Şimdi Ara

Opel Astra h otomatik denildiği kadar kötü mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
37.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Abartanlar cok bence. Sifir alinan astra h 1.3 oto 100k ya ulasti.
    1den 2 ye geciste sarsinti var tabi ama cok da sorun degil. Masaalah sarsintisiz 0.0000001 ms de vites degistiren dsg gibi 3600km de falan patlamadi ya azcik sarsilsin. Ustelik hizlanma ve yakit tuketimi verisi manuelle ayni yani minimum derecede bunun ustune manuelden 3bintl farkla almistim daha ne istenir ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan2142

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

    Abartılıyor. Diğer yarı otomatikler ne kadar kötüyse easytronic de o kadar kötü.

    yarı otomatik demek hem manual hemde otomatik kullanmaya izin veren şanzımandır. Neyani bmw mercedes vw bunlarınkidemi kötü?
    Ayrıca konuya cevabım okadar değil dahada beter bir araç.. klima açıktan eşek gibi bağırır vites atmaz atarsada stop eder edecek gibi olur.

    Yarı otomatik hem manual hem de otomatik kullanıma izin veren şanzıman değildir. Yarı otomatik aynı düz viteslerdeki gibi debriyaja ve kavramaya sahip olan ama bu debriyaja sizin yerinize şanzımanın içindeki bir robotun bastığı sistemdir.
    Bmw ve mercedes yarı otomatik değildir tork konvertörlü tam otomatik kullanır (A serisi cla ve gla modelleri hariç)

    Vw dsgye çift kavramalı yarı otomatik diyebiliriz. O tabi ki bu şanzımandan çok daha iyi. Benim asıl söylemek istedeğim diğer *tek kavramalı* yarı otomatikler kadar kötü olduğu. Çünkü easytronic tek kavramalı bir yarı otomatik şanzıman. Bu kategorideki diğer şanzımanlar dualogic, mmt, mcp, asm türü şanzımanlar. Easytronic in bu şanzımanlardan ne fazlası ne de eksiği var.




  • Adamın mizah anlayışına bakın:
    Araba sayesinde 2-3 rekat namaz kıldım Allah senden razı olsun Opel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arabanın iyi yönlerini bari söyleseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auto6r kullanıyorum 1 ci ve 2 ci viteslerin degisiminde alışmak lazım onun haricinde çok zevkli şanzıman
    İyi gidiyor arti sorunsuzluguyla ünlü
    Yokusdada kaydirmiyor geriye
    Opelinkileri bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 dizel otomatik corsam vardı, alışıldığı taktirde sorun yok..Ben yaşamadım ama arıza ihtimali düşük ve onarımı hesaplı deniyor...2007 sonrası için sorunları giderildi diye biliyorum, öncesi daha problemli imiş..
  • Miu M kullanıcısına yanıt
    Alırken 16bintl fark verip üstüne 3000km de dsg leri bozulup yolda kalınca bozulmasa bile ısındı kenara çek deyince sinirlenip yediremeyip buraya gelip başka arabalara laf atıyorlar hocam gören de zannetceka raba yerinden kalkamiyor. Ha garantisi bittikten sonra Dsg onarımı için 7 8 bintl cik istediklerini söylemeyi de unutmuşum. Amann ne olacak canımm nede olsa 1 den 2ye sarsmıyor klima çınca bağırmıyor.
  • MMT şanzımanlı aurisim vardı, çok da memnundum. Gerektiğinde gaz tepkilerimle gerektiğinde de kulakçıklarla müdahele ederek tam istediğim gibi bir sürüş sağlıyordum. Az yakması da cabası. Hayatında hiç manuel araç kullanmamış, tam otm. araçta araba sürmeyi öğrenmiş insanların alışması zor bu yarı otomatiklere.
  • Abartanların çoğu bu şanzımanı kullanmamış kulaktan dolma bilgilerle yazanlar. Kendim de yarı otomatik kullanıyorum etg5 ismi. 1'den 2'ye geçerken biraz yavaş onun dışında sıkıntısı yok. Yavaş derken de bir insanın ortalama vites atma hızı. Yokuş çıkarken de manuele alıp bir vites düşürün, çıkarken boğulup vites küçültmeye kalkmaz kendi. Gereken zamanlarda vitesi manuele alıp müdahale ettiğiniz zaman sıkıntı yaşatmaz size. Ama performans meraklısı biriyseniz tavsiye etmem.
  • video sahibi cihanair zaten ölümüne vag savunucusu, golf ü babası üretiyor opel ülkesine ateş yağdırmış, o yüzden çok takmayın ama 4 sene kullandım sarsıntılı geçiyor, zaten 740d almadık fiyatı belli vaadinden fazlası değil. dsg alıp cortlama keyfi mi yaşasaydık
  • Dizel Corsa'da kullandım bu şanzımanı gerçekten söylendiği kadar kötü. Abartıyorlar diyenlere bakmayın abartılacak kadar kötü. Çalışma prensipleri gereği yarı otomatiklerin hepsi kötü gerçi sadece Opel diye ayrım yapmamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında 1 yıl kullanmıştım 2006 modeli yani sorunlu denileni. hiçte sorun çıkarmadı. her yarı otomatik gibi 1 den 2 ye, 2 den 1 e hafif hissetiriyor ama öyle ileri geri sallandırması yok tabi. millet bilmeden abartıyor. birde verdiğin paraya göre kıyaslayacaksın, bu paraya zf vardı da biz mi almadık. bu nedenle bütçe dahilinde ise gayet alınıp binilesi bir şanzımandır.
  • Vites değiştirirken ayağınızı gazdan çekmek bu kadar zor degil. Bu aracı böyle kullanan manuel aracı da kullanamaz. İtibar etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.