|
Dusunurken az çok anladım sanırım yanlisim varsa duzeltirseniz sevinirim. Olayı kitleyen ana kisim 'Değiştirmek' ve 'Degistirmemek' durumları. Bize bu seçenekler sunulduğu icin bizim ilk koşullardaki secenegimiz o andaki olasiligini da koruyarak 2. duruma devrediliyor. Yani bir nevi şey gibi tamam 2. durumda bu kutunun boş oldugunu gordun peki 'ilk durumdaki koşullara bağlı olarak' seçtiğin seçeneğin yerine 2. durumdaki ipucunu da gördükten sonra yeni bir secim yapmak istiyor musun. 1/3'luk oranın hala geçerliliğini koruması bu sekilde oluyor. Hatta soruyu daha da aciklastirirsak sunucunun bize sorduğu şey direkt olarak su: Sen bu seçmiş oldugun 1/3 ihtimalli kutu ile hala devam etmek istiyor musun? Eğer basta bir secim yapmasaydık ve bize sadece 1 kutunun boş oldugunu gösterip sadece kalan 2 kutu arasından bi secim yapmamız istenseydi yeni duruma taşınan herhangi bi olasılık durumu olmazdi, ihtimal iki kutu icin de %50 olurdu. Soru tamamen 'Değiştirme' eylemi ile bu hale geliyor gibi. Tam anlatamadım ne demek istediğimi ama olsundu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 1 Aralık 2021; 23:33:9 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt