Diyelim ki elimizdeki bir metni küçük bir kitapçık olarak basmak istiyoz. Metni A4 kağıda yatay yerleştirip iki sütün yaptık. Böylece çıktıyı ikiye katlayıp zımbalayarak kitapçık yapacaz. Ama öyle yapınca sayfa sırası karışıyo. Bu sayfa sıralamasını bizim için otomatik yapabilecek bi program bilen war mı? Ya da wordde falan böyle bi ayar war da biz mi bilmiyoz. Hadi nooolur buna da bi yardım edin
Bazı yazıcıların böyle seçenekleri var. (BOOKLET)
örneğin bendeki. Lexmark tüm modellerinde
Xerox modellerinde var.
Aslında tam anlatamadım galiba. Örneklemeye çalışayım. A4 ü ikiye katlanacak şekilde yatay kullandığımda Önlü arkalı toplam 4 sayfayı aynı kağıda basacağız demektir. Ama mesela 10 sayfalık bir kitap için 1. ve 10. sayfa yan yana basılacak. Bunun arkasına ise 2. ve 9. sayfa yanyana basılacak. Bu biçimde kağıtta sol tarafta sayfa numarası artarken sağ tarafta azalacak ki iş bittiğinde ben bu sayfaları ortadan katlayıp zımbalayarak kitapçık olarak kullanabileyim. 12 sayfalık kitapçığı sayufaları
biçiminde basmak gerekiyor ki iç içe yerleştirebilip zımbalayalım. Matbacıların fasikül basarken çok sık kullandıkları iş. Mutlaka bunun bir programı olmalı ama.....