Şimdi Ara

Önyargı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni Konu Dışı hayırlı olsun.Burada da paylaşmak istedim bunu.Hayırlı geceler.

Düşüncelerini,mimiklerini;karşındaki,yanındaki,arkandaki,önündeki ile paylaşmadan bak defterini koyduğun sıraya.Özünü kaybetmiş aslını yansıtmıyor değil mi?Düşünmek gerekir ki etrafa hisettirmeden,işlevi yararcı.Öyle ise diyebiliriz göründüğü gibi değil tahtadan sıra.İnsan nelere yol açmış,daha çok şeye karışmış da aslını bozmuş.Evirmiş çevirmiş bambaşka cisme dönüştürmüş.İnsan neden olduğu şeylerde başarılı değil sadece,kendini olduğu gibi yansıtamıyor bana,sana,ona...
    Neredeyse her gün karşılaştığım aksi mi aksi "gibi" görünen bir büyüğümü anlatayım size.Muhabbetine hiç denk gelmediğim biri.Suratı asık ve sinirli biri olarak düşündüğüm bu kişiye selam vermekten çekiniyorum."Acaba bana ters cevap verir mi?Selamımı almazsa?"Bu önyargımı hiç kıramadım,öyle öyle geçti vakit.Ve muhabbetine rastgeldim.Güler yüzlü,tatlı dilli..."Allah Allah!"dedim içimden.Can kulağıyla dinliyor ve hareketlerini izliyordum.Çok şaşırdım ne yalan söyleyeyim.Önyargımı kırıp atmam için bir fırsattı.
    Anlattığım amca gibi etrafımda olan insanlar var.Sanırım önyargıyı yıkmak kolay değil.Hadi tamam belki iyi niyetlidir peki ya değilse?Şunu söyleyebilirim ki suratı asıklara selam vermekten çekinirim hâlâ.Üzücü ve kötü.Olmadığın bir durum için yargılanmak.Uzaklaşıyor insan önyargıya dayanarak.İnsan işte vesselam...

• Ben de senin tersi bir durum var, mesela suratı asık biri gördüğümde ilk aklımdan geçen ona selam vermek olur. Ben önyargılı değilim diyen birisi var mı acaba dünyada? Aşırısı huzur bozar tabii ama herkeste olan bişey bu.. Fazla takıntı yapmamak gerek diye düşünüyorum.

Edit: Şunu belirtmeden edemicem aklıma geldi paylaşmak istedim belki alakasız olabilir, mesela ben tanıdığım insanlarla çok samimiyimdir çok rahat konuşurum fazla konuşan ve girişken bir yapım olmamasına karşın, ama öyle durumlar oluyorki, sokakta suratını ilk defa gördüğüm adamla 10 yıldır tanışıyormuş gibi samimi bir sohbet ortamı kurabiliyorum ama yıllardır tanıdığım bir akrabam ile sanki ilk defa gördüğüm bir yabancı gibi olabiliyorum, konuşurken geriliyorum. Aslında ikili sohbete giren kişilerin birbirinden aldığı pozitif enerji mi denir ne denir, her şey onda bitiyor diye düşünüyorum.

Yeri geldi yazdım valla oh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 12 Temmuz 2010; 2:17:42 >

• eyvallah.
  • Hortt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.