Şimdi Ara

Önümüzdeki dönemde ne olursa ötv de indirme gidilir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

Hiç kimse 3-4 ay boyunca araba almazsa, ÖTV kesin düşer.

Katılıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşmez bizim millet aç gezer tok sallanır.Arabadan hayatta para esirgemez.g30 lar bile çatır çatır satacak.
  • Allah korusun senin ve ya bir yakının sakat kalırsa ötv indirimi olur

yoksa bu ülkede hiç bir zaman indirim bekleme
  • Referandumda HAYIR çıkarsa erken seçim olur ve bu seçim öncesinde

1- Vergi affı

2- Mevcut istihdam teşviklerin uzatılması

3- Yeni vergi indirimleri (ÖTV, KDV)

4- Bedelli askerlik

%99 gelecektir.

EVET çıkarsa :-o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir şekilde otv indirimi olacağını zannetmiyorum. Emin olun otv indirimi olmayacak, otv indirimi yapacak adam dövizin kuvvetli yükselme trendinde olduğu bir dönemde otv.yi arttırmaz. Rahat olun insanlar aklını kaybetmiş c segment sıradan bir arabaya100bin TL.yi veriyorlar. Nasıl bu arabaya bu parayı versin değince sana 50 tane şey söylüyorlar. Daha yakın zamanda egea ya 100 bin TL verenler vardı forumda tartışılmıştı.

• 1-2 sene önce sıfırı 55bin tl olan Leon 75bin tlden başlıyor. Bunu bile bile gidip arabayı almayı kendime hakaret gibi sayıyorum. Sıkıntısız aracı olanlar için araç değiştirmek çok gereksiz şu piyasada. Sıfırı 30-35e alınan araçlar 40-45e satılıyor. İnsanlar da buna tepki vermiyor, demek ki insanlar hakaret yemeyi seviyor.
  • Tarih derslerinde görürdük halk ağır vergiler altında eziliyordu... demek ki böyle birşeymiş. Ne yazık ki biz artık hiçbirşeye tepki göstermiyoruz 🙁

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir otomobil sever olarak keşke hepimiz istediğimiz aracı alabilsek diyorum. Ama unuttuğumuz bir nokta var. Biz otomobil üreticisi bir ülke değiliz. O yüzden aldığımız her otomobil milli servetin kaybı anlamına geliyor. Diyeceksiniz ki vergisini alıyor ya. Devlet ekonomisinin hiç anlaşılmadığının resmidir bu. Vergi dediğiniz şey devletin kendi verdiği paranın yeniden kendisine dönmesidir. Ama ithal ürün alındığında bu döngü kırılır ve devletin parası dışarı kaçar ve açık oluşur. Ve bu açık vergilerle kapanamaz yani bir cebinizden eksilen parayı öbür cebinizden tamamlayamazsınız. Açık ya ihracatla ya da borçla kapanır. Neyse fazla uzatmayalım. İhracatımız yeterli seviyeye gelene dek ithal ürünlerin fiyatı yüksek kalmalı ki kendi kendimizi batırmayalım.

Ağır vergilere hiç mi itiraz etmeyelim? Hayır öyle bir şey söylemiyorum. Yerli ürünlerde ki yüksek vergilere itiraz etmeliyiz asıl. Mesela tamamen burada üretilen otomobillere pozitif ayrımcılık yapılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 22 Mart 2017; 20:27:5 >

• Abartarak söylemiyorum, fiyatlar net %40 inmeli; bizim gibi çalışan kölelerin bulunduğu bir yerde bile. Bunun da olmayacağı çok açık. Ben doların 1.20 olduğunu hatırlıyorum. Dolar 4 liraya dayanmış öyle bi rehavet var ki insanlar da ben mi sorunluyum diye düşünüyorum. Rezil olduk ya, çalış çalış emeğimiz 5 kuruş etmiyor. Vasıflı nitelikli insanlar omur boyu bir ev bi arabaya çalışacak artık. ÖTV değil sorun. Üretmiyoruz etmiyoruz, paramızın değeri belli. Bütün vergiler kaldırılsa ne yazar şu an?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.