Şimdi Ara

onkyo stereo 8020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • onkyo 8020 avrupa modelinde digital girişler ve subwoofer çıkışı bulunmakta. basit kullanımlı bir cihaz gibi görünmekte.pionerr a-30 yada onkyo 8020 arasında kaldım.onkyo da film izlemekte mümkün gibi ama manual inde dolb dts gibi decoder sembolünü göremedim.bu digital girişler tam olarak ne işe yarıyor ,şimdiden teşekkürler .

onkyo stereo 8020

• ozgurtem O kullanıcısına yanıt
    Onkyo 8020, stereo receiverdır. Yani radyo, ve dijital ses girişi olan bir stereo amfidir. Bu tarz amfiler daha çok müzik amaçlı üretilmiş amfilerdir. Ve ekstra olarak radyo vs gibi fonksiyonları da mevcuttur. Fakat hifi tutkunları tarafından pek tercih edilmezler. Genelde bu işlerle çok haşır neşir olmayan ama hepsi bir arada bir ses sistemim olsun diyen kişilere hitap ederler.

Arkasındaki dijital girişler ise analog kulaklık çıkışı olmayan ama dijital çıkışı olan bir kaynağı bağlamanıza yarayacaktır. Yada cd çalarınızdan direkt dijital aktarım yapıp, sesin çözümlemesini amfinin kendisinin yapmasını sağlayacaktır.

Stereo amfi olarak bir de entegre amfiler (integrated amplifier) vardır. Misal Onkyo'nun 9030 yada 9050 modelleri gibi. Bu tip amfilerde radyo vs gibi ekstra özellikler yoktur ve stereo sistem kuracak kişiler genelde bu tarz amfileri tercih ederler. Bunun sebebi de, bir alette ne kadar fonksiyonu bir araya koyarsan kalitesi de o kadar düşer mantığıdır. O yüzden entegre amfiler sadece amfi özelliği olduğu için hifi tutkunları, odyofil yada bu işlere meraklı kişiler genelde tercih edilen cihazlar olur. Ama benim daha fonksiyonlu içinde radyosu da olan müzik dinleme öncelikli bir alete ihtiyacım var diyorsanız Onkyo 8020 gibi stereo receiverlar işinizi görebilir.

Bunun dışında DTS ve DOLBY filmlerde kullanılan özel ses kodlama yöntemleridir. Ve genelde 5.1, 7.1 gibi çok kanallı olurlar. Bu tarz sesleri çözebilmek için harici bir dekodere yada AVR'ye (Audio Video Receiver) ihtiyacınız var. Ve de filmlerdeki çevresel ses olayını yaşamak için en azından 5.0 şeklinde bir hoparlör setine ihtiyacınız var.

AVR'lerin asıl amacı film izlemek olduğu için hali ile müzik konusunda stereo bir amfi kadar başarılı olamıyorlar. Ama yine de birçok insan için doğru bir hoparlör ile eşleştirildiklerinde müzik anlamında yeterli olacaktır. Misal ben de harici bir stereo sistem kurmaya bütçesi yetmeyen biri olarak bu sınıfa giriyorum.

DTS vs sormanızdan yola çıkarak asıl amacınızın film izlemek olduğunu düşünüyorum. Eğer böyleyse bütçenizi, sistemi kuracağınız alanın büyüklüğü gibi detayları belirteniz daha doğru önerilerde bulunabiliriz.

• Öncelikle verdiğiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.entegre anfi tanımı tamda benim isteklerimi karşılayacak gibi görünmekte.radyosu olsun ,film izlerken subwoofer çalışsın , dijital girişide az biraz desteklesin .açıkcası avr ler çok karışık şahsen ben onların ayarını yapmaya üşenirim.otomatik ayarlarına güvenmem ,sevmem :)

Detaylara gelirsek 20m2 bir alana sahibim ve anfiyle magnat 202 hoparlör ve jamo subwoofer ı süreceğim.öncelikli olarak pioner pl990 pikapı ve mümkün olursa vestel televizyonu kaynak olarak kullanmak istiyorum .televizyonun digital coax çıkışı var onkyo 8020 ninde coax girişi var. tv izlerken avr ler gibi downmix yaparak anfiyi kullanabileceksem ve ayrıca aynı mantıkla dvd player dan optik çıkış alarak onkyo 8020 nin optik girişini kullancabileceksem ,2.1 benim için yeterlidir.pikapta stero 2.0 olarak kullanmayı hedefliyorum ,belki 2.1 tam olarak onu bilemedim :)

sonuç olarak yukarda ki bağlantı ihtiyaçlarını düşünerek onkyo 8020 yi bulmuştum ve sizinde verdiğiniz bilgiler ışığında onkyo 8020 iyi bir çözüm olacağını düşünüyorum. yanlış anladığım bir nokta yoksa 1000tl bütçemi bu şekilde değerlendireceğim .onkyo 8020 bu esneklikleri sağlamazsa mediamarkt YAMAHA R-S201 650 tl ye veriyorlar pikap için bunu almayı düşünüyorum.daha fazlası bu pikapa lüks olur düşüncesindeyim .

