Şimdi Ara

Opamp sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Lm741 ile proteusta yaptığım devrenin aynısını gerçekte yapınca çıkışta 3.7 V görüyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Opamp sorunu

• Hocam cevabın için teşekkür ederim. Ama simetrik beslemeyi nasıl yapıcağımı bulamadım.İnternette araştırdım ama +12v luk adaptör ile elde edemem sanırım. 7905 var elimde, çalışması için negatif gerilim gerekiyormuş.Simetrik besleme olmadan doğru düzgün çalışmaz mı?
  • Hocam simetrik beslemeyle sorunu çözdüm. Yalnız bendeki adaptör 1.5-12v ayarlanabilir olanlardandı.İçini açıp ilk,orta ve sonuncu sarımlardan alıp +4.5,0,-4.5 elde ettim.Ama +-9V elde etmek istiyorum.Şekildeki gibi 2 adaptörle bağlantı yapsam herhangi bir sorun olur mu?

Opamp sorunu

Opamp sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -portnoy- -- 30 Ocak 2010; 0:41:14 >

• evet bu şekilde bağlarsan simetrik besleme olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: -türker-

Merhaba. Lm741 ile proteusta yaptığım devrenin aynısını gerçekte yapınca çıkışta 3.7 V görüyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Opamp sorunu

741 in tek kaynak beslenememe gibi bir sıkıntısı var. ayrıca tek kaynak beslesen dahi Vcc-Gnd seviyelerine 741 ile yaklaşmak zor.

bunun için istersen lm324 kullanabilirsin. tek kaynak beslemeye izin verir.

ayrıca tek sarımlı bir trafodan da yarım dalga doğrultma ile simetrik gerilim elde edebilirsin.

http://webpages.charter.net/dawill/tmoranwms/Circuits_2008/Rectifier_Tutorial.gif

en altta soldaki devre ile...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Coil Whine sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Laptopta Coil Whine Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.