Şimdi Ara

OPEL ASTRA J FREN DİSKİ ÖNERİSİ YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
14.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bjkkarakartal1903 kullanıcısına yanıt
    Peki GM Fren diski diye sattığı diskler nedir acaba ? Ayrıca Fren balatasınıda değiştireceğim GM marka mı alayım yoksa fren diski ile alacağım aynı markayı mı alayım ?
  • Astra j lerde hatta insignia larda bile sık sık görülüyor bu problem. Kronik diyebiliriz. Araç servis bakımlı ise indirimli olarak değiştiriyorlar serviste.
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Serviste yaptırmıyorum aracımın bakımlarını . Sadece öğrenmek istediğim Fren disk ve balata takımı yaklaşık 600 Tl tutuyor dışardan alırsam . Bu fiyatın yarısına Trw Delpi gibi markalar temin edebiliyorum sizde 2 katı fazla para verip Orjinalini mi almalıyım yoksa aynı kalitede yarı fiyatına ürünler alabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gscebeci37

    Peki GM Fren diski diye sattığı diskler nedir acaba ? Ayrıca Fren balatasınıda değiştireceğim GM marka mı alayım yoksa fren diski ile alacağım aynı markayı mı alayım ?

    Gm kutusunu açıp bakmak lazım. Ama trw, bosch, remsa, valeo tarzı markalardan biridir. Gm markalı yağlar Türkiye deki firmalarda dolduruluyor mesela. Balata disk aynı marka olacak diye şart yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gscebeci37

    Aracım otomatik değil , lastiklerde sıkıntı olsa sürekli yapacağını düşünüyorum ama bazen 150-160 la gidiyorum fren tık demiyor ama çok nadir bastığımda fren titretiyor. ATE bizim araçlara uygun olmuyor. Orjinal GM oluyor sadece o da balata disk takımı 600 TL civarı oluyor tuzlu geliyor ama yan sanayidende çekiniyorum sonra yine bozulacak diye.

    Merhaba,

    En son tercihiniz ne oldu ? Bende de aynı dert var, diski değiştirmem lazım.
  • Servisten disk için 330 x 2 =660 fiyat aldım.

    Webde satılan ürünlerde bu şekilde tek disk fiyatı gelen fiyattan anladığım kadarıyla. Tecrübeli arkadaşlar bakabilir mi ?
    Disk başna 100, lira fark var. Karar veremedim.


    http://urun.n11.com/fren-diski/opel-astra-j-on-fren-disk-2010-2013-df7475-trw-lucas-P165619153?cid=604001&gclid=CJK_6e_ovNMCFUGNGwodBZMItQ
  • corsa d 1.3 cdti aracıma gm made in india kullandım ses yapıyor. Yetkili serviste takılan orjinaller başka yerin yapımı. Sanayide parçacıya güvenip delphi taktım. Abi şöyle iyi böyle iyi, ses yapmaz filan dedi. Buda ötüyor ıslık çalışıyor. Garantili birde ötmeye karşı ama gitmedim. Zaten 65 tl ye aldım şimdi bi daha ustaya sök tak bahşiş mazot derken gerek yok oynatmaya. Rahatsız ediyor ses ama müzik açınca duymuyorum. Benim disklere kabahat buldu parçacı ama gösterdiğimde ustalar sıkıntı yok dedi.Bir kere torna yedi eğildiğinden dolayı. bu 3. balatası. En güzeli orjinal takmak hocam. Disk ve balatada performans farklı oluyor o yüzden orjinal takmak.

    Ben bu sefer delphi yerine orjinal taktıracaktım serviste ama çok övdüler balatayı. Ses yapmaz diyorlar, yapınca da yan yatıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 24 Nisan 2017; 13:5:16 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Bosch kullandınız mı hiç ses yapıyor mu?
  • mağlesef onu denemedim. Aklıma geldi aradım sordum 2 bosch servisine, 110-130 tl fiyat aldım ama biri dedi ses yapmaz ,biri dedi ses yapabilir garanti veremem dedi.

    sanayide başka parçacı sordum trw garantili ses yapmaz dedi ama kullanmadım. Benim aldığım parçacıda trw ses yapar dedi, delphi verdi.

