Şimdi Ara

Önyargıyla askere gitmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben askere katılmadan önce çok önyargılıydım.Bilmiyorum artık son zamanlarda gelişen haberlerden midir askerliğe bakışım negatif yöndeydi.Geçmişte akrabalarımın anlattığı askerlik anıları da pek iç açıcı değildi.Hep sürekli bir kötümserlik vardı askerlik için

Ama gidince ne kadar farklı bir yer olduğunu gördüm.Komutanlarımız çok iyi insanlardı acemi birliğinde.Kesinlikle bize kötü davranmadılar.Hatta gerektiğinden fazla esnek olduklarını söyleyebilirim.Bazen içimden ben komutan olsam şöyle yapardım askeri şöyle sıkardım,sıkıştırırdım bile diyordum.O derece disiplinsizlikler yaşanıyordu bazen bölüğümüzde.
    Artık dayak küfür yok askerlikte istisnalar illa ki vardır ama komutanların da insan olduğunu unutmayın onlar makina değil.Komutanınla ister çavuş ister ast subay olsun ast-üst ilişkisini unutmadan belli bir mesafede tavır alınız.Aranızda üstlerinizle ahbaplık dostluk kuranlar bile olacaktır.Ben o derece fazla samimi olmadım genelde mesafeli yaklaştım size kalmış tamamen.

Verilen emri yerine getirin ne olursa olsun ister ot yolmak,ister tuvalet temizlemek olsun görevden kaçmayın.Sen yapmazsan ben yapmazsam gelip komutan mı ot yolsun.Usta birliğimde astsubayla kesilmiş odunun kabuğunu bile soyduk.Hele astsubay bunu hiç yapmak zorunda değil ama maksat muhabbet olsun bize yardımcı olmak istedi.Zamanda zaten böyle geçiyor askeriyede bir işle meşgul olmanız gerekiyor internet yok orada

• İnan bana bu mesajın moral oldu bana ve umarım pek çok arkadaşımıza da olacaktır. Teşekkürler İnşallah bize de düzgünleri rastlar ve tek tük psikopat varsa bizi bulmaz. Ağustosta askere gitmeden önce mesajını tekrar okuyayım diyorum, valla moral oldu. Çok sağol dannyarcher arkadaşım.
  • dannyarcher askerliği nerede yaptın?
  • aslında önyargı fena değildir

kendini kötüye alıştırıp gittiğinde ortam iyi çıkarsa hayalkırıklığına uğramasazsın ama peki ya tam tersi olursa
  • quote:

Verilen emri yerine getirin ne olursa olsun ister ot yolmak,ister tuvalet temizlemek olsun görevden kaçmayın.Sen yapmazsan ben yapmazsam gelip komutan mı ot yolsun

Önyargıyla gitmeyin diyorsunuz sonra yazılanlara bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 7 Temmuz 2011; 20:40:46 >
  • Ya dannycracher arkadaş ile sanırım aynı yerde Acemilik yaptık. Ancak burada şunu belirteyim. Bu iş aynı Alay'da bile olsanız, düştüğünüz bölüğe göre değişir. Mesela: 10.bölük, 2.bölük çok rahattılar bizim alayda, ancak 14 ile 20.bölük çok çektiler. Dayak belki yoktu ama, her türlü sıkıntı yaşandı.

Haa bir de arkadaşlar, sizlere biraz dikkatli davranıyor komutanlar. Ne de olsa üniversitelisiniz ve sıkıntı yaşarsanız dava edebileceğinizi biliyorlar. Burada ben 2011/2 uzun dönemlere yapılan muameleleri gördüm (gerçi çoğunun hakettiğini söyleyebilirim) sizlerin asla görmenizi istemem.

Moral bozmak adına yazmadım, ama ne önyargılı olun ne de yargısız. Bu iş kesinlikle şans işi. Allaha bol bol dua edin. Sizleri aklı başında komutanlarla karşılaştırsın.
  • herkesin askerlik yaptığı yere göre durumun değiştiğini bi kere daha görüyoruz galiba çünkü 339. KD'yim ve şu anda askerim ama ben de önyargılı gitmeyin diyorum çünkü önyargınız bile görecekleriniz yanında yetersiz kalır...
    Kapıda cep telefonunuzla birlikte mantığınızı da teslim alıyolar çıkışta vermek üzere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 331.donem olarak marasa gittim.agri bitlis hakkariye giden kd arkadaslarim vardi. Tamamen dustugun yere baslk olay...
  • valla arkadaşım bende 337 k.d. gittim manisa 1.piy.tug.kom. merkezde uzman çavuşları gerçekten pislikdi manisa merkeze düşene allah kolaylık versin
  • O babalarınızın dedelerinizin dönemindeki askerlik yok artık bu bi gerçek ama artık dayak yok ama çokda beter cezalar var.Discosu var , sürünmesi var , çarşı kitlemesi var , askeri mahkemeye , askerlik uzaması , hapis cezasına kadar birçok yoldan ceza var.2 aylık acemiyim çok çarşı kitlendi bizde mesela.2-3 den fazla revire çıkanlara eğitimden kaçtı diye çarşı kitliyor komutan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.