac bu titremeyi aksam yaptı. Ve yarim saat icinde durdugim tum isiklarda arac sarsma ve titreme yapti. Cok yuksek ve sarsıcı. Sonraki gun araci kasmama ragmen yapmadi.

Benim nacizane kanaatim,
    1. Fren hidroligi ve frenin hidroliginin hava almasi bu sonucu dogurabilir. ( burdan öğrendim)
    2. Sanzuman yaginin degismesi.

Sanzuman yaginin degismesi neden tehlike arz ediyor anlamakta gucluk cekiyorum. Aracta bakim ve yag degisinlerinde rahatlamasi gerekmiyor mu.
    Yetkili servisin bahsettigi yagin alisma durumu bana mantikli geldi.
    Burdan takip ediyorum. Birsey ogrenirsem paylasirim. Kazasiz belasiz masrafsiz gunler dilerim..
    eski aracım astra j idi. ben şanzıman yağını değiştirttim ama bahsedilen titreme %100 geçmemişti.
    Fren hidroliğini değiştirttim yine %100 geçmedi ama servisteki çalışan normal bunların çalışması bu şekilde diyordu.

• Kac km de degistiniz?

• Sayfayı uzun zamandır takip ediyorum ancak sorun hemen hemen herkeste aynı olmasına rağmen net bir çözüm bulunamadı. benim de aracım 2012 1.4 turbo otomatik astra j... benim araçta da aynı şekilde hararet göstergesi 90 a yaklaştıktan sonra (motor soğukken gram titreme yok) ışıklarda beklerden ayak frendeyken 5-6 saniyede bir 1 saniyelik titreme oluyor. çok ustaya gittim kimisi bobin dedi kimisi buji dedi kimisi sübaplardan dedi, kimisi manifolttan hava alıyor dedi, kimisi şanzumandan dedi. sonunda araç esp arıza ışığı yakmaya başlayıp dizel gibi sesli çalışmaya başlayınca motor açmaya karar verdik. ustanın dediğine göre yağ pompası arızasından dolayı motor yeteri kadar yağlanamamış yağsız kalmış ve sübaplar, dişliler, pistonlar falan bayaa bi hasar görmüş, resmen siyahlaşmıştı. hepsini değiştirdik doğal olarak. motor sıfırlandı resmen. araca şuan benzinde biniyorum ve hiç bir sıkıntım yok. (ışıklarda beklerken belli belirsiz bir zorlama dışında ki bu gayet normal araç d konumunda) ancak geçenlerde aracı tekrar lpg servisine götürerek ayarlarını yaptırdım ve aktif ettirdim ancak eve dönerken ilk ışıklarda araç yine 5-6 saniyede bir titremeye başladı. LPG servisi bir sorun olmadığını söylüyor. Ancak şurası net ki araç benzinde yapmıyor lpg de yapıyor sadece. manifoltta kılcal çatlaklar var da motor lpg de fazla ısındığından fazla genleşme olduğundan mı acaba diye düşünmeye başladım. bu arada fren hidroliğini de, şanzıman yağını da değiştirdim.

• ozanyilmaz03 O kullanıcısına yanıt
    Keske o kadar ugrasmisken MAF ve MAP sensorlerini temizletseydiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oksijen sensörü de dahil bütün sensörler temizlendi.
  • Sırf bu yüzden Astra Otomatik almadım, Mazda 3 aldım otomatik rahatlığı sağlamlığı çok iyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    Stop etme sorunu devam ediyor mu. Bir çözüm bulabildiniz mi. Benim araçta da aynı sorun var maalesef

• Adem.etgu A kullanıcısına yanıt
    Ara ara hala yapıyor hocam. Lpg'deyken daha fazla yapıyor. Stop etme olayı pek yok 4 senedir bende araç toplasan 4 kere stop etmiştir ancak. Stop etmeyi sık sık yapsaydı zaten işin rengi değişirdi. Aracın heryeri elektronik çünkü stop edince fişi çekilen bilgisayar gibi oluyor.

Ama dururken silkeleme olayı devam ediyor. Fren hidrolik yağı da tam çözüm olmadı.

Bana nedense hava ile ilgili bir sorun gibi geliyor bu.

Ustalar da net bir şey söylemiyor o yüzden arabayı deneme tahtasına çevirnek istemiyorum.

Çok rahatsız edici yada sürekli olan bir sorun değil çünkü.

• 1.4 turbo otomatik Aracı alalı bir ay oldu bende de bugün yaptı durunca sarsıntıyı 2020 model daha 1000 km de bence kronik bir arıza
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    Bende 2011 Cruze var otomatik. Aynı şanzıman mi bilmiyorum ama LPG ECU su arızaliymis. Tamir ettirdim düzeldi.

• Benim aynı sorunum halloldu. Sorunum şanzımanda imiş, zamanında değişmeyen şanzıman yağ ve filtre birde bir kaç arızalı selonoid valf bu arızayı yapıyor.

• Sahibinden de bir cok kişiye mesaj attım bu sıkıntı yaşayan var mı karşıma şu 3 çözüm çıktı 1.depo havalandırma valfi ve su devirdaim pompası sonrası düzelme 2.boğaz kelebeği temizliği ve mod atılması sonrası düzelme 3.bobin değişimi sonrası düzelme.lpg de benzine oranla daha cok titreme olduğu için boğaz kelebeği bana daha mantıklı geldi.. Ama motor ustaları ise inatla hava almasından kaynaklandığını soylüyor

•  opel astra j otomatik d konumunda titreme

Olay bu baska bişeyde aramayin şanzıman sorunsuz bu arabarda

• Arkadaslar sorunum çözüldü ısıklarda dururken silkelen me ve titreme sorunu sıkıntı ne şanzuman ne bobin e buji ne de Baska bir sey sıkıntı mı Kayseri özgökler opel servisi çözdü bilgisayarla mod attı usta suan hic titreme yok ne benzinde ne de LPG de isterseniz telefonla bilgi alabilirsiniz uzak yerlerde iseniz işlem yarım saat sürüyor ve maliyetsiz bir sey

• Hocam serviste yapılan işlemi biraz açabilir misiniz?Çünkü bende de aynı sorun var ve görüştüğüm bir ustanın söylediği şey selenoid lerin değişmesi gerekiyor dedi ve bu değişim bayağı tuzlu maalesef🤔

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.