    kale filan öneren oldu ama oda çok uzaktaydı parça olarak bana.

    gm made in india ları 85 tl ye almıştım zamanında şuan 110 tl filan veriyorlar. yetkili serviste spain yada romania olan var sanırım ondan takılıyor. 240 TL orjinalli.

    delphileride ilk taktığımda ses yoktu şimdi ses var frene basmasam bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 24 Nisan 2017; 13:33:39 >
  • 240 tl dediğiniz cift mi tek mi acaba ?
  • Serviste disk balata ikilisinin değişimi 1.150 Tl bu arada.
  • yan sanayi, balata taşlama çaktırma işlerine bulaşmayın hocam
  • Yok o ise girmem, en fazla orjinal parcalari ozelde taktiririm ama orjinal diskinpiyasada goremedim, balata var,
  • Bir de 5.000 daha idare edecegi belirtildi ama servis klisesi mi yoksa 15.000 daha gider mi bilemedim. Herhangi bir sikintim yok aslinda
  • Orjinalinden yana olmanızı tavsiye ederim birde diskleri ilk degiştiğinizde sıcakken su filan vurmayın tekrar yamulabilirler yıkamada aracın disklerin soğumasını bekleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

    Orjinalinden yana olmanızı tavsiye ederim birde diskleri ilk degiştiğinizde sıcakken su filan vurmayın tekrar yamulabilirler yıkamada aracın disklerin soğumasını bekleyin

    Ona dikkat ederim genelde, dinlenme tesislerinde vs. yaptırmam.

    GM marka disk cifti 660 ferodo 191 olması düşündürücü.3,5 kat kalite farkı var mıdır ? Orjinal parça satan yerlerde de bu disklere ulaşamıyorum garip bir şekilde.
  • O kadar fark varmı hocam ya benim antaranın bile daha ucuza orjinal gmler gördüm
  • 15 gun once 1.6 astra j aracim icin n11 den 110tl ye bosch marka balata aldim. Sanayide 40 tl de degisim icin verdim. 1500km oldu simdilik sorun yok
  • arkadaşım; 100.000 km ye gelen aracımı ilk kez 90.000 de özel opel servisine götürdüm ucuz diye. pişmanlık tavan bende. oper mi open mi diye antalyada bir servise gittim. delphi balataya mükemmel abi ses yapmaz dedi 6000 km oldu cayır cayır ötüyor. ön diskler torna yapalım dedi yaptırdık. şimdi dururken gurr guurr diye saçma bir ses yapıyor :) karbonsuz hava filtresi taktı (klima) bu işini görür dedi lan araba toz ve kokudan geçilmiyor! tövbe ettim. 1 kere özele sanayiye gittim dahada gitmem. hem yalancılar hem yaptıkları işin arkasında durmuyorlar. pahalımı evet. yetkili servisler pahalı. ama 90.000 km ye kadar aracım tıkır tıkırdı... şimdi yine resmi servise gidicem ve ön disk ve balata maliyet 1250 tl. kaçtı mı bana kaçtı :) yani abicim arabanı seviyorsan ucuza kaçma. sevmiyorum diyorsan en ucuzlarını al geç. sorgulamanın pek bir mantığı yok.

    Not: hep anlatırlardı sanayide suna para verdim buna para verdim diye, inanmazdım :) ama alayı yalancı sahtekar. o parça değişsin bu parça olmamış, bak bu orjinal yahu topluyorum resmi servisle aynı fiyata geliyor. ha unutmadan birde o gittiğim servis 10.000 km de 1 servise gel bize diyor. yahu orjinal servis 15.000 km de gel diyor? sizin kafamı güzel? biliyorlar çünki taktıkları malzemeler anca 10.000 gider. totalde işte böyle çakıyorlar. :) oh be döktüm içimi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasyasar -- 26 Ocak 2018; 11:23:3 >
  • Orjinal parcalarla ozel servise gitmek lazim, ben online parca alip gidiyorum. Cunku delphi vs parcalara bile netten buldugumdan fazla fiyat biciyor.



    Yetliki serviste 100 liralik yaga 200 yaziyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.