• ozgurtem O kullanıcısına yanıt
    Sizin istedikleriniz aslında stereo receiver oluyor :-) Entegre amfi safkan stereo amfi anlamına geliyor, içinde radyo olmaz. Burayı karıştırmışsınız :-)

Aslında entegre amfi yada stereo amfi diye kafanızı çok karıştırmayın. Siz daha çok eğer hoparlörleriniz mevcut ise onlarla en uyumlu hangi amfi çalar ona karar vermeye çalışın. Sonuçta tv'yi kulaklık çıkışından da amfiye bağlayabilirsiniz (TV'nin kulaklık çıkışının var olduğunu varsayıyorum). Aynı şekilde dvd çaları da analog olarak bağlayabilirsiniz. Dijital yada analog olarak bağlantı arasında fark olur mu, orası biraz karışık ama giriş seviyesi bir sistemde o farkları anlayabileceğinizi düşünmüyorum.

1000 TL bütçe olduğuna göre sıfır olarak aşağıdaki seçenekler değerlendirilebilir.

Radyo olmasa da olur ve 1000 TL'yi geçmesin derseniz Onkyo 9030
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/A-9030-Stereo-Amplifier,PR-1994.html
    1200'e kadar çıkarım derseniz Marantz PM5005
    https://www.dukkanhifi.com/p-3102-Marantz-PM-5005-Entegre-Amplifikator.html

Radyo olmalı derseniz
    1000 TL altına Onkyo 8020,
    https://www.dukkanhifi.com/p-2408-Onkyo-TX-8020-2x90-W-Stereo-Radyolu-Amplifikator.html
    1250 TL'ye dijital girişleri olmayan Onkyo 8030
    https://www.dukkanhifi.com/p-2409-Onkyo-TX-8030-2x130-W-Stereo-Radyolu-Amplifikator.html

Ya da 2.el ürün alıp daha üst seviye cihazlar alma şansınız olur. Ama öncelikle hoparlörleri yanınıza alıp gidip bu amfiler ile birkaç deneme yapın derim.

• karıştıra karıştıra öğreneceğiz :) marantz pm5005 e hiç bakmamıştım.ürünü inceledim subwoofer çıkışı yok , bu sebebten onu listeden çıkardım. ayrıca forumda okuduğum kadarıyla tabi yanlış anlamamışsam :) onkyo magnat uyumu söz konusu . subwoofer çıkışı olmamasına rağmen fiyat avantajı sebebiyle baktığım yamaha r-s201 nin adını hiç anmadığınıza göre onu da listemden çıkarıyorum.geriye onkyo 8020 yi ve 9030 u dinlemek kaldı .yardımlarınız için çok teşekkür ederim .
  • Bende ilk önceliğim film izleme olduğu için sinema sistemi kurdum. Pıoneer SC-1223 ün stereo performansı hoşuma gidiyor. Tabii yukarıda @turuncu55 hocamın da dediği gibi bir stereo amfi kadar olması
    mümkün değil ama bir sinema amfisine göre çok başarılı. Ancak stereo olayı farklı olduğu için bende arayışa girdim. Araştırmalarım oldu. Daha önce sinema sistemi mi kurarken yardımını aldığım ve aynı
    zamanda çok memnun kaldığım için PRO AV Ferit beyin önerisine başvurdum. Oda bana ONKYO A-9070 i önerdi. Radyo vs ekstra özellikler yok.Gerçekten stereo olayı çok farklıymış. Çok başarılı bir cihaz.
    Çok memnunum. Zaten sizde söylemişsiniz. Dinleyip karar vereceksiniz. Ben dinleyerek mi aldım hayır. Adana da olduğum için dinleme şansım olmadı ama doğru önerilerden ve şansımdan dolayı her iki
    amfiden çok memnunum. Sonuçta ONKYO nun bu amfisinden son derece memnun kaldım. Onkyo nun bahsettiğiniz modellerini düşünürken seçiminize ufakta olsa katkı sağlar diye yazdım. Yoksa zaten size
    @turuncu55 hocam gerekli bilgiyi vermiş.
    Saygılar.

• ONKYO A-9070 baktım radyosu olmamasına rağmen güzel cihaz :) yalnız fiyat beni aşar. dinleme sonucunda kesin kararımı verecek olsamda pc karşısından onkyo markasını beğendim.8020 9030 arasındayım .birde size cihazın dijital girişleri kullanıp kullanmadığınızı, kullanıyorsanız hangi kaynağı bağladığınızı sormak isterim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer vsx-921 arc desteği
    8 yıl önce açıldı
    Satılık Onkyo TX-NR3030
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an için anolog girişleri kullanıyorum. Bilgisayardan dinliyorum.Dijital girişleri henüz denemedim. Biraz zorlanacam ama Oppo 105 D alıp hem sinema hem müzik amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Onkyo dan memnun olduğumu söylemek için yazdım.Yoksa benim kullandığım modeli alın anlamında değil.Düşündüğünüz her iki modeli dinleyip karar verdiğiniz modelden memnun kalacağınızı düşünüyorum.
    Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.