Şimdi Ara

opel astra benzin pompası arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
14.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 2 haftadır 98 model opel astra gls olan aracım sabahları marş basıyor ama motor çalışmıyor.Düzenli olarak gittiğim servise götürdüm.Benzin poması arızalı dediler ve hemen değiştirdiler.Ertesi günlerde aynı arıza devam edince tekrar gittim.BU sefer orjinal benzin pomasını taktılar.İşçilik dahil 160 YTL para harcadım.Bu arada aracımda SIRALI SİSTEM LAVATO LPG takılı.Gün içinde böyle bir sorun yaşamıyorum.Aracıma gözüm gibi bakarım.ACABA arıza nereden kaynaklıyor?Bana yardımcı olabilir misiniz?Ayrıca en son takılan benzin pompasından da ses geliyor.Zırıltı gibi ses gelmesi de normal midir?Teşekkürler.

• Bizde de sizinkinin aynisi astra gls varken benzin pompasi ariza yapmisti ve sozde orijinal siemens marka pompayla degistirilmisti. Tabi o pompa ozellikle rolantide cok belirgin zirilti sesiyle kafa sisiriyordu.

Yani ses orijinal taktiklarini soyleselerde aslinda orijinal olmayan pompadan kaynaklaniyor,emin olabilirsiniz. Normalmi sorusuna gelince orijinal pompalarda o ses gelmez ama size takilan pompanin ses yapmasi normal. Ha sorun cikarir mi, cikarmaz ama kafa utuler. Orijinal pompa 4 yil once 320 YTL ydi.

Calismama sorunu da sununla ilgili olabilir. Aracinizin gaz ayari yanlis yapildigi icin ECU (beyin) nun LFT-SFT degerlerini bozuyor ve bu nedenle motor ilk calisirken zor calisiyor, calistiginda da motor silkeliyor ancak gaza gecince rahatliyor. Eger sorununuz tam olarak bu sekildeyse arabanizi bir sure (1 depo benzin harcayacak kadar mesela) benzinle kullandiginizda sorun kendiliginden duzelir. Ancak sorun duzeldiginde kesinlikle gaza tekrar gecmeyin, gaz ayari yaptirmaya gidin. Yoksa yine ayni seyler tekrarlanir.

Ama unutmayin,bahsettigim cozum eger sorununuz yukarida anlattigim gibiyse bu yola basvurun. Degilse atesleme sistemi dahil bircok yerde sorun aranmali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Marea Motor arıza lambası
    13 yıl önce açıldı
    ford fiesta motor arıza lambası
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.